Dagsprogram - Alpin vandring

Sikkerheten går selvsagt alltid foran alt annet, så vi tilpasser alltid vandringene etter de forutsetningene som gjelder hver enkelt dag. Været i Alpene skifter raskt og ofte. Derfor kommer vi hver morgen, etter å ha studert værmeldingen, til å velge hvilken rute vi vil gå. Det er altså viktig å legge merke til, at det programmet som dere finner i vandringsbrosjyren og på vår hjemmeside ikke alltid vil stemme overens med de veivalgene vi gjør i virkeligheten i løpet av uken.

Nedenfor følger et foreløpig vandringsprogram.

Dag 1 – Lørdag

Fly fra Norge med ankomst München, der STS Alpereisers guide tar imot og blir med i transferbussen til Selva di Valgardena (1.560 moh). Vel framme på hotellet foregår innsjekking, og deretter blir det middag.

Dag 2 søndag: Col Raiser

Etter en kort guiding i byen går vi til Col Raiser-heisens dalstasjon. Vi tar heisen opp til 2.107 moh og vandrer opp til Regensburger Hütte og videre oppover derfra. Vi passerer Piera Longia (2.297 moh), og etter en stund er vi framme ved Troierhütte (2.271 moh), der vi spiser lunsj. Vi fortsetter til den lille alpeinnsjøen Lech da Iman og tar en kort pause, før vi går tilbake til heisen, som bringer oss ned til Selva, det sentrale stedet i Val Gardena. 

Dag 3 mandag: Seiser Alm 2.249 moh

Vi reiser med buss til St. Ulrich og Seiseralm-heisen. Oppe fra toppstasjonen (2.005 moh) går vi til å begynne med på enkle stier til vi kommer til mer kupert terreng. Vi går forbi Goldknopf (2.249 moh), som er det høyeste punktet på Seiser Alm. Nå begynner den bratte stigningen opp mot passet på 2.490 moh, og lunsjen inntar vi på alpehytta på Tierser Alp. Vi nyter den spektakulære utsikten mens vi vandrer hjemover via St. Christina. Derfra tar vi bussen til Selva. 

Dag 4 tisdag: Cirjoch–Puez–Langental

Vi tar heisen opp til Dantercëpies (2.298 moh) og begynner å vandre mot Cirjoch, forbi Jimmys Hütte. Etter en bratt stigning er vi oppe ved Crespeinajoc (2.528 moh), der vi nyter en makeløs utsikt over de rosa Dolomittene. Vi kommer fram til Puezhütte og dagens lunsj. Herfra går vi ned til Langental og tilbake til hotellet. 

Dag 5 onsdag: Utflukt til Lago di Garda

På den vandringsfrie dagen kan man velge mellom for eksempel på egen hånd å utforske vakre Val Gardena eller å bli med på en utflukt til Lago di Garda*.

Dag 6 torsdag: Ciampinoi 2 254 moh

Idag tar vi heisen opp til Ciampinoi (2.254 moh). Herfra ser vi vidt utover Val Gardena og de omkransende fjellene og følger den lett kuperte stien i retning Sella Joch (2.100 moh), der vi tar en væskepause. Vi vandrer videre og kommer til Friedrich Augusts vei. Derfra har vi utsikt over Marmolada og Pale di San Martino. Lunsjen i dag spiser vi på Murmeltierhütte, og deretter går vi tilbake til Ciampinois fjellstasjon og tar heisen ned til Selva.

Dag 7 fredag: Rasciesa – Broglessattel

Etter frokost tar vi bussen til St. Ulrich og fjellbanen opp til Rasciesa (2.094 moh). Vi vandrer over det åpne landskapet med utsikt over vakre Geislergruppen og Secëda. Vi kommer fram til Brogleshytta (2.045 moh), der vi spiser lunsj med lokale ingredienser. Deretter går vi over åpne beitemarker, til vi kommer ned til tregrensen og Seceda-heisens mellomstasjon (1.693 oh). Derfra tar vi heisen ned til St. Ulrich og buss tilbake til Selva.

Dag 8 lørdag: Hjemreise

Vi forlater vandringsparadiset Val Gardena og en uforglemmelig uke i Dolomittene.