Vandringer – Alpin vandring Pluss

Dette er et eksempel på vandringer som skjer i løpet av uken, og programmet kan komme til å endres. Sikkerheten kommer alltid først og vi vil tilpasse uken etter de forutsetninger som gjelder fra dag til dag. Vanskelighetsgraden kan variere fra uke til uke avhengig av antallet deltagere, vær og gruppens vandringstakt. Disse vandringene retter seg mot deg som er over 18 år.

NB! Onsdager er en vandringsfri dag. Da anbefaler vi deg å bli med på en av våre hyggelige dagsutflukter. Les mer om våre utflukter »

Søndag

Stubnerkogel, Bad Gasteins imponerende husfjell 

Vi innleder morgenen med en god frokost, før vi tarheisen opp til midtstasjonen på Bad Gasteins husfjell, Stubnerkogel. Herfra vandrer vi opp til toppen, langs en vakker fjellkam med fantastisk utsikt til alle kanter. Til slutt når vi dagens topp: Zitterauer Tisch (2 463 moh) der utsikten er helt ubeskrivelig. Etter en velfortjent pause vandrer vi til dagens koselige lunsjhytte, Stubneralm. Her bys vi på et klassisk spekefat med hjemmelagde delikatesser som ost og kjøttpålegg av helt lokale råvarer. Mette og fornøyde tar vi oss tilbake til landsbyen og nyter av en After Walk, med påfølgende middag. 

 
Mandag

Vandring til spektakulære Greilkopf 

Etter frokost tar vi tog fra Bad Gastein gjennom fjellen for å komme ut på den andre siden av dalen. Her venter en kort busstur før vi starter dagens mektige vandring ved Jamingalm (1 680 moh). Vi vandrer opp over tregrensen, og omsider kommer vi opp på den spektakulære alpetoppen Greilkopf (2 581 moh). Herfra nyter vi den fantastiske panoramautsikten før vi tar oss ned mot Hagenerhütte, der dagens etterlengtede lunsj serveres. Etter lunsj vandrer vi tilbake til Gasteinerdalen på den gamle romerske handelsveien.

 
Tirsdag

Alpeinnsjøen Redsee & Palfner Scharte

I dag tar vi oss til Grüner Baum, som er en sjarmerende liten nabolandsby til Bad Gastein. Her starter vi vandringen langs en vakker skogsti som fører opp til høyere høyder. Rett før vi når tregrensen åpenbarer den vakkert beliggende alpeinnsjøen Reedsee seg. For den som ønsker er det tid nok til en forfriskende dukkert her før vi fortsetter vandringen til Palfner Scharte (2 321 moh). Her oppe nyter vi vår medbragte piknik før vi vandrer videre ned mot Palfnersee og Graukogels fjellstasjon. Vi tar heisen tilbake ned til Bad Gastein og hviler beina mens vi nyterden utrolige utsikten.

 
Torsdag

Utrolig utsikt over Gasteinerdalens vakreste område 

Før dagens vandring tar vi bussen lengst inn i et av Gasteinerdalens vakreste områder: Sportgastein i nasjonalparken Hohe Tauern. Vi går ut fra Nassfeld (1580 moh) og begynner oppstigningen til Niedersachsenhaus (2 471 m oh), forbi vi to krystallklare alpeinnsjøer; Obere og Untere Bockartsee. Når vi har passert disse når vi Bockhartscharte (2 226 moh). Her bys vi på en fantastisk utsikt mot noen av Østerrikes høyeste fjell og isbreer. Lunsjen inntas på den sjarmerende fjellhytten Niedersachenshaus, som ligger på fjellstien mellom Gasteinerdalen og nabodalen Rauris. Etter den deilige lunsjen beveger vi oss ned tilbake til Nassfeld, hvor vi tar bussen og lader opp for en velfortjent After Walk.

 
Fredag

Spennende vandring i stor høyde

I dag tar vi taxi til Rastötzenalm (1 740 moh). Vel fremme begynner en spektakulær vandring som tar oss via Schmalzscharte (2 159 moh) over Frauenkogel (2 424 moh) til Gamskarkogel (2467 moh). Vi vandrer langs fjellkammer og har en vidunderlig utsikt over hele Gasteinerdalen med Salzburger Kalkalpene i nord og alpehovedkammen i syd. Lunsjen spiser vi på Gamskarkogelhütte, oppe på Gamskarkogel, Østerrikes høyeste gresskledde fjelltopp! Etter lunsjen tar vi oss ned tilbake mot Rastötzenalm via Rauchscharte og Rauchkogel (2 208 moh). Her henter taxien oss for å bringe oss tilbake til Bad Gastein for After Walk.