Foreløpig ukeprogram

Sikkerheten kommer alltid først og vi tilpasser dagene etter de forutsetningene som gjelder fra dag til dag. Det er derfor viktig å vite at programmet dere finner nedenfor ikke alltid stemmer overens med hvordan vi endelig velger å gjennomføre uken.

Dag 1 - Lørdag

Fly fra Norge og ankomst til hotellet i Bad Gastein etter busstransfer fra Salzburg. I dag kan du nyte en spasertur på egen hånd og hvorfor ikke en lunsj i Jagdstube på Hotel Salzburger Hof. Om kvelden venter en god middag.

 

Dag 2 – Søndag 

Nyt den store frokostbuffetet før et velkomstmøte med gjennomgang av dagens program. Vi deler oss inn i grupper før vi begynner uka med en vandring i et passe kupert terreng der kroppen får mulighet til å tilpasse seg høyden. På denne turen langs Gamskarkogel har vi fantastisk utsikt til Tischlerisbreen. Vi spiser lunsj på Café Gamskar (inkludert) før vi fortsetter tilbake til Bad Gastein og ukas første After Walk. På kvelden serveres en deilig middag på hotellet. 

 

Dag 4 – Mandag

Morgenmøte som vanlig, før vi tar heisen opp til Graukogel (1 950 moh). Målet idag er den vakre alpesjøen Palfnersee (2 074 m o h). Vi spiser lunsj på Graukogelhütte (inkl.) før vi tar heisen ned igjen og setter kurs mot After Walk. På kvelden kan man besøke Hans Durzbrauers brenneri for snapsprøving*, eller være med på en klassisk vinprøving* med østerrikske kvalitetsviner på Hotel Salzburger Hof. 

 

Dag 4 - Tirsdag

Om morgenen nyter vi den gode frokostbufféen. Etter frokost tester vi syklene våre og begir oss deretter ut på ukens første sykkeltur – en enklere tur der vi blir kjent med sykkelen og omgivelsene. Vi holder oss for det meste på bredere grusveier og unngår bratte stigninger. Om ettermiddagen drar vi i gang ukens første ”After-Bike” på Silver Bullets terrasse. 

 

Dag 5 - Onsdag

I dag hviler vi beina og tar en velfortjent fridag. Tips til aktiviteter:

Bli med på vår dagsutflukt til Venezia. Du kan forhåndsbestille utflukten på telefon 21 31 49 00 eller hos reiselederen din i Bad Gastein.

Ta toget til Salzburg. Besøk den vakre borgen Hohen Salzburg, rusle rundt i gamlebyen og nyt en ekte Mozartkule. Eller to.

For den som vil ta det litt roligere er et besøk på badeanlegget Felsentherme en anbefaling. Billett til redusert pris kjøper du i resepsjonen på Hotel Salzburger Hof.

 

Dag 6 - Torsdag

Siste dagen på sykkel og for mange reisens høydepunkt. Etter at vi har nytt frokostbufféen vår hopper vi igjen opp på syklene og begir oss mot dalens sydlige ende, Nassfeld. Her sykler vi inn i Sentral- Europas største nasjonalpark Hohe Tauern og holder øyne og ører årvåkne for perlende bekker, plystrende murmeldyr og kanskje til og med en og annen forbisusende gåse- eller lammegribb. Vi stopper for lunsj på Pottingerhütte før vi drar tilbake til Bad Gastein via en av de viktigste handesrutene fra romertiden. Vel tilbake nyter vi ukens siste After-Bike før vi samles til avskjedstreff og oppsummerer en herlig uke sammen med et glass bobler i hånden. 

 

Dag 7 – Fredag

Morgenmøte før vi tar heisen opp til midtstasjonen på Stubnerkogel og vandrer via toppen (2 246 m o h) til hytta der vi får servert lunsj. På toppen har vi mektig alpeutsikt mot bl.a. Gross­glockner, Østerrikes høyeste fjell (3 798 m o h). De tøffeste våger seg ut på den 140 meter lange hengebroa. Om kvelden har vi et hyggelig avskjedsmlte med drink og bildevisning som oppsummerer uka. En siste middag på hotellet før underholdning med artistopptreden. 

 

Dag 8 - Lørdag

I dag er det hjemreisedag. Etter en siste herlig frokostbuffé forlater vi ferieparadiset Bad Gastein for denne gang.