Utflukt til Zell am See

Zell am See – den eventyrlige alpelandsbyen ved vannet

Zell am See er den eventyrlig vakre byen som ligger omgitt av alpetopper, rett inntil den turkise innsjøen Zeller See, og som blir et ekte ferieparadis om sommeren. Bli med på en dagsutflukt hit og rusle rundt i den sjarmerende landsbyen, delta på en guidet rundtur, nyt en sykkel- eller båttur rundt vannet, eller hvorfor ikke ta en kjølende dukkert i det friske alpevannet i sommervarmen?

Etter en deilig frokost forlater vi Bad Gastein og kjører buss i cirka en time til vi er fremme i Zell am See. Her møtes vi av imponerende isbreer, alpetopper og den nesten uvirkelig vakre alpeinnsjøen Zeller See. Dagen legger man opp som man selv vil og det finnes en mengde ulike aktiviteter å velge mellom. Den som setter pris på fred og ro kan utforske den sjarmerende landsbyen i sin egen takt, være med på en guidet rundtur, spise en god lunsj, shoppe i de sjarmerende butikkene eller bare nyte utsikten rundt den krystallblå innsjøen. For den eventyrlystne finnes det både sykler og båter man kan leie for å komme seg rundt eller ut på vannet. Her finnes det også flere badeplasser der man kan passe på å ta en kjølende dukkert i det krystallklare brevannet.

Zell am See er et gammelt kursted som bærer på en lang og spennende historie. Allerede under romertiden var landsbyen bebodd, og i år 740 fikk kristne munker i oppdrag av erkebiskop Johannes å grunnlegge stedet som da fikk navnet Cella in Bisonzio. Mange gamle hus og bygninger i den koselige landsbyen er godt bevart og bærer på spennende historier fra stedets innholdsrike fortid. Er man nysgjerrig og vil vite mer, er et tips å bli med på den guidede rundturen som vi arrangerer i løpet av dagen. Foruten spennende historie kryr landsbyen av shoppingmuligheter og koselige restauranter og kaféer. Uansett om du er ute etter noe klassisk østerriksk, eller noe mer moderne, finnes restauranten for deg.

Etter en dag fylt med nye inntrykk begir vi oss hjemover igjen, og vi er tilbake i Bad Gastein igjen ca. kl 16:00.

Dette er inkludert:

  • Busstransfer
  • Guidet rundtur i landsbyen
  • Reiselederservice

Pris: 525 kr/person