Skikjøring i Bad Gastein 

 

Skikjøring og Langrenn i Bad Gastein

Gled deg til 210 kilometer herlig skikjøring med fallhøyder opp til 1500 meter. Opplev fem skisystemer med mengder av velpreparerte løyper og deilige, lange bakker. 

Fortsett til:
» Løypkart
» Langrenn

Gasteinerdalen i de østlige Alpene  har et mer kontinentalt klima enn de vestlige Alpene. Vintrene er kaldere enn på sammenlignbare høyder, noe som gir bedre garanti for snø og mer gunstige forhold for tørr snø. Bad Gastein ligger ved Europas største nasjonalpark Hohe Tauern som inkluderer Østerrikes høyeste fjell Grossglockner, 3798 moh, og mer enn to hundre andre topper over 3000 meter. I Gasteindalen har det de siste årene blitt investert over en halv milliard kroner i nye heiser og løyper. ved dalstasjonen er det nye rulletrapper som gjør det enkelt å kommer seg opp til gondolen. Stubnerkogelbahn, den nye 8-seters heisen, er en av Alpenes mest moderne og tar deg på rekordtid opp 1140 meter til toppen.

Stubnerkogel

Den moderne Stubnerkogelbahn ligger med gangavstand fra mange av våre hotell i sentrum. Fra toppen har du utsikt over det omfattende skiområdet, helt uten heiskøer. Sammen med den ny gondolen Senderbahn på nordsiden av fjellet er Stubnerkogel definitivt Alpenes mest effektive skifjell. Ved Stubnerkogels nordside finnes mange nye røde, blå og svarte løyper. Fra toppen på 2 251 moh kan du kaste deg ut i Østerrikes nest lengste løype, B11. Med Senderbahn når du enkelt både nummer 11 og den morsomme svarte løype B20. Med den nye bussforbindelsen direkte mellom Angertal og Bad Gastein får man nå en mye raskere og mer behagelig hjemreise, om man ikke ønsker å stå på ski hjem. 

Schlossam/Angertal

Til skisystemet Schlossalm kommer du deg på ski via Angertal i nye, moderne gondolheiser. Her finner du mengder med løyper som alle har gode snøkanoner som garanterer snø fra november til slutten av April. Løypene H1 og H2 fra Hohe Scharte er favoritter blant carvingfantaster. 13 kilometer lang og med en fallhøyde på 1500 meter er helt enestående. Denne må du teste!

Sportgastein

I Sportgastein, 2 700 moh, ligger det perfekt snø fra november til mai. Her får du dalens høyeste skikjøring i fantastiske carvingløyper! Området er godt kjent for sin lett tilgjengelige offpistekjøring og det er ofte helt urørt snø.

Graukogel

Fra Graukogels topp på 2 492 meter finner du de legendariske World Cup-bakkene fra 1958. Hele området er en urørt nasjonalpark i et svimlende vakker, høyalpint terreng. Her finner du ingen snøkanoner og du kan derfor nyte løyper med 100% natursnø. 

Dorfgastein

Lengst nord i dalen ligger skisystemet Dorfgastein/Grossarl med super skogskjøring og lange, brede løyper. Systemet omfatter 20 heiser med løyper av variert vanskelighetsgrad. Terrenget likner med skisteder i USA og mange av løyepene er beskyttet for vind i skogen. Fra Bad Gastein kommer man seg enkelt til Dorfgastein med skibussen. 

Verdens høyeste hengebro

På toppen av Stubnerkogel finner du verdens høyeste beliggende hengebro. 140 meter lang og en meter bred. På en tur over hengebroen er en opplevelse å miste pusten av. Gjennom nettinggulvet ser du rett ned i Jungeralm-løypa, der den ligger langt under deg. Her finner du også en ny utsiktsplattform der du enkelt kan lokalisere de høyeste fjellene i området rundt. Broen stod klar i 2009 og har gjort det mulig å gå rundt på hele Stubnerkogel-platået. For den som ikke våger seg ut på broen, kan man heldigvis velge å gå den trygge veien rundt.

