Ukeprogram – Bike & Hike

Dette er et eksempel på hvordan en uke kan se ut, og programmet kan komme til å endres. Sikkerheten kommer alltid først og vi vil tilpasse uken etter de forutsetninger som gjelder fra dag til dag. For å delta på denne uken må du være minst 14 år gammel og over 160 cm høy.

NB! Onsdager er en fridag. Da anbefaler vi deg å bli med på en av våre hyggelige dagsutflukter. Les mer om våre utflukter »

Søndag

Rundtur i Bad Gastein og Gasteinerdalen

Vi innleder dagen med en god frokost, fulgt av en rundtur gjennom Bad Gasteins vakre landsby. Bad Gastein har en lang, unik historie, og takket være sine varme kilder ble landsbyen et verdensberømt kursted allerede på 1790-talet. Vi passerer vakre, historiske bygninger, lærer oss mer om den rike kulturen og de varme kildene som gjør Bad Gastein til et unikt sted.

Vi fortsetter dagen med en dalvandring i nærheten av landsbyen. Under vandringen passerer vi mektige fosser og frodige enger før vi pauser for å nyte en god lunsj på koselige Café Gamskar. Vel tilbake i Bad Gastein er det tid for After Walk på Silver Bullet Bars deilige solterrasse.

 
Mandag

Vandring gjennom furuskogen på Graukogel

Etter en god frokost gjør vi oss klare for dagens mektige vandring på fjellet Graukogel (2 492 moh). Graukogel er kjent for sine varme kilder med ferskt termalvann. Vi tar heisen opp til toppstasjonen (1 950 moh) og vandrer til den vakkert beliggende alpeinnsjøen Palfnersee, som ligger på hele 2 074 moh. For den som vil kjøle seg ned er det tid nok til en forfriskende dukkert! Vi fortsetter videre på vandringsruten Zirbenweg, gjennom den kjente cembrafuru-skogen. Lunsj spiser vi på Graukogelhütte, som blant annet er kjent for sin hjemmelagde snaps. Etter lunsjen tar vi heisen tilbake til Bad Gastein og hviler beina mens vi nyter den utrolige utsikten.

 
Tirsdag

Opplev Gasteinerdalen fra sykkelsetet

Om morgenen nyter vi den gode frokostbufféen og lader energinivåene innen vi begir oss ut på ukens første sykkeltur. Vi starter mykt med en enklere tur der vi gjør oss kjent med sykkelen og omgivelsene. Vi holder oss stort sett på bredere grusveier og unngår alt for bratte stigninger, samtidig som vi nyter den vakre naturen i et behagelig tempo. Etter en lang dag i sykkelsetet kjører vi ukens første ”After-Bike” på Silver Bullets terrasse.

 
Torsdag

Sykkeltur til nabolandsbyen Bad Hofgastein

Vi lader opp med en ordentlig frokost der vi samler krefter før dagens sykkeltur, denne gangen i mer kupert terreng. Vi begynner med å sykle mot den sjarmerende nabolandsbyen Bad Hofgastein, hvor vi dreier av, og inn i den vakre dalen Angertal. Her påbegynner vi oppstigningen mot dagens mål, Gadaunerer Hogalm (1805 moh) der vi nyter en velfortjent lunsjpause. Om ettermiddagen venter en velkommen "After-Bike" i solen.

 
Fredag

Fantastisk utsikt fra husfjellet Stubnerkogel 

I dag venter en storslagen vandring på Bad Gasteins husfjell, Stubnerkogel. Vi tar heisen opp til midtstasjonen, og herfra tar vi sikte mot toppen (2 246 moh) og dagens hyggelige lunsjhytte. Vel oppe får vi nyte en fantastisk panoramautsikt over dalen, hele veien bort mot Østerrikes høyeste fjell, Grossglockner (3 798 moh). På toppen finnes også en 140 meter lang hengebro som man kan spasere ut på, for den som tør! Etter en spennende og hendelsesrik vandringsdag tar vi heisen ned til dalstasjonen igjen.