Vandringer – Alpin vandring

Dette er et eksempel på vandringer som skjer i løpet av uken, og programmet kan komme til å endres. Sikkerheten kommer alltid først og vi vil tilpasse uken etter de forutsetninger som gjelder fra dag til dag. Disse vandringene retter seg mot deg som er over 12 år.

Tre dagers Alpin vandring: For deg som bestilt Alpin vandring i tre dager, arrangeres vandringene mellom søndag og tirsdag, resterende dager er valgfrie.

NB! Onsdager er en vandringsfri dag. Da anbefaler vi deg å bli med på en av våre hyggelige dagsutflukter. Les mer om våre utflukter »

Søndag

Rundtur i Bad Gastein og Gasteinerdalen

Vi innleder dagen med en god frokost, fulgt av en rundtur gjennom Bad Gasteins vakre landsby. Bad Gastein har en lang, unik historie, og takket være sine varme kilder ble landsbyen et verdensberømt kursted allerede på 1790-talet. Vi passerer vakre, historiske bygninger, lærer oss mer om den rike kulturen og de varme kildene som gjør Bad Gastein til et unikt sted.

Vi fortsetter dagen med en dalvandring i nærheten av landsbyen. Under vandringen passerer vi mektige fosser og frodige enger før vi pauser for å nyte en god lunsj på koselige Café Gamskar. Vel tilbake i Bad Gastein er det tid for After Walk på Silver Bullet Bars deilige solterrasse.

 
Mandag

Vandring i større høyder i Schlossalm

I dag står større høyder på programmet. Etter en god frokost tar vi en kort busstur til nabolandsbyen Bad Hofgastein. Herfra tar vi heisen hele veien opp til toppen, som ligger på imponerende 2 050 moh. Vel oppe vandrer vi på fine stier og nyter spektakulær utsikt over Gasteinerdalen. Med litt hell ser vi murmeldyr, fjellgeiter, og sannsynligvis også en og annen rautende alpeku. Dagens lunsj spiser vi i fellesskap på en av de mange koselige fjellhyttene som finnes her. Mette og fornøyde beveger vi oss siden tilbake ned til landsbyen, der bussen står og venter for å bringe oss tilbake til Bad Gastein.

 
Tirsdag

Vandring gjennom furuskogen på Graukogel

Etter en god frokost gjør vi oss klare for dagens mektige vandring på fjellet Graukogel (2 492 moh). Graukogel er kjent for sine varme kilder med ferskt termalvann. Vi tar heisen opp til toppstasjonen (1 950 moh) og vandrer til den vakkert beliggende alpeinnsjøen Palfnersee, som ligger på hele 2 074 moh. For den som vil kjøle seg ned er det tid nok til en forfriskende dukkert! Vi fortsetter videre på vandringsruten Zirbenweg, gjennom den kjente cembrafuru-skogen. Lunsj spiser vi på Graukogelhütte, som blant annet er kjent for sin hjemmelagde snaps. Etter lunsjen tar vi heisen tilbake til Bad Gastein og hviler beina mens vi nyter den utrolige utsikten.

 
Torsdag

Vakker utsikt over nasjonalparken Hohe Tauern 

Vi starter dagen med en busstur til et av Gasteinerdalens vakreste områder: Sportgastein i nasjonalparken Hohe Tauern. Vi går ut fra Nassfeld (1580 moh) som ligger lengst inn i dalen, og vandrer ulike retninger basert på den enkelte gruppes vanskelighetsgrad. Vandringsrutene byr på fantastisk utsikt over noen av Østerrikes høyeste fjell og breer. Vi vandrer forbi perlende bekker og blomstrende alpeenger med muligheten for å se dyr som murmeldyr, fjellgeiter og alpekuer. Vi tar en velfortjent lunsjpause på en av de mange koselige fjellhyttene før vi tar bussen tilbake til Bad Gastein og lader opp til en velfortjent After Walk. 

 
Fredag

Fantastisk utsikt fra husfjellet Stubnerkogel 

I dag venter en storslagen vandring på Bad Gasteins husfjell, Stubnerkogel. Vi tar heisen opp til midtstasjonen, og herfra tar vi sikte mot toppen (2 246 moh) og dagens hyggelige lunsjhytte. Vel oppe får vi nyte en fantastisk panoramautsikt over dalen, hele veien bort mot Østerrikes høyeste fjell, Grossglockner (3 798 moh). På toppen finnes også en 140 meter lang hengebro som man kan spasere ut på, for den som tør! Etter en spennende og hendelsesrik vandringsdag tar vi heisen ned til dalstasjonen igjen.