Dagsutflukter til Europas fremste severdigheter!

Bad Gastein ligger perfekt til, ca 10 mil syd for Salzburg, midt i hjertet av Europa med nærhet til hyggelige byer og et allsidig kulturliv. Vi tilbyr et stort utfluktsprogram som gir deg mulighet til å dra på dagsutflukter til flere av Europas fremste severdigheter. Opplev verdensarv som for eksempel Venezia, Salzburg eller Østerrikes høyeste fjell – Grossglockner. Les mer om våre utflukter nedenfor!

Salzburg - mandag

Opplev en fantastisk dag i Salzburg. Verdensarven Salzburg er Mozarts og musikkens inntagende hjemby, beliggende kun en time fra Bad Gastein.  Det er også tid til en ekte mokkakaffe med Apfelstrudel eller en tørsteslukkende iskald pils.

Grossglockner - tirsdag

Vår utflukt til Østerrikes høyeste fjell - Grossglockner (3 798 m o h), går gjennom hjertet av nasjonalparken Hohe Tauern. Via den slyngende "Grossglockner Hochalpenstrasse" får vi en nydelig naturopplevelse og et praktfullt panorama over mektige fjell og isbreer.

Venezia - onsdag

Verdensarven Venezia tilhører verdens mest berømte ogbesøkte severdigheter. Dette er byen der gatene er erstattet av kanaler og biler av båter og gondoler. Vi ankommer det velkjente Schiavone med båt via canale Giudecca. Vi beundrer Markusplassen, Dogepalasset og Sukkenes bro.

Zell am See - onsdag

I Zell am See møtes du av isbreer, alpetopper og en vakker alpeinnsjø. Vi begynner dagen med å besøke Nationalparkzentrum der man har bevart nasjonalparken Hohe Tauerns dyre- og naturliv. Deretter drar vi inn til sentrum i Zell am See der vi går en felles rundtur.

Slottskonsert i Salzburg - torsdag

På torsdag kveld er det tid for ukens høydepunkt for alle er som elsker klassisk musikk – en kammerkonsert i borgen Hohen Salzburg. Musikken som spilles i løpet av kvelden er bla hentet fra Mozarts verker.

Hohen Werfen - torsdag

Kun en halvtimme fra Bad Gastein ligger "Ørneredet", eller Hohen Werfen som borgen egentligen heter, berømt som innspillingssted for storfilmen "Ørneredet" med Richard Burton og Clint Eastwood. På utflukten vår beskue den imponerende rovfugloppvisningen. 

Salzkammergut - fredag

På formiddagen besøker vi den keiserlige sommerdestinasjonen Bad Ischl. Deretter fortsetter ferden gjennom et av Østerrikes vakreste landskap - Salzkammergut. I St. Wolfgang, Wolfgangsee, stopper vi for lunsj og rusler i den pittoreske byen og besøker vertshuset Den Hvite Hest, kjent fra operetten med samme navn.

Les mer her!