Ukeprogram - Alpin vandring pluss

Fri ombokning - 15 dagar före avresa

Boka om din resa fram till 15 dagar före avresa. Gäller alla våra sommar- och vandringsresor.

Fri ombokning

Boka om din resa fram till 15 dagar före avresa. Gäller alla våra sommar- och vandringsresor.

Arrangementene/utfluktene som har en * er frivillige og skjer mot tillegg i prisen. Du velger selv hvilke aktiviteter du vil delta i. 

Sikkerheten kommer alltid først og vi tilpasser vandringene etter de forutsetninger som gjelder fra dag til dag. Transport og taubaneturer kan erstattes med andre alternativer avhengig av vær og vind. Det er derfor viktig å vite at programmet som dere finner nedenfor ikke alltid stemmer overens med hvordan vi velger å vandre i løpet av uken. Reiser du med barn, kreves det at barnet er over 12 år for å delta i Alpin vandring.  Nedenfor finner du et foreløpig program. 

Dag 1 - Lørdag

Vi ankommer Cervinia og sjekker inn på hotellet. I dag kan du nyte en spasertur på egen hånd og hvorfor ikke en god lunsj på en av byens solfylte uteserveringer. 

Dag 2 - Søndag

Ukens første vandring går fra Cervinia og via landsbyen til starten på vandringsrute 13. Vi går forbi et vakkert minnekapell og videre opp forbi grønne enger med sommerbeitende kuer. Langsomt blir naturen røffere i takt med at vi kommer høyere opp. Etterhvert når vi Rifugio Oriondé, der vi inntar dagens lunsj. Hytten ligger rett under Monte Cervino (Matterhorn) på 2800 m o h og herfra har vi en fantastisk utsikt over Cervinia og hele Valtournenche-dalen. Etter lunsj fortsetter vi oppover, til minnesmerket over J A Carrel, som sammen med sin onkel Amé Gorret var den første til å bestige Matterhorn fra den italienske siden. Deretter tar vi oss ned til Plan Maison (2 550 m o h) og tar heisen tilbake til landsbyen. Om ettermiddagen er det tid for ukens første After Walk, fulgt av en god fireretters middag på hotellet (inngår ved halvpensjon). 

Dag 3 - Mandag

Vi innleder morgenen med å ta heisen opp til Plan Maison (2 550 m o h). Herfra går vi mot den oppdemte innsjøen Lago Goillet. Vi krysser fjellbekken Marmore og fortsetter langs den turkisblå innsjøens vestre side. Vi tar oss videre opp mot toppene Bec del Pio Merlo (2 617 m o h) og Motta di Pleté Occidentale (2 840 m o h). Her nyter vi vår medbragte pikniklunsj med fantastisk utsikt over det alpine landskapet. Etter lunsj vandrer vi i rolig tempo ned til Saletteheisens fjellstasjon som bringer oss tilbake til Cervinia.  Om ettermiddagen nyter vi noe godt å drikke på After Walken før det er tid for middag. Senere kan du være med og teste kunnskapene i ukens populære Pubquiz*.

Dag 4 - Tirsdag

Vi kjører buss ned til Perrères (1 800 m o  h) der vi starter dagens vandring. Vi går gjennom vekslende skog og beitemarker til vi kommer opp på snaufjellet 2 200 m o h. Vi når passet Finestre di Cignana og fortsetter derfra opp til toppen på Mont Poncherot (2 614 m o h). Herfra får vi en herlig utsikt over de mektige fjellmassivene og Matterhorns dramatiske topp. Nedenfor oss ligger den oppdemte innsjøen Lago di Cignana og Rifugio Bermasse som vi når frem til for en sen lunsj. Etter lunsj vandrer vi ned via Frazione Falegnon videre til Frazione Valmartin og Valtournanche hvorfra vi tar bussen tilbake til Cervinia. Vel tilbake i landsbyen blir det tid til en aperitif i solen eller et spabesøk* på Aux Pieds du Roi. 

Dag 5 - Onsdag

I dag hviler vi beina med en vandringsfri dag. Et tips er å bli med på en av våre hyggelige dagsutflukter. Vil du heller bli værende i byen finnes det masse å oppleve. Lei mountainbike, spill golf på Europas høyest beliggende golfbane, klatre eller bare nyt de vakre omgivelsene på en solfylt terrasse. 

Dag 6 - Torsdag

Dagens vandring starter i Buisson et stykke ned i dalen hvorfra vi kjører heis opp til Chamois og Lago di Lod (2014 m o h). Vi forlater den pittoreske, bilfrie landsbyen og fra innsjøen starter vi med å gå rute nummer 3 over beitemarker, forbi setre opp til fjellkapellet Santuario di Clavalité 2 635 m o h. Vi tar en kortere pause og nyter den  herlige utsikten før vi fortsetter en lettere stigning opp til dagens høydepunkt Col de Nana (2 775 m o  h). Her får vi en strålende belønning med fantastisk utsikt over Monte Rosa-gruppen. I passe tid til lunsj snur vi og går rute 1 via Col des Fontainès, ned til Cheneil. Herfra har vi ved klart vær utsikt over Grand Tournallin, Petit Tournallin og Trecare – alle topper på over 3 000 meter. Om ettermiddagen blir det tid å rusle rundt i landsbyen eller gå på After Walk. 

Dag 7 - Fredag

Ukens siste vandring starter fra heisstasjonen Plan Maison (2 550 m o h) der vi går videre oppover og møtes av et mer høyalpint klima. Herfra kan vi se toppene Kleiner Matterhorn og Breithorn foran oss mens vi sikksakker oss opp mot kapellet Bontandini på 3 041 m o h. Det siste stykket herfra opp til Rifugio del Teodulo (3 316 m o h) er kort, men ganske bratt. Vel oppe nyter vi en god lunsj med fantastisk utsikt over det mektige alpelandskapet. Nedstigningen går forbi den smaragdgrønne alpeinnsjøen Cime Bianche, ned til heisstasjonen Laghi Cime Bianche. Herfra tar vi heis tilbake til Cervinia. Om kvelden samles vi for en avskjedsdrink og oppsummerer inntrykkene fra uken og ser på en hyggelig bildemontasje. Deretter venter en god middag i Ristorante Angelo.

Dag 8 – Lørdag

I dag er det hjemreisedag. Etter en god frokost forlater vi vandringsparadiset for denne gang.