Langrenn

Flere skilandslag, bl. a det svenske, har treningsleir i Sportgastein. Her finner du nemlig 20 kilometer herlige, velpreparerte skispor for både klassisk og skøyting. Nyt en fin og ganske enkel tur i det høyalpine terrenget. Innerst i dalen, i Böckstein, er det yttligere fem kilometer spor som er perfekte for en deilig ettermiddagstur. 

Offpist

Er du en vant skientusiastet som har høye krav på dine opplevelser? Da kan vi anbefale å bli med på vår offpist-tur der vi har satt sammen opplegg som passer for deg som har kjørt mye tidligere.

Det er mye og varierte freeride-muligheter i Bad Gastein. Man kan finne alt fra høyalpin skikjøring i Sportgastein til morsom skogskjøring på Stubnerkogel, Graukogel og i Dorfgastein. 

En av de mest kjente offpiste-turene i Bad Gastein er Schareck. For å komme seg hit tar man tog fra Bad Gastein, gjennom en tunnel til Kärnten. Toget tår ca 20 minutter, og videre tar man en taxi til skianlegget Mölltaler Gletscher og opp med skiheis til Schareck og 3122 moh. Fra toppen har man utsikt både utover Kärnten og ned mot Sportgastein. Turen går ned baksiden av fjellen og etter 1600 meter puddersvinger når man dalen i Sportgastein. Denne turen krever særdeles god kunnskap og erfaring fra tidligere ekstrem offpiste-kjøring. Denne turen krever også at du kjører med en fjellguide. 

Med fjellguide kan man også kjøre baksiden av Kreuzkogel Sportgastein, ned den såkalte Nordabfahrt. På den andre siden av fjellet finner du Südabfahrt, som også byr på fine offpiste-muligheter. For å finne fram tar man helt enkelt Goldbergbahn opp til toppen og sklir over til baksiden av fjellet. 

I Sportgasten er det også offisielle ski routes, altså markerte offpiste-løyper. Disse går parallelt med de andre løypene i Sportgastein. Disse løypene er markert i løypekartet. 

Fra toppen av Stubnerkogel finnes det flotte pudderområder ved siden av løypene, ovenfor skogsgrensa. Her kan man gjerne fortsette inn i skogen og helt ned til dalen. Også på Graukogel kan du finne denne typen av skogskjøring. 

Vi anbefaler alltid at man kjører med en utdannet fjellguide. 

I Bad Gastein har Freeride Gastein spesialiert seg på å arrangere offpisteturer. De har både Österrikske og skandinaviske skilærere. Les mer om denne skiskolen på www.freeride-gastein.com. Kontoret finner du rett ved Stubnerkogelbahns dalstasjon. Offpisteturene kan bestilles gjennom STS Alpereisers reiseledere i Bad Gastein. 

Løypekart för Bad Gastein

Løyper

210

km løype

44 heiser

8 39 16

Høyde over havet 1100 m

Høyeste skikjøring 2700 m

Største fallhøyde 1500 m

Transfertid 1 time 20 min

Gjestekarakterer
4,4 / 5
39009 anmeldelse
Gjesteomtaler

”Veldig flinke reiseledere som alltid var til stede for å hjelpe oss. Følte meg alltid trygg. Veldig betryggende å ha alle med gule jakker rundt om kring.” Vilde Corneliussen, Arendal - jan 2022

”Helhetlig opplegg, fra landing på destinasjon til avreise. Reiste alene men hadde det veldig hyggelig, ble godt inkludert av reiseledere og hadde det gøy på felles skikjøring og andre aktiviteter. Traff mange andre hyggelige reisende også.” Frederik William Aurtande, Oslo - feb 2022

”Helhetlig opplegg, fra landing på destinasjon til avreise. Reiste alene men hadde det veldig hyggelig, ble godt inkludert av reiseledere og hadde det gøy på felles skikjøring og andre aktiviteter. Traff mange andre hyggelige reisende også. ” Frederik William Aurtande, Oslo - feb 2022

”Veldig fornayd med hvordan vi/jeg ble fulgt opp av de ulike reiselederne fra vi ankom Salzburg og bil avreise. Worldcup i Flachau var en flott opplevelse.” Terje - mar 2019

”Flott skisted, snörikt og fantastisk afterski. ” Frode - feb 2019

”En veldig bra tur, mye for pengene, god service og oppfolging underveis. Vil anbetale STS reiser til alle!” Hanna - mar 2019

