Vandringer – Alpin vandring

Dette er et eksempel på vandringer som skjer i løpet av uken, og programmet kan komme til å endres. Sikkerheten kommer alltid først og vi vil tilpasse uken etter de forutsetninger som gjelder fra dag til dag. Disse vandringene retter seg mot deg som er over 12 år.

Tre dagers Alpin vandring: For deg som bestilt Alpin vandring i tre dager, arrangeres vandringene mellom søndag og tirsdag, resterende dager er valgfrie.

NB! Onsdager er en vandringsfri dag. Da anbefaler vi deg å bli med på en av våre hyggelige dagsutflukter. Les mer om våre utflukter »

Søndag

Magisk utsikt over Matterhorn

Vi innleder morgenen med en deilig frokostbuffé innen vi deler oss inn i grupper og gjør oss klare for dagens vandring. Den ene gruppen vandrer opp mot Capella di St. Anna, mens den andre gruppen begir seg mot den vakre alpeinnsjøen Lago Blu. Uansett gruppe kommer man i løpet av dagen til å oppleve Cervinias magisk vakre natur og mektige utsikt over det ikoniske fjellet Matterhorn. Vi stopper for å innta en deilig lunsj på en av de mange koselige fjellhyttene, før vi begir oss tilbake til landsbyen langs elven Marmore. Dagen avsluttes med en velfortjent After Walk i solen.

 
Mandag

Den velkjente vandringsruten “Grande Balconata del Cervino”

Vi starter dagen med en kortere busstur til Cheineil (2 100 moh), et område kjent for sin heliskiing i vinterhalvåret. Herfra vandrer vi langs den kjente vandringsruten Grande Balconata del Cervino, som byr på utrolig utsikt over dalen og mot den pittoreske alpelandsbyen Torgnon. Vi passerer Colle Cheneil og fortsetter langs en vakker sti ned til den lille landsbyen Chamois hvor det er tid for en god og velfortjent lunsj. Ved klart vær har man en fantastisk utsikt over de tre grandiose toppene: Grand Tournallin, Petit Tournallin og Trecare. Etter lunsj følger Matterhorn oss hele veien ned til Valtournenche, der en buss venter for å kjøre oss tilbake till Cervinia igjen.

 
Tirsdag

Piknik ved den turkisblå alpeinnsjøen Lago Cime Bianche

Vi innleder dagen med å ta heisen opp til Plan Maison, der vi til fots tar oss til alpeinnsjøen Lago Cime Bianche, som er dagens høyeste punkt (2 850 moh). Herfra har vi en enestående utsikt over majestetiske Matterhorn og den tre kilometer lange fjellkjeden Grand Murailles, også kalt ”Den Store Muren”. Den turkisblå innsjøen skaper herlig kontrast mot de høye fjellene og grønne dalene. Vi slår oss ned og nyter vår medbragte piknik før vi påbegynner vandringen nedover. Vel tilbake i landsbyen finnes det tid til en aperitiff i solen.

 
Torsdag

Vakker natur & utsøkt lunsj på Rifugio Barmasse

Etter frokost tar vi bussen et stykke ned i dalen til Perrères, der vi starter dagens vandring. Vi går gjennom frodige skoger og beitemarker til vi kommer opp på snaufjellet. Vi når dagens høyeste punkt, Finestra di Cignana (2 400 moh) hvorfra vi har en flott utsikt over dalen og alpeinnsjøen Lago di Cignana. Deretter går vi videre til fjellrestauranten Rifugio Bermasse som er målet for dagen. Her nyter vi en utsøkt lunsj og noe leskende å drikke før vi fortsetter vandringen ned via Frazione Falegnon, videre til Valtournanche, der bussen venter.

 
Fredag

Høyalpin følelse langs Matterhorn

Dagens vandring går direkte i skyggen av Matterhorn. Fra heisstasjonen på Plan Maison går vi til venstre opp til fjellhytten Rifugio Oriondé som ligger direkte under Matterhorn (2 800 moh). Herfra får vi en ordentlig høyalpin opplevelse og en fantastisk utsikt over Cervinia. Vi inntar en god lunsj og nyter utsikten før vi fortsetter vandringen nedover forbi Crot di Labiés og siden videre tilbake til Cervinia. På ettermiddagen er det tid til å slappe av og nyte en hyggelig After Walk.