Ukeprogram - eMountainbike Week

Uken byr på guidede turer alle dager foruten onsdag som er hviledag. Da velger du selv om du vil oppdage Bad Gastein på egen hånd eller bli med oss på dagsutflukt.

Merk at dagsprogrammet er foreløpig og kan komme til å endres ut i fra været og dagens forutsetninger.

Dag 1 - Lørdag

Fly fra Norge og ankomst til hotellet i Bad Gastein etter busstransfer fra Salzburg. I dag kan du nyte en spasertur på egen hånd og hvorfor ikke en lunsj i Jagdstube på Hotel Salzburger Hof. Om kvelden venter en god middag. 

 

Dag 2 - Søndag

Om morgenen nyter vi den gode frokostbufféen før det er tid for velkomstmøtet vårt og en gjennomgang av ukens program. Etter møtet tester vi syklene våre og begir oss deretter ut på ukens første sykkeltur – en enklere tur der vi blir kjent med sykkelen og omgivelsene. Vi holder oss for det meste på bredere grusveier og unngår bratte stigninger. Om ettermiddagen drar vi i gang ukens første ”After-Bike” på Silver Bullets terrasse. Deretter kobler vi av på hotellet og gjør oss klare for kveldens middag.

 

Dag 3 - Mandag

Etter frokost og gjennomgang begir vi oss nordover i Gasteinerdalen. Etter noen kilometer svinger vi av mot den tilstøtende dalen, Angertal. Herfra fortsetter vi videre og passerer midtstasjonen på Schlossalmbahn, den helt nybygde skiheisen som bringer skiglade personer opp fra landsbyen Bad Hofgastein til husfjellet Schlossalm om vinteren. Deretter når vi frem til den koselige hütten Fundner Alm der storbonden Simon med familie hilser oss varmt velkomne og serverer lokalprodusert lunsj. Om ettermiddagen får vi en flott utforkjøring ned til Bad Hofgastein før vi siden svinger sydover og følger elven Gasteiner Ache tilbake til Bad Gastein. Vel fremme i byen begir vi oss atter til Silver Bullet for dagens After-Bike! Deretter gjør vi oss klar for kveldens herlige middag som avsluttes med vår populære pubquiz (mot tillegg). 

 

Dag 4 - Tirsdag

Vi lader opp med en ordentlig frokost der vi samler krefter for dagens sykkeltur, denne gang i sydlig retning. Vi starter turen med å sykle til nabolandsbyen Böckstein der vi stanser utenfor Montanmuseum og prater om Gasteinerdalens historie som gullgraversted. Deretter begynner vi på stigningen mot dalens sydlige ende Nassfeld. Her sykler vi inn i Sentral-Europas største nasjonalpark Hohe Tauern. Vi holder nå øyne og ører åpne for perlende bekker, plystrende murmeldyr og til og med en og annen forbisusende gås- eller lammegribb. Vi stopper for lunsj på Pottingerhütte før vi tar oss tilbake til Bad Gastein via en av de viktigste handelsrutene fra romertiden. Om kvelden finnes det siden mulighet til å bli med til gården Durzbauer for snapssmaking (mot tillegg). Gårdens eier Hans forteller om brenneriets kunst og lar oss selvsagt smake på noen av hans prisbelønte snapser. For den som liker vin bedre arrangeres også en vinsmaking av østerrikske kvalitetsviner før middagen (mot tillegg).

 

Dag 5 - Onsdag

I dag hviler vi beina og tar en velfortjent fridag. Tips til aktiviteter:

Bli med på vår dagsutflukt til Venezia. Du kan forhåndsbestille utflukten på telefon 0771-20 20 20 eller hos reiselederen din i Bad Gastein.

Ta toget til Salzburg. Besøk den vakre borgen Hohen Salzburg, rusle rundt i gamlebyen og nyt en ekte Mozartkule. Eller to.

For den som vil ta det litt roligere er et besøk på badeanlegget Felsentherme en anbefaling. Billett til redusert pris kjøper du i resepsjonen på Hotel Salzburger Hof. 

 

Dag 6 - Torsdag

I dag hopper vi på nytt opp på syklene våre og tar oss nordover gjennom dalen mot landsbyen Dorfgastein. Herfra sykler vi opp mot fjellet Fulseck og de som kjenner at de har energi kan velge å fortsette hele veien opp til toppen hvor vi har en utrolig vakker panoramautsikt. Vi stanser deretter for en god lunsj på hütten Grabneralm før vi vender nedover mot Dorfgastein og derfra tilbake mot Bad Gastein. Om ettermiddagen kjører vi atter en herlig After Bike og kanskje et besøk i spa-avdelingen før kveldens middag.

 

Dag 7 - Fredag

Siste dagen. Etter at vi gledet oss over frokostbufféen hopper vi atter opp på syklene og begir oss opp mot fjellet Graukogel. Vår vei mot toppen snirkler seg vakkert frem over åpne sletter, langs perlende bekker og avslutningsvis gjennom en vakker cembrafuruskog. Når vi når toppen slår vi oss ned på Graukogelhüttes vakre uteservering for en siste velfortjent lunsj. Vi nyter stunden og unner oss kanskje en ekte østerriksk hjemmebrent snaps før vi vender tilbake ned mot Bad Gastein. Før kveldens middag treffes vi for vårt tradisjonelle avslutningstreff, der vi med et glas bobler i hendene skåler for og oppsummerer en herlig uke sammen. 

 

Dag 8 - Lørdag

I dag er det hjemreisedag. Etter en siste herlig frokostbuffé forlater vi ferieparadiset Bad Gastein for denne gang.