Foreløpig ukeprogram

Sikkerheten kommer alltid først og vi tilpasser dagene etter de forutsetningene som gjelder fra dag til dag. Det er derfor viktig å vite at programmet dere finner nedenfor ikke alltid stemmer overens med hvordan vi endelig velger å gjennomføre uken.

Ukeprogram Nordic Walking

Dag 1 – Lørdag

Fly fra Norge. Vi ankommer Bad Gastein og sjekker inn på hotellet. I dag kan du f.eks. nyte en spasertur på egen hånd, koble av i en av hotellets spa-avdelinger og hvorfor ikke en lunsj på Jagdstube på Hotel Salzburger Hof. På kvelden venter en god middag.

 

Dag 2 – Søndag

Frokostbuffé fulgt av velkomstmøte med gjennomgang av dagens program før vi går en rundvandring i Bad Gastein for å orientere oss på stedet. Vi spaserer deretter Kaiser Wilhelm-promenaden inn mot den vakre dalen Kötschachtal og landsbyen Grüner Baum der vi stopper til på Himmelswandhütte for å innta lunsj. Vel tilbake i Bad Gastein gjør vi oss klare for kveldens utflukt til bonden Hans Durzbauer der en tradisjonell snapssmaking venter. Deretter drar vi tilbake til Bad Gastein for kveldens middag.

 

Dag 3 – Mandag

I dag, etter frokost, tar vi buss til nabolandsbyen Bad Hofgastein. Herfra tar vi skiheisen videre opp på fjellet Schlossalm. Vel oppe på toppen så får vi en fantastisk utsikt over dalen og de omkransende fjellmassivene. Vi går en fin runde på toppen før vi tar heisen tilbake ned til midtstasjonen og vandrer derfra videre til den gemyttlige hütten Fundneralm, der bonden Simon med familie ønsker oss velkommen med dagens lunsj. Etter lunsj tar vi heisen tilbake ned til landsbyen der bussen venter for å ta oss med tilbake til Bad Gastein. Vel tilbake venter en vinsmaking med totalt seks ulike østerrikske kvalitetsviner før det er tid for kveldens gode middag. 

 

Dag 4 – Tirsdag

Etter frokost drar vi på dagsutflukt med buss inn til Mozarts fødeby Salzburg. Vi starter med å vandre nordover langs elven Salzach før vi svinger av opp på fjellet Mönschberg. Herfra har vi en fantastisk utsikt over byen! Vi spiser en god lunsj i ølhagen på det ærverdige ølbryggeriet Stiegl før vi vandrer tilbake ned til de gamle bydelene der vi får en guidet tur forbi bl.a. huset der Mozart ble født, domkirken og festspillhusene. Om kvelden venter middag på hotellet. 

 

Dag 5 – Onsdag

I dag har vi en vandringsfri dag. I dag anbefaler vi deg å bli med på en av våre hyggelige dagsutflukter. Velg mellom verdensarven Venezia eller den vakre alpebyen Zell am See (mot tillegg). Bussen til Venezia går tidlig og vi besøker noen av severdighetene: Markusplassen, Dogepalasset og Rialtobroen. Det blir også tid til gondolferd, shopping og en god lunsj innen vi vender tilbake mot Bad Gastein.

 

Dag 6 – Torsdag

Etter en deilig frokost er det atter på tide å snøre på seg turskoene og begi seg ut på dagens tur. I dag vandrer vi nordover langs den vakre Erzherzog Johann promenaden. Etter en stund svinger vi inn i den tilstøtende dalen Angertal. Et stykke inn i dalen tar vi de siste høydemetrene opp mot dagens lunsjhütte Angerblick der vi slår oss ned for en velfortjent lunsj. Herfra har vi siden en herlig vandring ned til dalplatået der bussen venter for å ta oss med tilbake til Bad Gastein. Om ettermiddagen får vi senere lære å bake det mest østerrikske som finnes, nemlig apfelstrudel.

 

Dag 7 – Fredag

Som avslutning på uken er det atter tid for vandring. Etter frokost så tar vi bussen til Sportgastein og Nassfelddalen der vi får nyte et av dalens vakreste naturområder. Vi vandrer herfra inn i Sentral-Europas største nasjonalpark Hohe Tauern. Turen går på en natursti med små stigninger og vi stanser ofte for å nyte omgivelsene. Ovenfor oss troner isbreen på fjellet Schareck, 3 122 m o h, hvor vannfallene kaster seg ned. Oppe i fjellene kan vi høre murmeldyrenes klare varselrop og er vi heldige kan vi kanskje få øye på noen av dem. Vi spiser lunsj på sjarmerende Valeriehaus før vi returnerer til Bad Gastein. Om kvelden samles vi for avskjedsdrink, middag og underholdning.

