Skikjøring i Saalbach

Åpent kjøp på alle skireiser

Gjelder på alle våre skireiser til Alpene frem til 31. august

Åpent kjøp på alle skireiser

Gjelder på alle våre skireiser til Alpene frem til 31. august

Åpent kjøp til

31 august

Skikjøring i Saalbach

Skianlegget i Saalbach-Hinterglemm "ski sirkus” består av fire sammenhengende anlegg. Det er en av de største i landet og har vunnet flere prestisjetunge priser.

Fortsett til:
» Løypkart
» Langrenn

I Desember 2018 kan skikjørere nyte den nye heisen opp på fjellet Kohlmais. Den nye heisen kommer til å gjøre turen opp på fjellet mer komfortabel og fremfor alt raskere, rett opp fra Saalbach sentrum.  

I desember 2019 ble også skiområdet bygget sammen med Zell am See, som gir et enormt område med over 400 km med bakker og 123 heiser. Den nye heisen går fra Viehofen som ligger i begynnelsen av Skicircus og tar deg lett opp til Zell am Sees husberg Schmittenhöhe. Du kommer til hele området med samme heiskort.

200 km med løyper og 55 moderne heiser, underholdningspark, half-pipe og kveldskjøring. Komplett er ordet! Nitti prosent av alle løyper har snøkanoner som garanterer snø. 

Unterschwarzach-heisen er en ny og supermoderne 8-seters gondol med oppvarmede seter. Store penger har blitt investert i forbedringer til bl.a Reiter Ost, som nå har fått en ny 6-seters stolheis, og til kveldskjøring. Nightpark er populært blant frikjørere og snowboardere. Den har nå blitt utvidet og utstyrt med bedre belysning.

Vårt skieventyr begynner med Schattberg Xpress opp til den syv kilometer lange bakken Jausern. Blant de herligste bakkene i Kohlmais velger mange Pernilla Wibergs gullbakke fra VM 1991. Bernkogel har litt mindre bratt skikjøring og vil du bare nyte solen, så ligger restaurantene tett her. Varierte Reiterkogel tilbyr både god skikjøring i preparerte løyper og avanserte utforsløyper. Deretter kan du stå ned til Bernkogel og derfra videre til Saalbach i en lang, flott bakke. Solbrun blir du lettest på 2000 meter over havet i Spieleckkogel vakre sørvendte område. Ruta fra Zwölferkogel i Hinterglemm, helt ned til foten av Schattberg byr på strålende kjøring, men det kan også anbefales å bli igjen for å nyte skikjøring i høyden. Med gondol fra Vorderglemm drar du til nabodalen Leogang i Saalbachanlegget med variert skikjøring. Den lange 68-løypa er et høydepunkt!

Før vinteren 14/15 investerte Saalbach-Hinterglemm i to nye heiser. Den ene er en ny gondol med 10 sitteplasser i Leogang (Steinbergbahn), og den andre er en ny, moderne 8-seters stolheis. 

Løypekart för Saalbach

Løyper

408

km løype

123 heiser

7 37 46

Høyde over havet 1003 m

Høyeste skikjøring 3029 m

Største fallhøyde 1240 m

Transfertid 1 time 30 min

Gjestekarakterer
4,6 / 5
14591 anmeldelse
Gjesteomtaler

”Vi har rest i flere år til Saalbach med STS. Vi er fornøyd med STS. Greit reismåle, god trygghet, bra service og hotell.” Gunnbjorg - feb 2019

”Fantastisk service! Tusen takk Karin og Iselinn.” Ruud - feb 2019

”Veldig bra opplegg, reisemål, hotell, vær, i det hele tatt alt!!” Nistad - jan 2019

”Vi bodde på Pension Ripper. Veldig imponert over verkskapet, service og mat. Rent og fint.” May Helen - feb 2019

”Fantastist hotell med fantastisk vetskap, kärlig frukost. Reseledare var helt topp og hyggelig o grymme” Espen - mar 2019

”Fantastisk vertskap på Pension Ripper. Nydelig mat og vennlig atmosfere. Kommer gjerne hit igen. Aketuren var super med fullmåne.” Turid - mar 2019

”Det meste har vært perfekt, vær, snøforhold og ikke minst vertskapet på Pension Ripper. Det var ackurat som å komme hjem. Særdeles hyggelige folk, og nydelig bevertning. Håper jag får bo der igjen!” Øyvind - mar 2019

”Takker for en fantastiske ferie :) Med sol og flotte skiopplevelser for oss alle.” Margret - apr 2019

Langrenn i Saalbach

Løyper Reiterkogel 2 km

Oppe på Reiterkogel i Hinterglemm finnes det en fantastisk løype. Man tar Reiterkogelbahn opp til midtstasjonen, deretter er det skiltet mot Rosswaldhütte. 1 100moh - 1 400moh.

Løyper Talschluss 10 km

Løypen begynner fra tennishallen i Hinterglemm og går til Lindingalm og tilbake. Relativt enkel løype, til man kommer til Hinterlengau. Da blir terrenget noe brattere. 

Utstyr kan leies i de fleste skibutikkene med skiutleie.

Langrenn i Saalbach

Langrennsløyp Lengde Type av løp
Reiterkogel Totalt 2 km Klassisk og skating
Talschluss Totalt: 10 km Klassisk og skating