Vandringer – Alpin vandring

Dette er kun et eksempel på vandringer som skjer i løpet av uken, og programmet kan komme til å endres. Sikkerheten kommer alltid først og vi vil tilpasse uken etter de forutsetninger som gjelder fra dag til dag.

NB! Onsdager er en vandringsfri dag. Da anbefaler vi deg å bli med på en av våre hyggelige dagsutflukter. Les mer om våre utflukter »

Antagnod & Barmasc

Dagens vandring går mot landsbyen Antagnod. Vandringen starter fra Champoluc opp til den historiske Ru Courtod-kanalen som vi siden følger til den vakre landsbyen Barmasc. Her spiser vi en hyggelig lunsj på en gemyttlig, lokal restaurant. Deretter ender kanalen mykt nedover og åpenbarer en fantastisk utsikt over dalen. Etter det vender ruten mot Antagnod og deretter mot Champoluc igjen.

 

Lago Ciarcerio

Målet for dagens vandring er den vakre alpeinnsjøen Ciarcerio som ligger ovenfor Champoluc. Vi innleder med en kort spasertur til dalstasjonen, der vi tar gondolbanen opp til Crestins skiområde og begynner dagens vandring. Herfra snirkler stien seg opp mot det imponerende Rothorn-passet og ender så smått oppe ved Lago Ciarcerio. Etter å ha nådd frem til innsjøen og fordøyet utsikten, fortsetter vi nedover mot Mandrian Alpine Shelter, der vi nyter dagens lunsj. Vandringsruten denne dagen følger i stor grad de legendariske TMR- og GSW-traséene (Tour du Monte Rosa og Grande Sentiero Walser). Utsikten er verdensberømt!

 

Estoul & Punta Palasinaz

Dagen begynner med en busstur fra hotellet til landsbyen Brusson, og derfra til Estoul, som ligger cirka 1900 moh. Dette er ukens høyeste vandring for både den blå og den røde gruppen. Den blå gruppen går mot Palasinaz-sjøene som ligger på 2500 moh, og den røde gruppen går mot Punta Palasinaz som ligger på 2782 moh. Her bys det på fantastisk utsikt både over dalen og mot isbreene som ruver over svimlende 4600 moh. Begge gruppene samles og spiser felles lunsj på koselige Rifugio Arp som byr på lokalproduserte delikatesser.

 

St Jacques, Lago Blu & Résy

Igjen starter vi dagen med en busstur som tar oss til landsbyen St Jacques som ligger ovenfor Champoluc. Dagens mål er den eventyrlig vakre og helt turkise alpeinnsjøen Lago Blu. Etter en noe brattere vandring belønnes vi med fantastisk utsikt og muligheten til å ta en kjølene dukkert i innsjøen, som består av smeltevann fra isbreene. Siden fortsetter vandringen nedover, mot den historiske, lille landsbyen Résy og Rifugio Ferraro, der vi nyter dagens lunsj i fellesskap. Etter lunsj vandrer vi tilbake ned til St Jacques, der bussen bringer oss tilbake til Champoluc.

 

Mascognaz

Destinasjonen for dagens vandring er den historiske landsbyen Mascognaz som ligger ovenfor Champoluc. Landsbyen ligger på 1822 moh og ble bygget av Walser, fjellfolkene som bodde her på 1600-talet. Landsbyen er kjent for å være svært godt bevart. Dagen starter med vandring fra Champoluc opp til Mascognaz. Etter en rundvandring i landsbyen fortsetter den blå gruppen til Crest og den røde gruppen til Cunéaz, der vi nyter dagens lunsj. Etter lunsj venter ukens siste vandring tilbake ned til Champoluc.