Ukeprogram - Bike & Hike

Uken byr på guidede turer alle dager foruten onsdag som er hviledag. Da velger du selv om du vil oppdage Bad Gastein på egen hånd eller bli med oss på dagsutflukt.

Merk at dagsprogrammet er foreløpig og kan komme til å endres ut i fra været og dagens forutsetninger.

Dag 1 - Lørdag

Fly fra Norge og ankomst til hotellet i Bad Gastein etter busstransfer fra Salzburg. I dag kan du nyte en spasertur på egen hånd og hvorfor ikke en lunsj i Jagdstube på Hotel Salzburger Hof. Om kvelden venter en god middag.

 

Dag 2 - Søndag

Om morgenen nyter vi den gode frokostbufféen før det er tid for velkomstmøtet vårt og en gjennomgang av ukens program. Etter møtet tester vi syklene våre og begir oss deretter ut på ukens første sykkeltur – en enklere tur der vi blir kjent med sykkelen og omgivelsene. Vi holder oss for det meste på bredere grusveier og unngår bratte stigninger. Om ettermiddagen drar vi i gang ukens første ”After-Bike” på Silver Bullets terrasse. 

 

Dag 3 - Mandag

Etter morgenens gjennomgang begir vi oss ut på ukens første vandring. Vi starter på Bad Gasteins husfjell Stubnerkogel. En kort heistur tar oss opp til midtstasjonen og herfra vandrer vi via Stubnerkogels topp (2 246 m o h) til dagens lunsjhütte. Ved klar sikt har vi fra toppen en fantastisk utsikt her vi bl.a. kan se Grossglockner, Østerrikes høyeste fjelltopp (3 798 m o h). På toppen av Stubnerkogel finner vi også den 140 meter lange hengebroen som man valgfritt kan forsere. Om ettermiddagen begir vi oss på ny til Silver Bullet men denne gang for en ”After-Walk”! Deretter gjør vi oss klare for kveldens herlige middag og etter at vi har nytt denne, utfordrer vi hverandre på vår populære pubquiz (mot tillegg). 

 

Dag 4 - Tirsdag

Vi lader opp med en skikkelig frokost og samler krefter før dagens sykkeltur, denne gang i mer kupert terreng. Vi begynner turen med å sykle mot nabolandsbyen Bad Hofgastein hvor vi svinger inn i dalen Angertal. Her inne begynner vi siden å ta oss opp mot dagens mål Gadaunerer Hogalm (1805 m o h) her vi nyter en velfortjent lunsjpause. Om ettermiddagen venter After-Bike og kanskje et besøk i spa-avdelingen. Om kvelden er det mulig å bli med til gården Durzbauer for en snapssmaking (mot tillegg). Gårdens eier, Hans gir oss en gjennomgang i brenneriets kunst og lar oss selvsagt smake på noen av hans prisbelønte snapser. For den som liker vin bedre, arrangeres det også en vinsmaking av østerrikske kvalitetsviner før middagen (mot tillegg).

 

Dag 5 - Onsdag

I dag hviler vi beina og tar en velfortjent fridag. Tips til aktiviteter:

Bli med på vår dagsutflukt til Venezia. Du kan forhåndsbestille utflukten på telefon 0771-20 20 20 eller hos reiselederen din i Bad Gastein.

Ta toget til Salzburg. Besøk den vakre borgen Hohen Salzburg, rusle rundt i gamlebyen og nyt en ekte Mozartkule. Eller to.

For den som vil ta det litt roligere er et besøk på badeanlegget Felsentherme en anbefaling. Billett til redusert pris kjøper du i resepsjonen på Hotel Salzburger Hof.

 

Dag 6 - Torsdag

I dag snører vi på oss turstøvlene igjen for vandring til fjellet Graukogel hvor thermalvannet som er så viktig for Bad Gastein har utspringet sitt. Vi tar heisen opp til 1 950 meter og vandrer siden bort til den vakkert beliggende alpeinnsjøen Palfnersee (2 074 m o h). Dagens lunsj nyter vi på Graukogelhütte før vi tar heisen tilbake ned til Bad Gastein. Om ettermiddagen kan man feire innsatsen med en After Walk før kveldens middag. 

 

Dag 7 - Fredag

Siste dagen og for mange reisens høydepunkt. Etter at vi har nytt frokostbufféen vår hopper vi igjen opp på syklene og begir oss mot dalens sydlige ende, Nassfeld. Her sykler vi inn i Sentral- Europas største nasjonalpark Hohe Tauern og holder øyne og ører årvåkne for perlende bekker, plystrende murmeldyr og kanskje til og med en og annen forbisusende gåse- eller lammegribb. Vi stopper for lunsj på Pottingerhütte før vi drar tilbake til Bad Gastein via en av de viktigste handesrutene fra romertiden. Vel tilbake nyter vi ukens siste After-Bike før vi samles til avskjedstreff og oppsummerer en herlig uke sammen med et glass bobler i hånden. 

 

Dag 8 - Lørdag

I dag er det hjemreisedag. Etter en siste herlig frokostbuffé forlater vi ferieparadiset Bad Gastein for denne gang.