Alpin vandring

Middels vanskelige vandringer

I Cervinia tilbyr vi Alpin vandring, som er vår mest populære vandringstype. Vandringene skjer på ulike høyder og vi benytter oss i blant av heiser og annen transport for å komme opp og ned på fjellet.  Sikkerheten kommer alltid først og vi unngår altfor bratte partier og lange nedstigninger til fots.

Det alpine vandringsprogrammet er oppdelt i to ulike grupper med variert vanskelighetsgrad (blå og rød gruppe). På den måten får du mulighet å delta i den gruppen som passer ditt nivå best. For å delta i Alpin vandring kreves ikke noen tidligere erfaring med å vandre, men du bør ha god allmenkondisjon. Nedenfor presenterer vi de ulike vandringsgruppene mer i detalj.

Blå gruppe
Den blå gruppen er den enklere varianten innen Alpin vandring. Vi tar oss frem på fine stier og veier og gjør en hel del høydemeter både opp og ned. Likevel gjør vi det i et relativt rolig tempo og tar regelmessige pauser for å kunne nyte omgivelsene.

Strekning: Ca 8-10 km hver dag
Høydeforskjell: Ca 400-700 høydemeter hver dag

Rød gruppe
Den røde gruppen er den mer avanserte varianten innen Alpin vandring. Tempoet er litt høyere og vi kan også visse dager klare flere høydemetere enn den blå gruppen. En bra målestokk er å gjøre 300 høydemeter i timen, da klarer man vandringen uten problem.

Strekning: Ca 8-12 km hver dag
Høydeforskjell: Ca 450-800 høydemeter hver dag

Antallet vandringsgrupper og vanskelighetsgrader kan variere fra uke til uke avhengig av antallet deltakere, vær og gruppenes vandringstakt. 

Dette er alltid inkludert i våre vandingspakke:

  • Direktefly t/r fra Oslo
  • Overnatting på sentralt beliggende hotell med god standard
  • Frokostbuffet alle dager 
  • 5 dagers vandring med fjellguide
  • 5 stk gode fjelllunsjer 
  • Evt transport (heis eller buss)
  • Reiselederservice
Gjestekarakterer
4,7 / 5
8563 anmeldelse
Gjesteomtaler

”En veldig positiv opplevelse. Nydelig sted og flotte turer. Vil frenheve gode guider og fin kombi med lokal guide og guide var meget kunnskapsrik og hyggelig. Supervemlig stab på hotellet. ” Jason a Backman - jul 2018

”Vår turguide Davide var helt fantastisk. Kunskapsrik, bra engelska och härlig humor.” Grete Geragen - jul 2018

Hotell i Cervinia