Utflukt til Aostadalen

Aosta by & Fontina ostegrotter

Aosta by, eller "Lille Roma" som den kalles iblant, er hovedstaden i Aostadalen. Her finner man verdens nest største ruinsamling etter Romerriket, noe som gjør byen til en skikkelig kulturskatt. På formiddagen går vi en guidet runde i den romerske bydelen, som ligner på et stort, åpent museum, og på ettermiddagen fortsetter vi mot San Bernardo der vi får lære oss alt om den unike Fontina-osten.

Etter frokost forlater vi Cervinia og reiser i ca. 1 time innen vi ankommer Aosta by. I følge med en guide kommer vi til å spasere gjennom byens romerske deler der man blant annet vil få se den mektige triumfbuen l’Arco d’Augusto som ble bygget år 25 f. Kr, den velbevarte muren, vakttårnene, teateret og den gamle katedralen. Etter rundturen er det mulig å innta lunsj på en av alle de koselige restaurantene som finnes i byen.

Fontina ostegrotter i San Bernardo

Om ettermiddagen fortsetter vi turen vår med buss til de gamle kobbergruvene i San Bernardo. Her vil en ekspert lære oss alt om fremstillingen av den lokala Fontina-osten, som har en helt unik fremstillingsprosess og som kun kan produseres her. Vi kommer til å få smake på de ulike ostene og lære oss mer om den spennende historien bak. Når ostesmakingen er ferdig, tar vi oss i fellesskap tilbake til Cervinia,

Dette er inkludert i utflukten:

  • Busstur til og fra Aosta by
  • Reiselederservice

Tilvalg:

  • Fontina ostegrotter i San Bernado