Alpin vandring i Bad Gastein

Middels utfordrende vandringer i Alpenes fantastiske natur

Alpin vandring er vår mest populære vandringsform, som retter seg til deg som vil oppleve vandringer i varierte høyder i fantastiske omgivelser. Vandringsgruppene er inndelt i tre ulike vanskelighetsgrader, så du på best mulig måte kan skreddersy din alpine vandringsreise. Under uken oppdager vi flere ulike områder i Gasteinerdalen, og hver dag stopper vi for felles lunsj på koselige fjellhytter.

Vandringsstrekning: ca 5–12 km/dag
Høydeforskjell: ca 200–800 høydemeter/dag

Alpin vandring kommer etter Nordic Walking, og er vårt mest fleksible vandringsprogram. Denne uken deler vi oss opp i tre ulike grupper basert på vanskelighetsgrad; Grønn, Blå og Rød gruppe. På den måten får alle muligheten til å delta i den gruppen som passer en selv best. Alpin vandring krever at man har god allmennkondisjon, men du behøver ikke ha vandret tidligere. Alle våre vandringer ledes av erfarne fjellguider som er opptatt av å lære gruppen å kjenne for å tilpasse tempoet. På den måten ser alle uker og grupper ulike ut, og guidene er eksperter på å skape et bra opplegg som passer for alle.

Nydelig klima og uberørt alpenatur

I løpet av uken kommer vi sammen til å få oppleve den uberørte alpenaturen i Gasteinerdalen. Det finnes få steder på jorden som er så avslappende og beroligende. Det er ikke uvanlig å møte frittgående kuer og hester å klappe på under vandringene, eller å se murmeldyr og fjellgeiter på avstand. Vi kommer til å vandre på flere ulike fjell, ta oss opp på store høyder med panoramautsikt, samt få muligheten til å kjøle oss ned i uvirkelig vakre alpeinnsjøer.

Bad Gastein ligger ca 20 mil fra Middelhavet. Solen står høyt i sommerhalvåret og sammen med den store høyden ger dette et behagelig klima med deilige temperaturer. Den krystallklare luften er 100% myggfri, noe som ytterligere bidrar til en flott ferie.

Sjarmerende alpelandsby og hyggelig fellesskap

Under ukens mange vandringer spiser vi felles lunsjer på ulike, koselige hytter i fjellene. Her serveres vi hjemmelagde, østerrikske delikatesser laget med lokale råvarer. Det finnes ingen steder maten smaker så bra som på en alpetopp! Hver ettermiddag, etter dagens vandring, kan man bli med på en After Walk på Silver Bullets hyggelige terrasse før det er tid for kveldens gode middag. Bad Gasteins landsby om sommeren er helt nydelig med sin hyggelige og avslappede stemning. Vi tilbyr dessuten flere ulike, morsomme aktiviteter i løpet av uken, som pubquiz, vinsmaking og snapssmaking.

Spa, golf eller spennende utflukter – nyt en vandringsfri dag midt i uken

Onsdager er en vandringsfri dag. Det blir satt pris på i midten av uken, og man velger selv hvordan man vil bruke dagen. I Bad Gastein finnes det en mengde ulike aktiviteter man kan gjøre; spille golf, sykle, sole seg eller kanskje nyte det friske termalvannet på luksuriøse spa-anlegget Felsentherme. Det ligger midt i hovedgaten og har en mengde ulike innendørs- og utendørsbassenger, badstuer og solterrasser.

For den som vil oppdage mer av omgivelsene utenfor Bad Gastein anbefaler vi å bli med på noen av våre hyggelige og populære dagsutflukter. Velg mellom å reise til vakre Salzburg eller verdensarven Venezia. Bussen til Venezia går tidlig fra hotellet og vel fremme besøker vi noen av alle de kjente severdighetene som St Markusplassen, Dogepalasset og Rialtobroen. Utover dette finnes det også tid for gondoltur, shopping og en deilig lunsj.

Tips! Tre dagers Alpin vandring

Våre Alpine tre-dagers vandringer er et friere vandringsprogram for deg som vil utforske mer av hva Bad Gastein har å tilby. Uken kickstartes med tre dagers guidet vandring (søndag– tirsdag), resterende dager er valgfrie. Fortsett i vandringsgruppen, vandre på egen hånd, sykkle, spill golf eller bli med på våre dagsutflukter – mulighetene er mange!

Gjesteomtaler

”Veldig kjekt med lokal guide og en representant fra STS når en vandrer. ” Lars Salvesen - jun 2023

”Flott uke med dyktige guider. Veldig serviceinstilt personale på Hotel Salzburger Hof. ” Eirik Glendrange - jul 2023

”Fantastiske guider, Iris og Mikke, gjorde ferien fantastisk! ” Morten & Lise Eide - jul 2023

”En fin opplevelse med vandring i fjellet ledsaget av unge, entusiastiske og positive guider. fine naturopplevelser, nye bekjentskaper, god trim. ” Vigdis Pedersen Røe - aug 2018

”Reiselerer og guider var veldig flinke, hyggelige og gjorde vandreturene til en stor opplevelse! Det var god lunsj på trivelige hytter. vi hadde god tid og det var en avslappet atmosfære! Alt i alt har jeg hatt en kjempefin uke, mye takket være Monika og Rasmus, dere er helt topp!!:) ” Bjørg Ferstad Røvik - jun 2018

”"Veldig bra vandringer på rød gruppe med en superflink vandreleder(Rasmus). ” John Sandnesaunet - jul 2018

”Positivt med oppdelinger i grupper - ulik vanskelighetsgrad. Blide, dyktige og positive ledere.” Marit og Johnny Haaberg - jul 2018

Vandringsgrupper

Grønn gruppe

Den grønne gruppen er den enkleste innen Alpin vandring. Vandringene skjer på lettere underlag, så vi kan ha større fokus på omgivelsene og naturen. Vi tar litt flere pauser og går i et rolig og bedagelig tempo.

Vandringsstrekning: ca 5–10 km/dag
Høydeforskjell: ca 200–450 høydemeter/dag

 

Blå gruppe

Den blå gruppen er middels utfordrende innen Alpin vandring. Vi vandrer noe mer avanserte ruter, og nedlegger flere høydemeter. Tempoet er fremdeles relativt rolig, og vi tar regelmessige pauser.

Vandringsstrekning: ca 8–10 km/dag
Høydeforskjell: ca 300–500 høydemeter/dag

 

Rød gruppe

Den røde gruppen er den mest avanserte innen Alpin vandring. Tempoet er høyere, vi går lengre etapper og vi nedlegger flere høydemeter. En bra målestokk å gå ut fra er å klare 300 høydemeter i timen.

Vandringsstrekning: ca 8–12 km/dag
Høydeforskjell: ca 450–800 høydemeter/dag

 

Hotell i Bad Gastein

På våre vandringsreiser er alltid fly t/r, bagasje, overnatting, frokost, 3-5 dagers vandring med guide, 3-5 lunsjer og reiselederservice inkludert i prisen.

NB! For din egen sikkerhet er det et krav at du benytter høyskaftede turstøvler under ukens vandringer.

Sorter etter