Vanlige spørsmål & svar

Lurer du på noe før reisen din? Her har vi samlet vanlige spørsmål og svar om bestilling, betaling, flyreisen og reisemålet. Finner du ikke svaret på spørsmålene, er du velkommen til å kontakte oss på e-post til info@alpereiser.no eller å ringe 21 31 49 00.

Betale reisen, gjøre endringer, kjøpe tillegg og utflukter. Du ordner alt som vedrører reisen din gjennom å logge inn på Min reise. Du logger inn med innloggingsopplysningene i bestillingsbekreftelsen, som sendes til deg via e-post når bestillingen er fullført.

De vanligste spørsmålene om din reise

Utflukter/arrangement som bookes tidligere enn 40 dager før avreise betales i forbindelse med sluttbetalingen. Utflukter/arrangement som bookes senere enn 40 dager før avreise betales omgående.

Det er dessverre ikke mulig å reservere sete for deg som reiser med vår langdistansebuss. For deg som reiser med SAS finnes det nå mulighet for å reservere valgfritt sete. Klikk her for å lese mer om reservering av sete på flyet. SAS tar ut en administrativ avgift for reservering av sete.

Obs! Flyselskapets bagasjeregler kan skille seg fra våre. Reglene  nedenfor gjelder ved reiser med STS Alpereiser.

Vinter

SAS

 • Bagasjevekt Business Class: 20 kg + 8 kg håndbagasje. Business Class koster 595 NOK/person.
 • Bagasjevekt Economy Class: 15 kg + 5 kg håndbagasje.
 • Skifrakt 600 NOK/ pers, bag til ski-støvler og hjelm er inkludert, maksvekt 12 kg
 • Klikk her for å bestille ekstra bagasje »
 • Norwegian

  • Bagasjevekt Economy Class: 20 kg + 10 kg. (1 kolli + 1 håndbagasje er tillatt).
  • Skifrakt: Skifrakt inkluderer 1 par ski/staver, 1 par skistøvler og 1 hjelm. Skistøvler og hjelm må pakkes i separat bag. Husk att det kun er tillatt med ett par ski i hver ski-bag. Skifrakt koster 600 NOK/person.
  • Sommer

   SAS

   • Bagasjevekt Economy Class: 20 kg + 5 kg håndbagasje.

   Lufthansa

   • Bagasjevekt: 23 kg + 8 kg håndbagasje.

   OBS. Husk å merk bagasjen din. 

   Logg inn på Min Reise for å bestille skifrakt.

   Du logger inn med reservasjonsnummeret og e-postadressen din, som du finner på bookingbekreftelsen din. Om du har noen spørsmål er du velkommen til å kontakte oss på 21 31 49 00 så hjelper vi deg. 

   Husk å bestille skifrakt i god tid før avreise. Det er begrenset plass på flyene.

Obs! Flyselskapets bagasjeregler kan skille seg fra våre. Reglene  nedenfor gjelder bare for reiser med STS Alpereiser.

Vinter

SAS

 • Skifrakt inkluderer 1 par ski og staver, 1 par skistøvler og 1 hjelm (maks 12 kg). Skistøvler og hjelm må pakkes i en separat bag. Husk at det kun er tillatt med ett par ski i hver ski-bag. Skifrakt koster 600 NOK/person.
 • Vær vennlig og merk at flyselskapene tar ekstra betalt om tillatt maksvekt på bagasje og skifrakt overskrides.
 • Klikk her for å bestille og betale for ekstra vekt i forveien hos SAS.

Norwegian

 • Skifrakt: Skifrakt inkluderer 1 par ski og 1 par staver. Husk att det kun er tillatt med ett par ski i hver ski-bag. Skifrakt koster 600 NOK/person.
 • Skistøvler er inkludert i den vanlige bagasjen din.

Logg inn på Min Reise for å bestille skifrakt.

Du logger inn med bookingnummeret ditt samt passord som du finner på reisebekreftelsen din. Hvis du ikke finner din login eller har noen spørsmål er du velkommen til å kontakte oss på 21 31 49 00 så hjelper vi deg. 

For bookingnummer som begynner med "4000" - 8 siffer: Betalingsinformasjon finner du på billetten. Ønsker du å dele opp sluttbetalingen din og betale med kort gjør du det enkelt gjennom å logge inn på "Min reise". Du kan også ringe oss på 21 31 49 00.

* Avbestilling senest 41 dager før avreise: Refusjon av det inbetalte beløpet minus depositumets størrelse. * Avbestilling mellom 40 og 31 dager før avreisedato: Refusjon av 60%. av reisens fulle pris. * Avbestilling mellom 30 og 15 dager før avreisedato: Refusjon av 40% av reisens fulle pris. * Avbestilling fra og med 14 dager før avreisedato fram til avreise eller ved utelatt fremmøte ved avgang: Ingen refusjon.

Forhåndsbestilte heiskort deles vanligvis ut på transferbussen, alternativt ved ankomst til reisemålet.

Guidene våre kommer til å gi deg all informasjon om forhåndsbestilt skileie på transferbussen. Da får du vite hvor skiutleien ligger, hvilke åpningstider som gjelder og annen nødvendig informasjon. Har du spørsmål om skileie før avreise, ring oss på 21 31 49 00.

Du kan forhåndsbestille arrangementer helt frem til avreisedagen. De aller fleste arrangementer kan man også booka på stedet. Oftest sparer du opp til 10% når du booker arrangementet før avreise.

Ja, men du kan kun bytte til en enklere tur-gruppe. For eksempel fra Alpin vandring til Nordic Walking.

Bagasjeregler

FAQ – vanlige spørsmål

Lufthavn

Måltider ombord og Business class

Reiseforsikring

Pakkelister

Flytider

Transfer

Forhåndsbestill plass på flyet

Erklæring for mindreårige