Skikjøring i Schladming 

Åpent kjøp på alle skireiser

Gjelder til 31. august på alle skireiser vinteren 2025.

Åpent kjøp på alle skireiser

Gjelder til 31. august på alle skireiser vinteren 2025.

Åpent kjøp til:

31.8

Skikjøring i Schladming

Med heiskort i hånden, har du mer enn 230 km løyper å velge mellom. Alle profesjonelt preparerte og alle med snøkanoner. Schladmings skianlegg lar deg enkelt kjøre mellom de fire anleggene uten heiskøer og uten å måtte ta skibussen.

Det ble investert 26 millioner euro før alpin-VM i 2013, inkludert en ny stadion, det hypermoderne senteret Planet Planai og en splitter ny 8-seters stolheis. Skidagen begynner ved Planaistadion og fra toppstasjonen er valget ditt.

Planai ligger 1894 moh og her har du deilig brede, røde løyper, med flotte skimuligheter både i skogen og over tregrensa. Her finner du også Hersefeather, en veldig fin park for jibbere og snowboardere.

Hauser Kaibling tilbyr fine og brede bakker, 2015 meter over havet. Start med løype nr. 1 og fortsett nedover nr. 2 for å oppleve syv kilometer med fantastiske, utfordrende løyper. Fra stadion til toppen av Hauser Kaibling reiser du med en av Østerrikes mest moderne gondoler.

Reiteralm er kjent for å ha mye snø og har arrangert flere verdenscuprenn. 1860 meter over havet finner du fin skogskjøring og brede carvingløyper. Det er gjort store forbedringer i anlegget de siste årene, blant annet flere løyper og økt komfort med den nye 8-seters gondolen.

Også i Hochwurzen er det skikjøring for alle nivåer. Spesielt kveldskjørere verdsetter de godt opplyste bakkene. Fra løype 31 og ned til byen strekker det seg 7,7 km strålende ruter. Løype 41 har en ny og moderne heis kalt Sun-Jet, en kombinert gondol og stolheis.

Schladming har en av Østerrikes lengste tobogganbaner. Besøk gjerne også den legendariske Uncle Willy, som er berømt for sin østerrikske gjestfrihet og gode mat. På onsdager er det full rulle med DJ som spiller typisk alpedisco. Anlegget omfatter ca femti skihytter å velge mellom.

Langrenn i Schladming

Det meste av langrenn i Dachstein-området foregår i Ramsau, men det er også noen løyper nær Schladming. I Pichl, fem minutter fra Schladming, er det 13 km løyper, hhv 5, 3,5 og 4 km, alle i enkelt terreng og med mindre enn 50 meters høydeforskjell.

I Ramsau kan man gå på ski i VM-anlegget, løypene der er 16 og 10 km. Ramsau ligger på en isbre og er meget snøsikkert. Hele systemet i området er på 220 km, fordelt på 13 forskjellige løyper. 

Det går ofte buss til Pichl (10 min) og Ramsau (15 min).

Løypekart for Schladming

Løyper

230

km løype

77 heiser

8 73 27

Høyde over havet 745 m

Høyeste skikjøring 2700 m

Største fallhøyde 1306 m

Transfertid Salzburg: 1 h 15 min | Innsbruck: 3 h

Gjesteomtaler

”Herlig uke med fin skikjøring. Utfordrende bakker og bra løyper. Anbefales! Vi likte også Schladming som sted. ” Olle - jan 2019

”Smidig og enkelt reisemål. Bare slappet av og nøt ferien og deres proffe service.” Håkon - mar 2019

”Servicen fra reiselederne var kanon. Når problemer oppsto ble de raskt løst og med svært høy grad av service og effektivitet. Hotel Wintergartens personale var blant det beste jeg har opplevd. ” Mathias - mar 2019

”Schladmings skiområde er vi svært imponert over. Vender definitivt tilbake og kommer til å anbefale varmt til andre. ” Karin - mar 2019

”Bra service og svært hyggelige reiseledere som informerte og fant på arrangementer som gjorde hele reisen morsommere! :)” Leo - feb 2019