Ukeprogram - Høyalpine vandringer

Arrangement og utflukter som er markert med * er frivillige og skjer mot et tillegg. Du velger selv hvilke aktiviteter du vil delta på. 

På våre vandringer er sikkerheten alltid det viktigste, hvilket betyr at vi tilpasser vandringene etter forutsetningene fra dag til dag. Det er derfor viktig å vite at programmet nedenfor kan endre seg. Deltakere under 18 år frarådes. Nedenfor følger et eksempel på et ukeprogram. 

Dag 1 – lørdag 

Fly fra Norge. Ankomst til Bad Gastein og innsjekk på hotellet. Bli kjent med byen eller ta et bad før en deilig middag serveres på hotellet. 

Dag 2 – søndag 

Frokostbuffé morgenen. Velkomstmøte og gjennomgang av ukens program. Vi starter uken med å kjøre buss til Schlossalm og der tar vi den nybygde heisen opp på fjellet. På veien vandrer vi langs fjellkammen til Türchlwand (2 577 m o h). Dagens lunsj inntas på hyggelige Hofgasteinedhaus. Etter lunsj drar vi tilbake til Bad Gastein og ukens første After Walk. 

Vandringstid: 7 timer (inkl. lunsj).

Dag 3 – mandag 

Frokost og deretter gjennomgang av dagens vandringsplan. Vi drar til Rastötzenalm, der en spektakulær vandring begynner. Den fører oss via Schmalzscharte (2 159 moh) over Frauenkogel til Gamskarkogel (2.467 moh). Vi vandrer langs fjellkammen og har en vidunderlig utsikt over hele Gastein-dalen. Vi inntar lunsj på toppen (inkl.) før vi går tilbake ned til Rastøtzenalm. På kvelden er det Pubquiz*. Vandringstid: ca. 7 timer (inkl lunsj).

Dag 4 – tirsdag 

Etter frokosten blir vi kjørt opp til Nassfeld, der vår vandring starter. Stigningen begynner ved den gamle romerske handelsveien og går videre opp mot Greilkopf (2.581 moh). Lunsjen spiser vi på Hagener Hütte (inkl.). Deretter går vi ned til Tauerntal og videre til Jamnighütte. Der venter bussen som bringer oss hjem til Bad Gastein igjen. På kvelden kan man besøke Hans Durzbrauers brenneri for snapsprøving*, eller være med på en klassisk vinprøving* med østerrikske kvalitetsviner på Hotel Salzburger Hof.  Vandringstid: ca. 7 timer (inkl. lunsj). 

Dag 5 – onsdag 

Idag er det vandringsfri dag! Vi anbefaler deg å være med på noen av våre hyggelige dagsutflukter. Velg mellom heldagsutflukt til Venezia i Italia* eller Zell am See i Østerrike*.

Vil du finne på noe i dalen kan våre reiseledere gi gode tips!

Dag 6 – torsdag 

Idag drar vi til Grüner Baum der vi går langs en skogsvei mot Prossau. En sti tar oss opp gjennom skogen mot den vakre Alpesjøen Redsee. Vi har med medbragt piknik (inkl) som vi nyter ute før vi går videre til Palfner Scharte ( 2 321 moh). Med en annen nedfartsvei går vi mot midtstasjonen og tar heisen tilbake til Bad Gastein. 

Vandringstid: ca. 8 timer (inkl. lunsj).  

Dag 7 – fredag 

Vi starter dagen i Nassfelddalen, der vi begynner stigningen opp til Niedersachsenhaus (2 471 moh) der vi tar et kaffestopp. Vi går videre ned mot Bockhartscharte ( 2 226 moh), forbi sjøene og til Bockhartseehütte der vi spiser en velfortjent lunsj. På kvelden har vi en hyggelig avskjedsdrink og bildefremvisning fra ukas høydepunkter. 

 Vandringstid: ca 8 timer (inkl lunsj). 

Dag 8 - Lørdag

Idag er det hjemreisedag! Etter et siste morgenbad og en stor frokost forlater vi ferieparadiset Bad Gastein for denne gang.