Ukeprogram - Alpin vandring

Arrangementene/utfluktene som har en * er frivillige og skjer mot tillegg i prisen. Du velger selv hvilke aktiviteter du vil delta i. 

Sikkerheten kommer alltid først og vi tilpasser vandringene etter de forutsetninger som gjelder fra dag til dag. Transport og taubaneturer kan erstattes med andre alternativer avhengig av vær og vind. Det er derfor viktig å vite at programmet som dere finner nedenfor ikke alltid stemmer overens med hvordan vi velger å vandre i løpet av uken. Reiser du med barn, kreves det at barnet er over 12 år for å delta i Alpin vandring.  Nedenfor finner du et foreløpig program. 

Dag 1 - Lørdag

Vi ankommer Cervinia og sjekker inn på hotellet. I dag kan du nyte en spasertur på egen hånd og hvorfor ikke en god lunsj på en av byens solfylte uteserveringer. 

Dag 2 - Søndag

Vi starter morgenen med en god frokostbuffé før det er tid for gjennomgang av dagens vandring. Vi deler oss inn i grupper etter vanskelighetsgrad og tar heisen opp til Plan Maison (2 550 m o h). Herfra vandrer vi mot den krystallklare kunstige innsjøen Lago Goillet videre bort mot det vakre kapellet: Capella di St Anna. Veien hit er oppkalt etter den kjente fjellbestigeren J A Carrel som var den første som besteg Matterhorn fra den italienske siden. Vel fremme stopper vi en stund og nyter den overveldende utsikten over Monte Cervino og har piknik i det grønne. Etter lunsj vandrer vi ned mot Saletteheisen som tar oss videre til Valtournenche der buss vener for å bringe oss tilbake til Cervinia. På ettermiddagen er det tid for ukens første After Walk fulgt av en god fireretters middag på hotellet (inngår ved halvpensjon). 

Dag 3 - Mandag

I dag drar vi med buss til Cheineil (2100m.o.h), et område som er kjent for helikopter skikjøring på vinteren. Herfra går vi oppover, langs den kjente vandringsruten Grande Balconata del Cervino som byr på utrolig utsikt utover dalen og mot den lille fjellbyen Torgnon. Vi passerer Colle Cheneil og fortsetter langs en nydelig sti ned til den lille byen Chamois der en god og velfortjent lunsj venter. Ved klarvær her har vi en mektig utsikt over de tre toppene: Grand Tournallin, Petit Tournallin og Trecare. Etter lunsj har man en magisk utsikt mot Matterhorn hele veien ned til Valtournenche der buss venter for å bringe oss tilbake. På ettermiddagen nyter vi noe godt å drikke på After Walken før det er tid for middag. Senere kan du være med og teste kunnskapen i ukens populære Pubquiz*.

Dag 4 - Tirsdag

Vi starter dagen med å ta heisen opp til Plan Maison der vi fortsetter til fots opp til alpeinnsjøen Lago Cime Bianche som er dagens høyeste punkt (2 850 m o h). Herfra har vi en enestående utsikt over det majestetiske Monte Cervino og den 3 kilometer lange fjellkjeden Grand Murailles, også kalt ”den store muren”. Den turkisblå innsjøen skaper flotte kontraster mot fjellene og den grønne dalen nedenfor. Vi slår oss ned og nyter vår medbragte piknik før vi starter vandringen ned igjen. Vel tilbake i byen blir det tid til en aperitiff i solen eller et spabesøk* på Aux Pieds du Roi. 

Dag 5 - Onsdag

I dag hviler vi beina med en vandringsfri dag. Et tips er å bli med på en av våre hyggelige dagsutflukter. Vil du heller bli værende i byen finnes det masse å oppleve. Lei mountainbike, spill golf på Europas høyest beliggende golfbane, klatre eller bare nyt de vakre omgivelsene på en solfylt terrasse. 

Dag 6 - Torsdag

Etter frokost tar vi bussen et stykke ned i dalen til Perrères der vi starter dagens vandring. Vi går gjennom grønne skoger og beitemarker til vi kommer opp på snaufjellet. I nordøst reiser Monte Cervinos mektige pyramideformede topp. Vi når dagens høyeste punkt Finestre di Cignana (2400 m o h ) hvor vi har fin utsikt over dalen og alpeinnsjøen Lago di Cignana med fjellrestauranten Rifugio Bermasse som er målet for dagen. Her nyter vi en utsøkt lunsj og noe friskt å drikke før vi fortsetter vandringen ned via Frazione Falegnon videre til Valtournanche, der bussen venter. Om ettermiddagen blir det tid til å rusle rundt i byen eller gå på After Walk. 

Dag 7 Fredag

Ukens siste vandring går direkte i skyggen av Monte Cervino. Fra heisstasjonen på Plan Maison går vi til venstre opp til fjellhytta: Rifugio Oriondé som ligger rett under Matterhorn (2 800 m o h). Herfra får vi oppleve et ordentlig høyalpint landskap og en fantastisk utsikt over Cervinia. Vi spiser en god siste lunsj og nyter utsikten før vi fortsetter vandringen ned forbi Crot di Labiés videre tilbake til Cervinia. Om kvelden samles vi for en avskjedsdrink og oppsummerer inntrykkene fra uken med hjelp av en hyggelig bildevisning. Deretter venter en god middag i Ristorante Angelo.

Dag 8 – Lørdag

I dag er det hjemreisedag. Etter en god frokost forlater vi vandringsparadiset for denna gang.