”Fantastis veer og sted, anbefales!” Laila - jan 2019

”Vi hade en fantastisk tur. Fellesturene var utolig trevlig og vi hadde en makeløs guide (Carro). Vi bodde på tilndvmelig lukushotell, og maten var utrolig. Vi har fått mange nya kontakter og venner med felles iutresser. Råflott!” Daniel - mar 2019

”MAGISKE!” Tore - feb 2019

”Fin tur, heldig med pudderkjoring.” Eskil - jan 2019

”Allt var topp godt organisert!” Ane - mar 2019

”Meget koseligt i Bad Gastein, koseligt og god service på hotellet. Reiser gjerne tilbake!” Kari - mar 2019

Schlossalmbahn

Vinteren 2018/2019 ble den nye Schlossalmbahn innviet i Bad Gastein. En toppmoderne 10 personers eggheis med 1 250 meters fallhøyde.

Tidligere krevdes tre heisbytter for å komme opp på fjellet, men med den nye heisen kommer du direkte opp på 2 100 m o h uten å bytte. Dessuten ble det anlagt flere nye, utfordrende løyper som går hele veien ned til dalen.

Fakta om nye heisen

  • Innvies i desember 2018
  • 1 300 meters fallhøyde
  • Maksimal kapasitet på 3 000 personer/t
  • Starthøyde 850 m o h
  • Toppstasjon 2 100 m o h

Les mer >>

Heiskort i Bad Gastein

Ett enkelt heiskort i Bad Gastein gir deg tilgang til hele fem ulike skiområder - Bad Gastein, Sportgastein, Angertal, Bad Hofgastein og Dorfgastein. 

Husk at om du bestiller vår Alpe Inclusive® så inngår heiskortet i  reisen til Bad Gastein.

Priser for 6-dagers heiskort i Bad Gastein

Alderuke 52-1uke 2-4uke 5-13uke 14-16
Voksen 2735:- 2645:- 2735:- 2545:-
Ungdom 16-18 år 2055:- 1985:- 2055:- 1915:-
Barn 6-15 år 1365:- 1325:- 1365:- 1275:-
Barn 0-5 år 0:- 0:- 0:- 0:-
Vil du legge til heiskort på din reise?
Ring oss på 21 31 49 00 eller logg inn på Min reise..
Du vet vel at heiskort inngår i våre Alpe Inclusive®-reiser til Bad Gastein?

 

Langrenn i Bad Gastein

De over 45 km lange og perfekte, preparerte skiløypene gjør Bad Gastein til et paradis for langrennsløpere. Benytt sjansen og nyt en fin og lettgått tur i det høyalpine terrenget.

Sportgastein har 20 km herlige, velpreparerte skiløyper for både klassisk kjøring og skate. I Böckstein finnes 5 kilometer lettgåtte løyper og golfbanens fine løyper er perfekte for en ettermiddagstur. Her er litt informasjon om de ulike, preparerte langrennsløypene som finnes i Bad Gasteins nærområde. Selvsagt må snøtilgangen være tilstrekkelig god i enkelte områder for at det skal være forutsetninger for preparerte langrennsløyper.

Se løypekart for Bad Gastein, Bad Hofgastein og Dorfgastein.

Langrennsløyper i Bad Gastein

Langrennsløyper Lengde Type skiløp
Sportgastein Totalt 9,2 km: 5,1 km + 2,4 km + 1,7 km Klassisk og skating
Böckstein Totalt 7 km: 2 km + 5 km Klassisk og skating
Himmelwand Totalt: 3 km Klassisk og skating
Golfbanan Totalt: 3,6 km + 2 km + 1,6 km Klassisk og skating

Langrennsløyper i Bad Hofgastein

Langrennsløyper Lengde Type skiløp
Angertal Totalt 8 km: 1,5 km + 6,5 km Klassisk og skating
Kurpark Totalt 1,5 km Klassisk og skating
Sportplatz Totalt: 2,5 km Klassisk og skating
Aachen Totalt: 4 km Klassisk og skating

Langrennsløyper i Dorfgastein

Langrennsløyper Lengde Type skiløp
Dorfgastein Totalt 3 km Klassisk og skating