Ukeprogram – Bike & Hike

Dette er et eksempel på hvordan en uke kan se ut, og programmet kan komme til å endres. Sikkerheten kommer alltid først og vi vil tilpasse uken etter de forutsetninger som gjelder fra dag til dag.

NB! Onsdager er en fridag. Da anbefaler vi deg å bli med på en av våre hyggelige dagsutflukter. Les mer om våre utflukter »

Dag 2 - Søndag

Om morgenen nyter vi den gode frokostbufféen før det er tid for velkomstmøte og en gjennomgang av ukens program. Deretter begir vi oss ut for ukens første vandring. Vi tar oss sydover i dalen opp mot Kapell di Anna der vi stopper opp og nyter utsikten. Herfra vender vi senere nedover mot dalen mot den pittoreske innsjøen Lac Blue der fjellet Matterhorn vakkert speiler seg i overflaten. Vi stopper for å nyte lunsjen vår før vi vender hjemover igjen. Vel tilbake i Cervinia slår oss ned for vår første ”After Walk” der vi sammen nyter noe godt å drikke før vi forbereder oss til kveldens middag.

 

Dag 3 - Mandag

I dag er det tid for ukens første sykkeltur. Etter frokost prøver vi derfor ut syklene våre og begir oss deretter ut på ukens første sykling. Vi begynner med å sykle oppover mot Lago Goillet før vi vender sydover og via jernbanevollen for det nå nedlagte fjelltoget tar oss videre mot heisstasjonen Salette. Herfra sykler vi videre ned mot nabolandsbyen Val Thournenche og fjellrestauranten Foyer des Guides der vi stopper for dagens lunsj. På ettermiddagen sykler vi videre ned til Val Thournenche og herfra videre opp på den andre siden av dalen der vi møtes av den hyggelige ruten ”Strada Agricola Crepin Liortere”. Denne brede turveien gir oss vakker utsikt tilbake mot Cervinia der dagens After-Bike venter. På ettermiddagen kobler vi av i hotellets relaxavdeling før vi gjør oss klare for kveldens middag. Etter middagen får vi mulighet til å utfordre våre nye reisekamerater i en spennende quiz der temaet for kvelden f.eks. kan være Alpene (mot tillegg).

 

Dag 4 - Tirsdag

Vi lader på ny opp med en real frokost før vi begir oss ut for dagens vandringstur. I dag tar vi heisen opp til Plain Maison hvorfra vi starter dagens vandring med å gå oppover mot Plan Torrette. Herfra fortsetter vi å vandre langs foten på det mektige fjellet Matterhorn, som skaper en fantastisk kulisse. Vi når frem til dagens lunsjhütte Rifugio Orionde der vi nyter lunsjen vår i selskap med forventningsfulle fjellklatrere i full gang med å kontrollere utstyret sitt før bestigning av Matterhorn. Vi blir ikke hengende for lenge, men vender etter lunsj i stedet tilbake nedover og har under hele nedstigningen en nydelig utsikt over Cervinia by og videre ut over dalen. Tilbake nede i Cervinia venter avkobling, kveldens middag samt planlegging av morgendagens fridag.

 

Dag 6 - Torsdag

I dag har det igjen blitt tid for å hoppe på syklene våre og fortsette å oppdage dalens fineste steder. Vi begynner med å ta sykkelen opp til Plan Maison hvor vi siden starter ferden opp mot innsjøen Lago Goillet. Vi nyter omgivelsene rundt sjøen før vi fortsetter å sykle opp mot neste vann, Laghi delle Cime Bianche. Herfra sykler vi videre langs foten på den mektige fjellkam som utgjør grensen mellom Italia og Sveits før vi vender nedover mot dagens koselige lunsjhütta Chalet Etoile. Her nyter vi lunsj med visshet om at ettermiddagens sykling består av utforkjøring hele veien tilbake ned til byen. Om kvelden venter en ny innbydende middag på hotellet.

 

Dag 7 – Fredag

Siste dag og for mange reisens høydepunkt. Etter at vi har nytt frokostbufféen vår hopper vi inn i vår ventende taxi som tar oss ut av dalen ned til landsbyen Buisson. Herfra tar vi heisen opp på fjellet Chamois. Her vandrer vi med et fantastisk panorama mot den gemyttlige landsbyen La Magdeleine der dagens restaurant venter på å få servere oss lunsjen vår. Deretter tar vi en annen rute tilbake mot Chamois der vi tar heisen tilbake ned til Buisson hvor taxien venter for å bringe oss tilbake til Cervinia. Før middagen samles vi siden for i  fellesskap å oppsummere, se tilbake på og skåle for en herlig uke sammen.