Ukeprogram - Bike, Hike & Ski

Uken byr på to dager vandring, to dager elsykkel samt en dag med skikjøring. Onsdagen er hviledag der du selv velger om du vil oppdage Cervinia på egen hånd eller være med på en av våre hyggelige dagsutflukter.

Merk at dagsprogrammet er foreløpig og kan komme til å endres ut fra vær og dagens forutsetninger. Programmet kan også forandres eller tilpasses ut fra gruppens syklings- og vandringsnivå.

Dag 1 - Lørdag

Flyg fra Sverige og ankomst til hotellet i Cervinia etter busstransfer. På kvelden venter en god middag i hotellets koselige restaurant.

 

Dag 2 - Søndag

Om morgenen nyter vi den gode frokostbufféen før det er dags for velkomstmøtet vårt og en gjennomgang av ukens program. Deretter begir vi oss ut for ukens første vandring. Vi tar oss sørover i dalen opp mot Kapell di Anna der vi stanser og nyter utsikten. Herfra vender vi siden nedover dalen mot den pittoreske innsjøen Lac Blue der Matterhorn vakkert speiler seg i vannet. Vi stopper til for å nyte lunsjen vår før vi vender tilbake hjemover igjen. Vel tilbake i Cervinia slår oss ned for vår første ”After Walk” der vi sammen nyter noe godt å drikke før vi forbereder oss for kveldens middag.

 

Dag 3 - Mandag

I dag har det blitt tid for ukens første sykkeltur. Etter frokost prøver vi derfor ut syklene våre og begir oss deretter ut på ukens første sykling. Vi starter turen opp mot Lago Goillet før vi svinger sørover og via jernbanevollen fra det nå nedlagte fjelltoget tar oss videre mot heisstasjonen Salette. Herfra sykler vi videre ned mot nabolandsbyen Valtournenche og stopper for dagens lunsj. Om ettermiddagen sykler vi videre ned til Valtournenche og derfra opp på den andre siden av dalen der vi møtes av den hyggelige ruten ”Strada Agricola Crepin Liortere”. Denne bredere vandringsveien med vakker utsikt bringer oss tilbake mot Cervinia der dagens After-Bike venter. På ettermiddagen kobler vi av i hotellets relaxavdeling før vi gjør oss klare for kveldens middag. Etter middagen får vi siden mulighet til å utfordre våre nye reisekamerater i en spennende quiz der temaet for kvelden f.eks. kan være Alpene (mot tillegg).

 

Dag 4 - Tirsdag

I dag står sommerskikjøring på programmet. Etter en tidlig frokost tar vi heisen fra Cervinia hele veien opp til isbreen Plateau Rosa 3 500 m o h. Heisturen tar cirka 45 minutter og byr på spektakulær utsikt. Vel oppe på toppen kan du nyte 20 km med løype, 7 heiser (toppheisen 3 899 m o h), en funpark, imponerende utsikt og forhåpentligvis masse av sol. Heisen holder åpent til 13.00, deretter finnes det godt om tid å vandre på egen hand eller hvorfor ikke spille en golfrunde. Bra å vite: Heiskort, ski, staver og hjelm inngår i reisens pris. Vil man leie skitøy finnes det mulighet til å gjøre det også. Vi fikser alt utstyr i fellesskap dagen før!

 

Dag 5 - Onsdag

I dag hviler vi beina med en fridag. Et tips er å være med på en av våre hyggelige dagsutflukter. Bli med på vår hyggelige dagsutflukt til Aosta By eller bli igjen i landsbyen og nyt egentid og den vakre utsikten. Det finnes også mulighet til å spille golf på Europas høyest beliggende golfbane, klatre samt en rekke andre aktiviteter. Spør guiden din på stedet for flere tips og alternativer.

 

Dag 6 - Torsdag

Vi lader på ny opp med en real frokost før vi begir oss ut på dagens vandringstur. I dag tar vi heisen opp til Plain Maison hvor vi starter dagens vandring med å gå opp mot Plan Torrette. Herfra fortsetter vi siden vandringen langs foten på det imponerende fjellet Matterhorn som gir en fantastisk bakgrunn. Vi når frem til dagens lunsjhütte Rifugio Orionde der vi nyter lunsjen vår i selskap av forventningsfulle fjellklatrere i full gang med å kontrollere utstyret sitt før bestigning av Matterhorn. Etter lunsj trekker vi nedover med vid utsikt utover Cervinia og dalen for øvrig under hele nedstigningen. Tilbake nede i Cervinia venter avkobling, kveldens middag samt planlegging av morgendagens fridag.

 

Dag 7 – Fredag

I dag har det atter blitt tid for å hoppe opp på syklene våre og fortsette å oppdage alle perlene i dalen. Vi begynner med å ta sykkelen med opp til Plan Maison hvor vi siden starter turen opp mot innsjøen Lago Goillet. Vi nyter omgivelsene rundt vannet før vi fortsetter å sykle opp mot neste sjø, Laghi delle Cime Bianche. Herfra sykler vi videre langs foten av den imponerende fjellkammen som utgjør grensen mellom Italia og Sveits før vi vender nedover mot dagens koselige lunsjhütte Chalet Etoile. Her nyter vi lunsjen, lykkelig vitende om at ettermiddagens sykling består av nedoverbakke hele veien tilbake til landsbyen. Om kvelden venter en ny innbydende middag på hotellet.

 

Dag 8 - Lørdag

I dag er det hjemreisedag. Etter en siste herlig frokostbuffé forlater vi vakre Cervinia for denne gang.