Alpin vandring i Champoluc

Magisk vandring med fantastisk utsikt

Å vandre i Champoluc er noe utover det vanlige – naturen, de massive fjellene som tårner seg opp og den svimlende utsikten. Spredt ut mellom fjellene finnes det mengder av små, koselige fjellstuer med eiere som inviterer inn og gjerne serverer lokale delikatesser. Det finnes også mange elver og innsjøer, ofte turkise og fylt med ferskt brevann. Champoluc har en spennende historie som lokalbefolkningen er stolte av, og våre lokale vandringsguider deler gjerne av sin kunnskap om både historien, naturen og dyr- og planteliv.

I Champoluc tilbyr vi Alpin vandring som er vår mest populære og varierte vandringsform. Den passer for de fleste og krever ikke tidligere erfaring med fjellvandring, men forutsetter en viss kondisjon. Man kan velge mellom to grupper innen den Alpine vandringen; blå gruppe som er litt enklere, og rød gruppe som er litt mer utfordrende. Våre vandringer starter fra Hotel Breithorn, som ligger midt i hovedgaten i landsbyen og herfra tar vi oss enten til fots eller med buss avhengig av dagens destinasjon. I løpet av uken vandrer vi i nærheten av Champoluc, både ovenfor og lengre ned i dalen i Antagnod og Brusson.

Blå gruppe: Den blå gruppen er den enklere varianten innen Alpin vandring. Vi tar oss frem på fine stier og veier og tilbakelegger en god del høydemeter både opp og ned. Men vi gjør det i et relativt rolig tempo og tar regelmessige pauser for å kunne nyte omgivelsene.

Vandringsstrekning: ca 8–10 km/dag
Høydeforskjell: ca 400–700 høydemeter/dag

Rød gruppe: Den røde gruppen er den mer avanserte varianten innen Alpin vandring. Tempoet er litt høyere, og vi kan også enkelte dager gjøre unna flere høydemeter enn den blå gruppen. En god målestokk er å klare 300 høydemeter i timen.

Vandringsstrekning: ca 10–12 km/dag
Høydeforskjell: ca 500–850 høydemeter/dag

Tips! Tre dagers Alpin vandring

For deg som ikke vil vandre en hel uke, er våre tre dagers vandringer et utmerket alternativ. Det er også en ypperlig prøvetur for deg som aldri har vandret alpint tidligere. Sommerens tre dagers vandringer arrangeres uke 26-34, mellom søndag og tirsdag.

Hotell i Champoluc

Sorter etter