Smaksreisen – livets gode eventyr!

Velkommen til en vandringsuke i det østerrikske kjøkkens tegn! I løpet av uken så vil vi foruten å få nyte fantastiske vandringer i eventyrlige omgivelser også utforske det Østerrikske kjøkkens mange spesialiteter.

  • Kombiner fotturer med smak fra Østerrike
  • Vinsmaking, snapssmaking og cooking class
  • Fem dager vandring (Nordic Walking eller Alpin)
  • Fokus på mat og drikke

Hver dag besøker vi noen av dalens mange hyggelige hütter der vi får nyte regionale og lokale retter, ofte produsert med gårdens egne råvarer. Dessuten utfordrer vi smaksløkene våre ytterligere med vinsmaking, snapssmaking pluss et besøk på ærverdige Stieglkeller. 

Hva hender i løpet av reisen?

Uken byr på fem dager med vandring der vi hver dag utforsker nye steder og vandringsruter. På turene våre besøker vi en nøye utvalgt hütte der vi serveres en velsmakende lunsj hvor de som siden ønsker det kan velge å følge den østerrikske skikken og runde av med en hjemmebrent snaps. Fire av vandringene finner sted i Gasteinerdalen og en av dagene tar vi en dagsutflukt til Mozarts vakre hjemby Salzburg. Her utforsker vi gamlebyen med sine koselige smug og severdigheter før vi vandrer opp på fjellet Mönchberg. Herfra får vi en fantastisk utsikt over byen og de omkransende fjellene. Dagens lunsj inntar vi i det ærverdige ølbryggeriet Stiegls egen ”Biergarten” der en klassisk tilberedt Wienerschnitzel står på menyen.

Utover dette kommer vi også til å delta på en vinsmaking på Hotel Salzburger Hof der vi får smake noen av Østerrikes beste viner. Dessuten besøker vi bonden Hans på gården hans ”Durzbauers”, der han gir oss en introduksjon i kunsten å brenne ordentlig kvalitetssnaps. Hans har vunnet flere priser for snapsene sine og selvfølgelig kommer vi til å få prøve noen av dem før de som ønsker det også får anledning til å kjøpe med seg sin favoritt hjem.

Cooking Class - Østerrikes beste bakverk er og kommer alltid til å være en klassisk apfelstrudel. I løpet av uken kommer en apfelstrudel-guru som også er kjøkkensjef på Hotel Salzburger Hof å demonstrere hvordan den lages på klassisk østerriksk manér. 

Hvorfor vandre i Bad Gastein?

Med sin vakre beliggenhet, rett ved Alpenes største nasjonalpark Hohe Tauern, tilbyr kurbyen Bad Gastein naturopplevelser i absolutt toppklasse. Kombinasjonen av isbreer og blomstrende beiteenger gjør at området ofte betraktes som et av Alpenes vakreste og med sitt store utvalg av vandringsruter så finnes det alltid noe nytt å oppdage. Byen tilbyr dessuten en uslåelig kombinasjon av aktiviteter, bekvem overnatting, bra mat og avkoblende termalbad.

Hvem passer reisen for?

Denne reisen passer for deg som vil være aktiv, vandre og oppleve Alpenes vakre natur samtidig som du gjerne tar pauser og nyter livet. Gjennom vårt fokus på mat og drikke får vi smakt på regionale og lokale spesialiteter, noe som også gir oss kunnskap og forståelse for landets kultur og tradisjoner. Vandringene er av Nordic Walking karakter (les mer her) der vi sammen skaper opplevelser, fellesskap og nytelse.

Overnatting

Vi bor behagelig på ærverdige Hotel Salzburger Hof****+  der vi sover godt i deilige senger og nyter en herlig frokostbuffé før vi begir oss ut på dagens tur. Vi har fri adgang til hotellets spa- og relaxavdelinger og om kveldene får vi hotellets fortreffelige femretters middager servert.

Smaksreisen arrangeres i uke 33 & 34.