Alpin vandring i Cervinia

Middels utfordrende vandringer i sommerparadiset Cervinia

Alpin vandring er vårt mest populære vandringsprogram der vi vandrer i følge med erfarne guider, oppdager nye områder hver dag og nyter gode lunsjer oppe i fjellene. Denne uken deler vi oss inn i grupper etter vanskelighetsgrad, sånn at du på best mulig måte kan skreddersy din alpine vandringsreise. Det gjør programmet fleksibelt og best mulig for både nybegynnere og mer erfarne vandrere.

Vandringsstrekning: ca 8–14 km/dag
Høydeforskjell: ca 400–800 høydemeter/dag

Alpin vandring er vårt mest fleksible vandringsprogram. Denne uken deler vi oss opp i to ulike grupper basert på vanskelighetsgrad; Blå og Rød gruppe. På den måten får alle muligheten til å delta i den gruppen som passer en selv best. Alpin vandring krever at man har god allmennkondisjon, men du behøver ikke ha vandret tidligere. Alle våre vandringer ledes av erfarne fjellguider som er opptatt av å lære gruppen å kjenne for å tilpasse tempoet. På den måten ser alle uker og grupper ulike ut, og guidene er eksperter på å skape et bra opplegg som passer for alle.

Vandringsopplevelser utenom det vanlige

I Cervinia er naturopplevelsene noe utenom det vanlige. Ettersom landsbyen allerede ligger på hele 2 050 moh opplever man vandringer på store høyder, noe som også gir uforglemmelig utsikt, vakre alpeinnsjøer og uberørt natur. Et annet stort pluss er det behagelige klimaet, med milde dagtemperaturer og svale netter. Cervinia om sommeren er helt enkelt en drøm for aktive naturelskere og matentusiaster. Alle vandringer skjer i følge med lokale vandringsguider som ofte er oppvokst i området og kan alt om naturen, dyrelivet, været og kulturen.

Golf, sommerskikjøring eller spennende utflukter – nyt en vandringsfri dag midt i uken

På onsdager hviler vi beina med en vandringsfri dag. Det pleier å være godt mottatt med en pause i midten av uken og muligheten til å selv velge hvordan man vil tilbringe dagen. Et tips er å bli med på en av våre hyggelige dagsutflukter for å oppleve noen av Italias vakreste steder. Hvorfor ikke dra på vinsmaking i et av Italias mest omtalte vinområder, Barolo i Piemonte? Eller oppleve kultur og historie i Aosta By, som ofte kalles “Lille Roma”?

For den som heller blir værende i landsbyen finnes det masse å oppleve. Lei mountainbike, spill golf på Europas høyest beliggende golfbane, klatre, test ut verdens høyeste sommerskikjøring, eller bare nyt de vakre omgivelsene på en solfylt terrasse med et svalende glass i hånden.

Tips! Tre dagers Alpin vandring

Våre Alpine tre-dagers vandringer er et friere vandringsprogram for deg som vil utforske mer av hva Cervinia har å tilby. Uken kickstartes med tre dagers guidet vandring (søndag– tirsdag), resterende dager er valgfrie. Fortsett i vandringsgruppen, vandre på egen hånd, sykkle, spill golf eller bli med på våre dagsutflukter – mulighetene er mange!

Gjesteomtaler

”En veldig positiv opplevelse. Nydelig sted og flotte turer. Vil frenheve gode guider og fin kombi med lokal guide og guide var meget kunnskapsrik og hyggelig. Supervemlig stab på hotellet. ” Jason a Backman - jul 2018

”Vår turguide Davide var helt fantastisk. Kunskapsrik, bra engelska och härlig humor.” Grete Geragen - jul 2018

Vandringsgrupper

Blå gruppe

Den blå gruppen er den enklere varianten innen Alpin vandring. Vi vandrer på fine stier og ruter, og beveger oss en del høydemeter både opp og ned. Tempoet er relativt rolig og vi tar regelmessige pauser for å kunne nyte omgivelsene.

Vandringsstrekning: ca 8–12 km/dag
Høydeforskjell: ca 400–800 høydemeter/dag

 

Rød gruppe

Den røde gruppen er den mer avanserte innen Alpin vandring. Tempoet er høyere, og noen dager går vi lengre etapper og nedlegger flere høydemeter enn den blå gruppen. En bra målestokk å gå ut fra er å klare 300 høydemeter i timen.

Vandringsstrekning: ca 8–14 km/dag
Høydeforskjell: ca 500–800 høydemeter/dag

 

Hotell i Cervinia

På våre vandringsreiser er alltid fly t/r, bagasje, overnatting, frokost, 3-5 dagers vandring med guide, 3-5 lunsjer og reiselederservice inkludert i prisen.