Vandringer – Høyalpine vandring

Dette er et eksempel på vandringer som skjer i løpet av uken, og programmet kan komme til å endres. Sikkerheten kommer alltid først og vi vil tilpasse uken etter de forutsetninger som gjelder fra dag til dag. Vanskelighetsgraden kan variere fra uke til uke avhengig av antallet deltagere, vær og gruppens vandringstakt. Disse vandringene retter seg mot deg som er over 18 år.

NB! Onsdager er en vandringsfri dag. Da anbefaler vi deg å bli med på en av våre hyggelige dagsutflukter. Les mer om våre utflukter »

Søndag

Magisk utsikt over Cervinia fra Bec Pio Merlo

Vi innleder morgenen med en deilig frokostbuffé innen det er dags for gjennomgang av dagens vandring. Vi vandrer langs vandringsrute nr. 17 og når etter hvert den mektige toppen av Bec Pio Merlo (2 620 moh). Her får vi en fantastisk utsikt over Cervinia og Matterhorn. Vi fortsetter vandringen nedover, forbi Capella di St. Anna, mot området Perrerés. Her stopper vi for å innta en deilig italiensk lunsj på Les Neige d'antan, før vi vandrer tilbake til Cervinia igjen langs den vakre fjellelven Marmore.

 
Mandag

Vandring i skyggen av mektige Matterhorn

I dag begir vi oss ut på vandringsrute nr. 65, som har fått navnet sitt etter året 1965 – samme år som den første bestigningen av Matterhorn fra den italienske siden. Vi vandrer langs foten av det ikoniske fjellet, rett under fjellkjeden Grandes Murailles. Dagens lunsjstopp gjør vi på den koselige fjellhytten Rifugio Oriondé, med fantatisk utsikt over Cervinia. Ladet med ny energi begir vi oss videre mot Croce di Carrel (2 920 moh), der den italienske fjellklatreren J.A. Carrel avled i 1890 da han hjalp en klatrer ned fra Matterhorn. Til slutt begir vi oss tilbake til Cervinia igjen, der vi roer ned med noe godt å drikke etter en deilig vandringsdag.

 
Tirsdag

Variert vandring til toppen av Mont Pancherot

Etter en god frokost tar vi buss ned til Perrères (1 800 moh) der vi innleder dagens vandring. Vi passerer grønne beitemarker og frodige skoger innen vi kommer opp på snaufjellet, som ligger 2 200 moh. Vi når passet Finestra di Cignana og fortsetter derfra opp til toppen på Mont Pancherot (2 614 moh). Her får vi en fantastisk utsikt over de mektige fjellmassivene og Matterhorns dramatiske topp. Nedenfor oss ligger den vakre alpeinnsjøen Lago di Cignana og fjellhytten Rifugio Barmasse, som er dagens lunsjstopp. Etter en deilig lunsj vandrer vi ned via Frazione Falegnon, videre til Frazione Valmartin og Valtournanche. Herfra tar vi bussen tilbake til Cervinia igjen.

 
Torsdag

Storslagen utsikt og pittoreske alpelandsbyer

Dagen starter med en busstur til Buisson et stykke ned i dalen, hvor vi tar heisen opp til Chamois (1 800 moh). Vi vandrer videre fra den pittoreske fjell-landsbyen langs rute nr. 10 til toppen av Mont Tantané (2 734 moh). Herfra tar vi oss mot Col Pillonet, der vi nyter fantastisk utsikt over nabolandsbyen Ayas. Det er også her vi stopper for å nyte vår medbragte piknik-lunsj. Vi vandrer siden tilbake mot Chamois, og langs veien passerer vi vakre enger og krystallblå alpeinnsjøer. Vel fremme tar vi heisen ned til Bruisson, og bussen tilbake til Cervinia for en herlig After Walk i solen.

 
Fredag

Col di Fontanes og Pointe de Fontana Freida

Vi starter dagen med å vandre til den bilfrie landsbyen Cheneil (2 100 moh), og siden videre opp mot Col di Fontanes. På veien nyter vi vakker utsikt over dalen og fjellene Grand og Petit Tournalin. Vi fortsetter turen opp til toppen av Pointe de Fontana Freida og videre til Chamois. Her stopper vi for å innta en deilig lunsj på Rifugio L'Ermitage innen vi begir oss videre ned til Valtournenche. I Valtournenche venter bussen som tar oss tilbake til Cervinia. Om ettermiddagen er det tid for å roe ned og nyte en hyggelig After Walk.