Skikjøring i Champoluc

1000 kr bestill-tidlig-rabatt

Gjelder på alle skireiser uke 2-5 med koden ALPE-1000. Bestill før 30.9!

1000 kr bestill-tidlig-rabatt

Gjelder på alle skireiser uke 2-5 med koden ALPE-1000. Bestill før 30.9!

Dager
Timmer
Minutter
Sekunder

Skikjøring i Champoluc

Her er noen av alpenes beste bakker, store offpiste-områder og fine fall. Monterosas skianlegg tilbyr absolutt alt fra vakre fløyelsbakker til utfordrende offpiste for den eventyrlystne pudderkjørern. 

Fortsett til:
» Langrenn

Champoluc utgjør sammen med Gressoney og Alagna skianlegget Monterosa Ski som dekker tre daler, 1579, 1637 og 1212 meter over havet. Hele anlegget byr på mange, fine og lange løyper.

Den beste morgenturen tar deg fra Colle Bettaforca ned til Sant'Anna. Bakken er lang og bred, og ligger på solsiden om morgenen. Her har du mange muligheter til å praktisere carvingteknikken.

En annen fin lang treningsøkt starter fra Sarezza, 2 702 meter over havet. Ned til Champoluc kjører du 1122 melkesyresprutende meter. En av de lengste bakkene i anlegget er fra toppen av Passo Salati ned mot Alagna, med 1 770 vertikale meter.

Det høyeste punktet i anlegget du kan komme til med heisen, er Punta Indren. Herfra er det en spennende offpiste-løype, Grand Canal. Flere andre offpiste-ruter starter også her. I tillegg er det gode muligheter til å utvikle skikjøringen din hos skiskolen i Champoluc. Bestill timer med Simone Origione, verdensrekordholder i speedski.

Heliski i Champoluc

Sammen med lokale fjellførere i Champoluc tilbyr vi en rekke helikopterturer. Colle del Lys er en av Europas høyeste helikopterdropp på nesten 4300 meter over havet. Nærliggende er både Lyskammbreen og Monte Rosa massivets høyeste topp Punta Dufour. Fra Colle del Lys, kan du ta deg hele veien til Zermatt. Hvis du velger å forbli på italiensk jord tar du i stedet ned igjen til Ayasdalen eller Staffal Lysdalen. Rutene kan variere, men det er garantert at man gjør unna minst 2500 høydemeter og får en uforglemmelig skiopplevelse. Prisen er rundt 280 euro.

Fra 1/1/2022 må alle skikjørere i Italia ha ansvarsforsikring som dekker ved skade eller ulykke som involverer annen skikjører. Kontroller om reiseforsikringen din omfatter ansvar ved skadeforvoldelse. Om den ikke har det, kan ansvarsforsikringen kjøpes online. 

Kjøp online her:  https://www.itasnow.it/

Løypekart för Champoluc

Løyper

200

km løype

35 heiser

12 52 25

Høyde over havet 1579 m

Høyeste skikjøring 3260 m

Største fallhøyde 1759 m

Transfertid 1 time 45 min

Gjesteomtaler

”Skidkjorning och offpist er det viktigste og beste med Champoluc!” Kari - mar 2019

”Champoluc er et herlig skisted for oss som liker å legge inn mange slalåmsvinger både i og utenfor løypene. Vennlig og blid italiensk gjestfrihet. Vellaget mat og god kaffe. Lett å komme seg til bakken samt superbra med ski- og støveloppbevaring på Tako Ski. ” Elisabeth - mar 2019

”Fantastisk uke i Champoluc. Løypene og været kunne ikke bli bedre. Dyktige reiseledere som gjennomførte en glimrende løypevisning. ” Aksel - mar 2019

”Maten var strålende, gøy med ulike restauranter. Fin service fra start til slutt. ” Fritz - jan 2019

”Svært bra hjelp fra reiselederne og heftig offpistkjøring.” Ingela - jan 2019

Langrenn i Champoluc

Her går du på ski på verdenscupbanene i Brusson, 20 minutter med skibussen fra Champoluc.

Løypene finnes i flere ulike vanskelighetsgrader og utgår fra 1300 meters høyde for siden å løpe gjennom naturskjønne omgivelser, i skog og langs vann.