 

Dag 8 – Lørdag

I dag er det hjemreisedag. Etter vår herlige frokostbuffé forlater vi vandringsparadiset Bad Gastein for denne gang. 

 

Ukeprogram Alpin vandring

Dag 1 – Lørdag

Fly fra Norge. Ankomst til Bad Gastein og innsjekk på hotellet. Bli kjent med byen eller ta et bad før en deilig middag serveres på hotellet. 

 

Dag 2 – Søndag 

Nyt den store frokostbuffetet før et velkomstmøte med gjennomgang av dagens program. Vi deler oss inn i grupper før vi begynner uka med en vandring i et passe kupert terreng der kroppen får mulighet til å tilpasse seg høyden. På denne turen langs Gamskarkogel har vi fantastisk utsikt til Tischlerisbreen. Vi spiser lunsj på Café Gamskar (inkludert) før vi fortsetter tilbake til Bad Gastein og ukas første After Walk. På kvelden serveres en deilig middag på hotellet. 
Vandringstid (inkl. lunsj): ca 6 timer.

 

Dag 3 – Mandag 

Etter frukost begir vi oss mot Rastötzenalm ( 1 740 moh). Herfra begynner vi den spektakulære vandringen mot Scmalzscharte ( 2 159 moh) over Frauenkogen (2424 moh) til Gamskarkogel ( 2467 moh). Vi vandrer langs smale kammer og har en fantastisk utsikt mot hele Gastein-dalen. Lunchen inntas på toppen ( inkl.), før vi begir oss nedover, over Rauchscharte. En buss tar oss med tilbake til Bad Gastein og After Walk. For de som ønsker videre utfordringer arrangeres det pubquiz på kvelden. 
Vandringstid (inkl. lunsj): ca. 6 timer.

 

Dag 4 – Tirsdag 

Morgenmøte som vanlig, før vi tar heisen opp til Graukogel (1 950 moh). Målet idag er den vakre alpesjøen Palfnersee (2 074 m o h). Vi spiser lunsj på Graukogelhütte (inkl.) før vi tar heisen ned igjen og setter kurs mot After Walk. På kvelden kan man besøke Hans Durzbrauers brenneri for snapsprøving*, eller være med på en klassisk vinprøving* med østerrikske kvalitetsviner på Hotel Salzburger Hof. 
Vandringstid (inkl. lunsj): ca 5 timer.

 

Dag 5 – Onsdag 

Idag er det vandringsfri dag! Vi anbefaler deg å være med på noen av våre hyggelige dagsutflukter. Velg mellom heldagsutflukt til Venezia i Italia* eller Zell am See i Østerrike*.

Vil du finne på noe i dalen kan våre reiseledere gi gode tips!

 

Dag 6 – Torsdag 

Morgenmøte og så trnasport videre til Sportgastein. Fra Sportgastein vandrer gruppene i forskjellige retninger, avhengig av vanskelighetsgrad. Inne i Nassfelddalen nyter vi lunsjen vår på en av alpehyttene (inkludert). Om kvelden er det østerriksk aften* på koselige Schafflinger Schialm.
Vandringstid (inkl. lunsj): ca 6 timer.

 

Dag 7 – Fredag 

Morgenmøte før vi tar heisen opp til midtstasjonen på Stubnerkogel og vandrer via toppen (2 246 m o h) til hytta der vi får servert lunsj. På toppen har vi mektig alpeutsikt mot bl.a. Gross­glockner, Østerrikes høyeste fjell (3 798 m o h). De tøffeste våger seg ut på den 140 meter lange hengebroa. Om kvelden har vi et hyggelig avskjedsmlte med drink og bildevisning som oppsummerer uka. En siste middag på hotellet før underholdning med artistopptreden. 
Vandringstid (inkl. lunsj): ca 6 timer.

 

 

Dag 8 – Lørdag

Idag er det hjemreisedag!

Etter et siste morgenbad og en stor frokost forlater vi ferieparadiset Bad Gastein for denne gang.