Vandringer – Nordic Walking

Dette er et eksempel på vandringer som skjer i løpet av uken, og programmet kan komme til å endres. Sikkerheten kommer alltid først og vi vil tilpasse uken etter de forutsetninger som gjelder fra dag til dag. Disse vandringene retter seg mot deg som er over 12 år.

NB! Onsdager er en vandringsfri dag. Da anbefaler vi deg å bli med på en av våre hyggelige dagsutflukter. Les mer om våre utflukter »

Søndag

Vakre spaserturer i et spirende grønt Bad Gastein

Dagens vandring begynner med en spennende rundtur i Bad Gasteins vakre landsby. Bad Gastein har en lang, unik historie, og takket være sine varme kilder ble stedet en verdensberømt kurby allerede på 1790-talet. Datidens største celebriteter og kongelige besøkte landsbyen år etter år for å nyte ren alpeluft og helbredende kurbad. Vakre, historiske bygninger, den rike kulturen og de varme kildene gjør Bad Gastein til et unikt sted.

Når det er tid for lunsj, slår vi oss ned på restaurant Jagdstube og spiser en god lunsjbuffé. Etter lunsj går vi den vakre Kaiserin Elisabeth-promenaden til Bad Gasteins koselige naboby Böckstein. Langs veien nyter vi den vakre utsikten og den klukkende lyden fra bekken før vi vender tilbake til landsbyen og hotellet.

 
Mandag

Herlig tur til den sjarmerende nabolandsbyen Bad Hofgastein

I dag går vi en herlig tur på turveien Martin Lodinger Höhenweg, fra Bad Gastein til nabolandsbyen Bad Hofgastein. Den flate, fine veien på siden av fjellet gir oss en fantastisk utsikt over Gasteinerdalen og de storslagne fjellene rundt. Etter turen er det dags for en god lunsj (inkludert) som vi nyter på Café Gamskars solterrasse. På ettermiddagen tar vi bussen tilbake til Bad Gastein, men de som vil kan bli igjen i Bad Hofgastein for å shoppe og rusle litt i den hyggelige landsbyen. 

 
Tirsdag

Større høyder og vakker utsikt i Schlossalm

I dag står større høyder på programmet. Etter frokost tar vi en kort busstur til Bad Hofgasteins husfjell Schlossalm. Herfra tar vi heisen hele veien opp til toppen, som ligger på hele 2 050 moh. Her går vi en høyalpin tur med vakker utsikt og fantastisk alpenatur. Her kan man se alt fra murmeldyr til fjellgeiter i de gresskledde fjellsidene. Dagens lunsj spiser vi på en den koselige fjellhütten Fundneralm som serverer østerrikske delikatesser midt mellom grønne sletter, kuer og geiter. Mette og fornøyde beveger vi oss siden tilbake ned til landsbyen der bussen står og venter for å bringe oss tilbake til Bad Gastein og hyggelig After walk.

 
Torsdag

Utflukt til sommerparadiset Zell am See 

Etter en god frokost hopper vi på bussen som tar oss til dagens vandringsmål – den idylliske alpelandsbyen Zell am See. Landsbyen ligger vakkert til mellom de høye alpetoppene, ved den nesten uvirkelig krystallblå innsjøen Zeller See. Vi spaserer sammen rundt sjøen, får lære oss mer om landsbyen og dens historie og tar pauser ved de ulike utsiktsstedene (om været tillater det). Lunsj stanser vi og spiser langs promenaden.

Når vi har spasert rundt innsjøen kommer vi tilbake til landsbyens koselige sentrum. Da blir det tid for aktiviteter som kafébesøk, shopping eller bading. Hvorfor ikke benytte anledningen til å stikke innom den velkjente butikken "Charisma", som har fire etasjer fylt med vakre suvenirer og interiør. På ettermiddagen drar vi tilbake til Bad Gastein og lader opp til en god middag.

 
Fredag

Isbreutsikt og vandring i hjertet av nasjonalparken Hohe Tauern  

I dag kommer vi til å vandre langs noen av Gasteinerdalens vakreste turstier. Etter frokost reiser vi med buss så langt inn i dalen vi kan komme, nærmere bestemt til Sportgastein og Nassfelddalen. Vandringen følger en natursti med små stigninger, og byr på en storslagen utsikt over den velkjente isbreen Schareck (3 122 moh). Herfra stuper fossene ut og i fjellene kan vi skimte murmeldyr og iblant mektige kongeørner. Bli heller ikke overrasket om vi møter en ku eller to på beite i løpet av turen vår. Lunsjen nyter vi sammen på sjarmerende Valeriehaus før vi vender tilbake til Bad Gastein.