Dagsutflukter til noen av Italias vakreste steder!

Vi tilbyr et hyggelig utfluktsprogram som gir deg mulighet til å være med på dagsutflukter til flere av Italias vakreste steder. 

Vil du legge til en utflukt eller aktivitet på reisen din?
Logg inn på Min reise.

Nyhet

Piemonte, Barolo vintur - Onsdag

Piemonte, som betyr ”landet ved foten av fjellet”, er kjent for sin gode mat og ikke minst for sine fine viner, som mange anser å være landets beste. Noen av de mest kjente vinene fra regionen er Barolo og Barbaresco. I løpet av utfluktsdagen vår besøker vi to velkjente vingårder der vi får et dypdykk i distriktets vinproduksjon.

La Spinetta One Liter Club Winery
Vår første stopp er på familien Rivettis vingård La Spinetta, som ligger vakkert til i Grinzane Cavour. Her smaker vi, sammen med gårdens sommelier, på musserende vin fra Contratto Millesiamto, som er Italias eldste produsent av musserende viner. Deres vin var det selvsagte valget for Vatikanstaten og mange Europeiske kongehus i begynnelsen av 1900-talet.

Smaksmeny-lunsj i Serralunga d’Alba
Passelig til lunsj ankommer vi til den gamle middelalderbyen Serralunga d’Alba og vingården Az Ag Sukula. Gården drives av Jyrki Sukula som er en av Finlands mest kjente kokker. Vi begynner med en aperitiff blant vinrankene før vi slår oss ned og nyter Jyrkis fantastiske smaksmeny-lunsj tilberedt med kortreiste råvarer fra regionen. Til maten tester vi gårdens egenproduserte viner som lages med Nebbiolo og Barbera.

Aosta by - onsdag

Aosta By er "hovedstaden" i regionen Aostadalen og ligger bare en drøy time fra Cervinia. Her finner man verdens nest største fornminner etter Romerriket, noe som fremdeles er merkbart i det moderne bybildet. Allerede på vei inn til sentrum møter vi på den prektige triumfbuen l’Arco d’Augusto som ble bygget år 25 f.Kr. Vi tar en guidet spasertur i den romerske bydelen forbi den bevarte muren, vakttårnene, teateret og katedralen. Det finnes også tid for hyggelig shopping og naturligvis et besøk på en av byens iskrembarer før retur til Cervinia. 

Comosjøen - Torsdag

Vakre Lago Di Como ligger straks nord om Milano. Den smaragdgrønne alpeinnsjøen med villaer tilbyr fantastisk atmosfære og storslåtte utsikter. I Como er det mye man kan gjøre. Gå en promenade langs med innsjøen, gå på det lokale markedet eller ta en 2-timers båttur til den luksuriøse byen Bellagio. (Koster ca. 16€ en vei). Bussen går tilbake fra Como klokken 16:00. 

Courmayeur/Punta Hellbronner - Fredag

Bli med på en dagsutflukt til den sjarmerende lille grensebyen Courmayeur som ligger nedenfor Europas høyeste fjell: Mont Blanc. I den koselige byen finnes det mange hyggelige restauranter og bra shopping med fine varemerker. I løpet av et besøk i Courmayeur anbefaler vi alle som ikke har høydeskrekk et besøk på Punta Hellbronner (3466 m o h). Hit kommer man med den nybygde Skyway heisen, en fantastisk roterende heis med 360 graders panoramautsikt. Vel oppe på toppen kan du nyte den fantastiske utsikten, en god lunsj eller vinsmaking. Tilbake i Cervinia i passe tid til middag.