Skikjøring i Sölden

Reis trygt i vinter

100% trygghet med STS Alpereisers pakkereiser

Reis trygt i vinter

100% trygghet med STS Alpereisers pakkereiser

Skikjøring i Sölden

Sölden har fire sammenhengende skiområder hvorav to isbreer. Du kan nå alle gjennom to hovedheiser Giggijochbahn og Gaislachkoglbahn plassert på hver side av skistedet. Her er 34 moderne heiser, 148 km bakker og 26 skihytter.

Fortsett til:
» Løypkart
» Langrenn

Sölden satser tungt og sist vinter ble en ny gondolheis ferdigstilt. 35 millioner kroner er investert i en rask og praktisk tilgang til toppen av Gaislachkog, 3085 meter over havet. I dette anlegget, er det brede og brattere bakker, perfekt for carving. Og her er få mennesker. En suveren rute på ti kilometer med en høydeforskjell på 1688 meter går gjennom løype fire og løype ti, hele veien ned til skistedet. Vil du ha en skikkelig utfordring, kjør løype tre som er Söldens bratteste.

Tiefenbachbreen inviterer deg inn i brede bakker som ikke skremmer nybegynnere og tiltrekker seg dem som liker å cruise ned bakkene. Herfra ser en Tyrols høyeste fjell Wildspitze, 3776 moh. Det er tøffere forhold på nabobreen Rettenbach med utfordrende terreng og bakker for den mer den avanserte skiløperen. I løype 31 kjøres verdenscuppremieren hvert år. De to isbreene er knyttet sammen med en skitunnel.

Giggijoch er det største skiområdet, med et stort utvalg av løyper. Fra nybegynnervennlige blå til virkelig tøffe, som løype 14 og 25. Big 3 er et begrep i ​​Solden inkludert tre 3000 meters topper; Gaislachkogl i 3058, Tiefenbachkogl, 3250 og Schwarze Schneid, 3340 meter over havet.

På solrike dager kan du forhåndsbestille champagne med kanapeer her, og nyte den fantastiske utsikten fra de tre plattformene. Utfordringen blir kalt Big 3 Rally med totalt 50 km kjøring og 10000 høydemeter. Den lengste ruten går fra platået med utsikt over Schwarze Schneid, 15 kilometer og 1970 høydemeter ned til dalstasjonen.

Area 47 Snowpark Sölden

Snøparken i Sölden finner du i Giggjoch rett under de to heisene  - Hainbachkar and Silberbrünnl. Parken har en rekke ulike hopp, rails og kickers for alle nivåer. Nyhet for i år er at de hver uke med start 27. desember kommer til å arrangere litt parktrening, som kan være nyttig både for nybegynnere og mer avanserte jibbere. 

Løypekart för Sölden

Løyper

256

km løype

58 heiser

17 41 38

Høyde over havet 1377 m

Høyeste skikjøring 3340 m

Største fallhøyde 1970 m

Transfertid 1 time 15 min

Gjestekarakterer
4,4 / 5
3147 anmeldelse
Gjesteomtaler

”Veldig fornöjd med at Viktoria och Minttu var flinke til å inkludere alle, samt lage liv på nederhütte. ” Vegar - mar 2019

”Wow! Turen var opp til all forventning!” Maria - feb 2019

”Spektakulärt landskap med höy wow-faktor. Elsket stedet!” Stian - mar 2019

Langrenn i Sölden

Den største delen av Söldens langrenn skjer i den sørlige delen, ved Gaislachkogel. Det finnes 17 km preparerte løyper, både for klassisk kjøring og skating. Foruten kjøring i Sölden, kan man ta buss 20 minutter til snøsikre Obergurgl, der de har 12 km velpreparerte løyper. 

Langrennsløyper i Sölden

Langrennsløyper Lengde Type skiløp
Untersölden Totalt 5 km Klassisk og skating
Hofer Böden Totalt 3 km Klassisk og skating
Zwieselstein Totalt: 7 km Klassisk og skating