Fint å vite før vandringsreisen

Alle våre vandringer ledes av lokale vandringsguider som kjenner turterrenget godt og har solid kunnskap om natur, dyr, vær og kultur. Med på vandringene er også våre kjære reiseledere.

Vi samles for et morgenmøte etter frokost før det er tid for å begi seg ut i fjellet. På møtet går vi nøye gjennom opplegget for dagens vandring. Vi diskuterer sikkerhet, viser høydekurver, sjekker værutsiktene og planlegger tidsaspektene for dagens vandringsgrupper.

Sikkerheten går alltid først og vi kommer til å anpasse vandringene etter de forutsetninger som gjelder fra dag til dag. For din egen sikkerhet er det viktig at du følger våre sikkerhetsregler. I reglementet er det et krav at du benytter høyskaftede turstøvler på våre Alpine vandringer i Bad Gastein.

Pakk riktig for vandringsreisen

I Alpene kan været variere raskt med alt fra sol og varme, til vind og regn. Det gjelder derfor å være godt forberedt med riktige klær og utrustning for at vandringsopplevelsen skal bli så bra som mulig.

Har du glemt å pakke med noe, går det fint å kjøpe utstyr i sportsbutikkene i Bad Gastein. Merk at butikkene har stengt på søndager, som er oppholdets første vandringsdag. Vi har satt sammen en pakkeliste for deg så blir det enklere å pakke. Du finner pakkelisten her »

Klær: For vandringsturene er lag-på-lag-prinsippet å anbefale. Unngå klær i bomull innerst mot koppen da de suger til seg fukt, noe som kan kjøle deg ned. Velg i stedet klær i funksjonsmateriale som både transporterer bort fukt fra kroppen og beskytter mot nedkjøling. Det kan også være fint å ha med en vind- og regntett jakke, samt en cap/hatt eller lue som beskytter mot solen.

Fottøy: For din sikkerhets skyld er det et krav å benytte høyskaftede turstøvler på våre Alpine vandringer (se bildet nedenfor). På våre vandringer med Nordic Walking anbefaler vi enklere tur- eller fritidssko med grov såle.

Staver: Vandringsstaver finnes til leie på Hotel Salzburger Hof, men naturligvis går det også fint å ta med seg sine egne. Tenk imidlertid på at stavene ikke kan tas med ombord på flyet som håndbagasje, men må pakkes i innsjekket bagasje.

Ryggsekk: Ryggsekk er veldig bra å ha med seg på vandringene. Det behøver ikke være en avansert modell, en enklere dagstursekk med plass for klesskift, en matbit eller snack og vannflaske fungerer fint.

Vann: Det er viktig å hele tiden fylle på væskeforrådet mens du vandrer. Pakk med deg en vannflaske i ryggsekken som du kan fylle på gjennom dagen.