Skikjøring i Ischgl 

Reis trygt i vinter

100% trygghet med STS Alpereisers pakkereiser

Reis trygt i vinter

100% trygghet med STS Alpereisers pakkereiser

Skikjøring i Ischgl

Silvretta Arena er et stort skianlegg som også tar deg med over grensen til sveitsiske Samnaun. Heissystemet er trolig Alpenes mest moderne.

Fortsett til:
» Løypkart
» NYHET 2019 - 6-stolsheis som setter verdensrekord
» Langrenn

I Ischgl kan du velge og vrake mellom bakker som er brede og solrike, og bratte og mer krevende. Her finner du også en av Østerrikes største snowboardparker. Store deler av heissystemet er helt nytt og har en kapasitet på 91 000 skikjørere i timen. Det har nylig blitt investert mer enn en milliard kroner i skianlegget, noe som gjør køer sjeldne og transporten effektiv og moderne. Her er det både gondoler med to etasjer og med oppvarmede seter. 

Fra byen kommer du enkelt til heisen med et transportbånd. Fra byen går heisen opp til toppstasjonen Idalp. Derfra kommer du lett videre til de andre skiområdene FimbatalHöllenkarAlp Trida og Velilltal gjennom skianlegget Silvretta Arena.

Bakker vendt mot nord, høy beliggenhet og 500 snøkanoner garanterer godt preparerte bakker fra november til mai. Løype 33 er en fremragende svart nedfart fra toppen av Palinkopf, hvor det ofte er få mennesker. Løype 80 som strekker seg hele veien fra Palinkopf ned til Samnaun, med en fallhøyde på over 1 000 meter, er en annen favoritt. I den sveitsiske landsbyen Samnaun kan du handle tax free-varer. Husk  passet! Alp Bella, som også ligger på den sveitsiske siden er perfekt for soltilbedere som foretrekker herlig bølgende bakker. Greitspitz er den høyeste toppen i anlegget på 2872 meter over havet og i Höllenkar finner du skikkelig fløyelskjøring. Her kan du kjøre i pudder til langt ut på ettermiddagen. Dette er drømmebakker for carvingentusiasten!

En av hovedheisene i Ischgl, Pardatschgrat-heisen, er bygget helt om vinteren 14/15. Hver gondol får plass til 28 personer. Denne heisen tar deg opp en høydeforskjell på hele 1251 meter. 

Løypekart för Ischgl

Løyper

234

km løype

45 heiser

11 40 14

Høyde over havet 1377 m

Høyeste skikjøring 2872 m

Største fallhøyde 1502 m

Transfertid 1 time 30 min

Gjestekarakterer
4,6 / 5
6534 anmeldelse
Gjesteomtaler

”Utrolig heldig med været! Strålene sol og godt piet forhold i bakken! Heidelberger hütte var kjempebra :)” Pernille - mar 2019

”Heis systemet och bakkene, positivt overrasket over hvor bra dette var. Samtidig så var det veldig lett å kjøre ski på tvers av alle löper, som betyr mer skikjøring. Kjempe positivt med super positive guider fra STS :)” Öyvind - feb 2019

”Kjempe tur, Ischgl levererer!” Vidar - feb 2019

”Bare positivt! Reiseledere gjør en veldig god jobb. Dyktige skikjørere er dere også, jeg er helt fornøyd.” Einar - mar 2019

”Fortsatt og motiver deres smilende og kjekke reiseledere til å gjøre en like god job :)” Lief - jan 2019

”Guidene var super flinke!” Inger Lise - feb 2019

”Fantastisk fin tur! så dyktige/söte imötkommende reiseledere. Helt topp ALT!!!!” Solveig - feb 2019

NYHET 2019 - 6-stolsheis som setter verdensrekord 

I vinter innvies en ny 6-stolsheis i Ischgl. En ekspressheis med høydeforskjell som bryter verdensrekorden. 924 meter på under 8 minutter gjør den til en av Alpenes mest effektive stolheiser.

Den tidligere heisen, som ble bygget i 1988, var det største prosjektet heisbedriften Silverettabahn AG til da hadde utført.  Den var da den lengste stolheisen som noensinne hadde blitt konstruert i Østerrike.  Den nye toppmoderne heisen kommer ikke bare til å bli en av de raskeste heisene i Alpene. Den blir også en av de stilleste og mest bekvemme, med oppvarmede og ergonomiske seter. 

Raske fakta om den nye heisen

  • Innvies til sesongen 2018/2019
  • 924 meters fallhøyde
  • Maksimal kapasitet på 2 800 personer/h
  • Starthøyde 1 924 m o h
  • Toppstasjon 2 848 m o h

Langrenn i Ischgl

Et stort nettverk av langrennsløyper!

Ischgl har mange ulike løyper rundt omkring i dalen. De fleste inngår i et langt nettverk som går langs dalen og er oppdelt i litt ulike runder. Det finnes også en del lange fjell-løyper rundt i Galtür. Til disse løypene kommer man seg med skibuss. 

Langrenn i Ischgl

Langrennsløyper Lengde Type skiløp
Ischgl Totalt 5 km Klassisk og skating
Mathon Totalt 6 km Klassisk og skating
Forest Trail Totalt: 8 km Klassisk og skating

Langrenn i Galtür

Langrennsløyper Lengde Type skiløp
Tschaffein Totalt 3 km Klassisk och skating
Galtür Wirl Totalt 6,5 km Klassisk og skating
Silverettal Totalt: 18 km Klassisk og skating