Dagsprogram - Mountain yoga

Dagsprogram for Mountain Yoga - yogareise til Alpene

Uken byr på instruert trening alle dager foruten onsdag som er hviledag. Da velger du selv om du vil oppdage Bad Gastein på egen hånd eller være med på dagsutflukt.

Dagsprogrammet er foreløpig og kommer til å tilpasses  ut i fra deltagernes nivå og dagens forutsetninger. Det kommer alltid til å tilbys et lettere og et mer krevende vandringsalternativ. Man velger selv hvilke øvelser man deltar på.

Dag 1 – Lørdag

Fly fra Norge. Vi ankommer Bad Gastein og sjekker inn på hotellet. Om kvelden venter velkomstmøte, fulgt av en guidet rundtur i byen før middagen. 

Dag 2 – Søndag

Om morgenen vekker vi kroppen med en rolig yogaøvelse før frokost. Deretter er det klart for ukens første vandring, en dalvandring i passelig kupert terreng som gir kroppen mulighet å tilpasse seg høyden. I løpet av vandringen tar vi pauser og henter ny energi gjennom styrkende yogaøvelser med den vakre Tischlerbréen i bakgrunnen. Vi tar lunsj på Cafe Gamskar (inkl) før vi fortsetter tilbake til Bad Gastein. For den som har krefter igjen, venter en oppbyggende core-øvelse før middag på hotellet.

Vandringstid (inkl. lunsj): ca. 6 timer. (Svært lett samt Lett)

Dag 3 – Mandag

Vi starter dagen med en oppmykende yogaøkt med fjellene som bakgrunn. Etter frokost begir vi oss til Bad Hofgastein og Schlossalm. Vi tar fjellbanen til midtstasjonen (1 303 m o h) og fortsetter helt opp til Hirchkarspitze (2 119 m o h). Yogaøvelser i løpet av dagen hjelper oss å myke opp stive ledd og muskler og bli mer tilstedeværende. På veien tilbake stopper vi på hyggelige Hofgasteinerhaus for lunsj (inkludert). Vel tilbake i Bad Gastein nyter vi en velfortjent øl på Silver Bullets terrasse eller roer ned med en fredelig yogatime.

Vandringstid (inkl lunsj): ca. 6 timer. (Lett samt Middels vanskelig)

Dag 4 – Tirsdag

Etter frokost går vi til fots til fjellet Graukogel (2 492 m o h) På Graukogel finnes de for Bad Gastein så viktige termalvannkildene. Vi tar heisen opp til 1 950 meter, vandrer siden bort til den vakkert beliggende og kalde alpeinnsjøen Palfnersee (2 074 m o h). Dagens lunsj inntas på Graukogelhütte (inkl). Om ettermiddagen venter et besøk på spa- og termalbadet Felsentherme.

Vandringstid (inkl lunsj): ca. 5 timer. (Middels vanskelig)

Dag 5 – Onsdag

I dag har vi en vandringsfri dag. I dag anbefaler vi deg å være med til verdensarven Venezia (mot tillegg). Tidlig avreise til Venezia*, en av verdens største severdigheter med St Markusplass, Dogepalasset og Rialtobroen. Det blir også tid til gondolferd, shopping og god lunsj. For den som velger å bli igjen i Bad Gastein, tilbys en styrkende treningsøkt med fokus på funksjonell styrke før frokost. 

Dag 6 – Torsdag

Etter frokost tar vi bussen til Sportgastein der en naturskjønn vandring i Nassfelddalen venter oss. Her finnes flere hyggelige almer og på en av disse nyter vi lunsj (inkl). Enkle puste- og meditasjonsøvelser hjelper oss å finne roen og samle krefter. Om ettermiddagen kan du velge mellom en oppbyggende styrkeøkt eller roe ned med litt fredelig yoga. Etter middagen kan den som vil delta på østerriksk aften* på koselige Schafflinger Schialm.

Vandringstid (inkl lunsj): ca. 6 timer. (Lett samt Middels vanskelig)

Dag 7 – Fredag

Morgenyoga og frokost, deretter tar vi heisen opp til midtstasjonen på Stubnerkogel. Fra midtstasjon vandrer vi til toppen av Stubnerkogel (2 246 m o h) og videre til lunsj-hütten. Ved klar sikt har vi en fantastisk utsikt fra toppen mot Grossglockner, Østerrikes høyeste fjelltopp (3 798 m o h). Om kvelden samles vi for en avskjedsdrink og oppsummerer inntrykkene fra uken gjennom en hyggelig bildemontasje.

Vandringstid (inkl lunsj): ca. 6 timer. (Middels vanskelig)

Dag 8 - Lørdag

I dag er det hjemreisedag. Etter en herlig frokostbuffé forlater vi ferieparadiset Bad Gastein for denne gang.