Alpin vandring – 5 dager

Middels vanskelige vandringer

Vår mest populære vandring! Her finnes det grupper med ulike nivåer, der vi noen ganger tar oss opp på fjellet med skiheisen og noen ganger til fots. Vi unngår de aller bratteste partiene og lange nedstigninger til fots.  

Melder du deg på Alpin Vandring har du fordelen av å velge mellom tre vanskelighetsgrader: grønn, blå og rød. Alpin Vandring krever god allmennkondisjon og fjellstøvler som støtter ankelen.  

Grønn gruppe: Den enkleste av gruppene. Det er fortsatt en flott vandringsuke, men på enklere underlag og litt bredere turstier. Her er det fokus på de vakre omgivelsene og turene har et rolig og behagelig tempo. På samme måte som de andre gruppene tar vi oss opp på fjellet slik at vi virkelig kan oppleve Gastein-dalen. 

Strekning: 5–10 km hver dag
Høydeforskjell: 200–450 høydemeter hver dag

Blå gruppe: En mellomgruppe med avansert stier og flere høydemeter både opp og ned. Tempoet er fortsatt rolig og vi tar ofte pauser for å nyte utsikten. 

Strekning: 8–10 km hver dag
Høydeforskjell: 300–500 høydemeter hver dag

Rød gruppe: Den tøffeste av Alpin Vandring-gruppene. Tempoet og antall høydemeter er høyere enn i den blå gruppen. En god målestokk er at man skal klare 300 høydemeter i timen. 

Strekning: 8–12 km hver dag
Høydeforskjell: 450–800 høydemeter hver dag

Antallet grupper og vanskelighetsgrader kan variere fra uke til uke avhengig av antall deltakere, vær og gruppenes nivå. 

Alpin vandring arrangeres mellom uke 24-34.

NB! For din egen sikkerhet er det et krav at du benytter høyskaftede turstøvler under ukens vandringer.

Gjesteomtaler

”En fin opplevelse med vandring i fjellet ledsaget av unge, entusiastiske og positive guider. fine naturopplevelser, nye bekjentskaper, god trim. ” Vigdis Pedersen Røe - aug 2018

”Reiselerer og guider var veldig flinke, hyggelige og gjorde vandreturene til en stor opplevelse! Det var god lunsj på trivelige hytter. vi hadde god tid og det var en avslappet atmosfære! Alt i alt har jeg hatt en kjempefin uke, mye takket være Monika og Rasmus, dere er helt topp!!:) ” Bjørg Ferstad Røvik - jun 2018

”"Veldig bra vandringer på rød gruppe med en superflink vandreleder(Rasmus). ” John Sandnesaunet - jul 2018

”Positivt med oppdelinger i grupper - ulik vanskelighetsgrad. Blide, dyktige og positive ledere.” Marit og Johnny Haaberg - jul 2018

Hotell i Bad Gastein

Sorter etter