Sommerreiser til Champoluc

Sommarens nyhet: Italienske Champoluc!

Sommerens store nyhet er det velkjente italienske ferieparadiset Champoluc (1 579 moh) som ligger på solsiden av det imponerende Monte Rosa-massivet. Bli med og opplev magiske vandringer i noen av Alpenes vakreste landskap, kombinert med fantastisk italiensk mat og gode viner. Utover vandring og god mat, byr landsbyen på aktiviteter som padel og golf.

  • Unike naturopplevelser
  • Familiær og gemyttlig alpelandsby
  • Fantastisk mat- og vinkultur
  • Koselig feel-good-hotell med beste beliggenhet

Champoluc er en liten, koselig alpelandsby med masse sjarm og historie. Landsbyen ligger på 1 568 moh i Ayas, som ligger i Valle d’Aosta regionen. Hit reiser mange, vinter som sommer, for å nyte den vakre naturen, den fabelaktige utsikten og den deilige og avslappede atmosfæren. Her kjenner man seg alltid velkommen av den vennlige og gjestfrie lokalbefolkningen. Gatene kantes av gamle, velbevarte trebygninger, gemyttlige restauranter og små kaféer. Elven Évançon renner gjennom landsbyen med krystallblått vann fra isbreen, og bidrar til idyllen i alpe-paradiset mellom fjellene.

Fabelaktig utsikt og fantastisk natur

Champoluc ligger ved Monte Rosa massivet, som strekker seg helt fra Sveits til Italia. Her finnes fjelltopper som ruver hele 4 600 m o h, noe som gjør dem til noen av de høyeste i Europa. Navnet Monte Rosa kommer fra at klippene er rødfarget og at skumringen ofte får fjellene og isbreen til å farges rød. Champoluc er kanskje mest kjent for skikjøringen sin, men om sommeren blir området til et genuint vandringsparadis. Her finnes det vandringer som passer for de fleste, alt fra enklere vandringsleder til mer avanserte vandringer for den erfarne. Fjellene byr på fantastisk utsikt og et rikt dyreliv med alt fra fjellgeiter til ørner, murmeldyr og kaniner. I løpet av sommeren slipper alle bøndene fra Aostadalen ut kuene sine på beite i fjellene, så bli ikke overrasket om dere får selskap i løpet av turen!

Rik mat- og vinkultur

Her finner man en rik mat- og vinkultur og under besøket kan man nyte lokalt produserte spesialiteter som spekemat, oster, fersk pasta og pizza. Aostadalen er også kjent for vinproduksjonen sin, og her finnes det mange autentiske, ofte familieeide, vingårder. Vinprodusentene i Aostadalen er stolte av vinen sin, noe som er fullt forståelig, for her produseres noen av Italias beste røde og hvite viner. I løpet av uken smaker vi på disse på Hotel Breithorn, som har en velfylt vinkjeller. Mat, venner og familie er en stor del av de lokale innbyggernes liv og hverdag, noe som er merkbart, ikke minst om sommeren. Tar man en spasertur langs elven gjennom landsbyen vil man se hvordan folk i alle aldre omgås og overalt finner man små uteserveringer. Den familiære atmosfæren får mange til å vende tilbake hit år etter år.

Spennende historie og velbevarte landsbyer

For over 1000 år siden ble Aostadalens øvre landsbyer befolket av Walserne, en tysktalende folkestamme, som preget området med deres unike kultur. Denne kulturen lever fortsatt videre blant annet gjennom arkitekturen, folkedraktene og matkulturen i Champoluc og landsbyene rundt. En av de matrettene som har overlevd helt siden den tid er den unike, upasteuriserte Fontinaosten, med sin fremstillingsprosess og karakter som er unik for denne regionen. Det er på grunn av Fontinaosten at bøndene slipper ut kuene sine på beite høyt oppe i fjellene hver sommer. Melkekuene må ha beitet i stor høyde over havet i et visst antall måneder hvert år for at osten skal bli bra.

Under våre Alpine vandringer besøker vi den historiske landsbyen Mascognaz som ble bygget av Walserne. Landsbyen er kjent for sin velbevarte karakter og kalles ofte "landsbyen der tiden har stått stille". Bygningene, konstruert av stein og tømmer, følger den typiske arkitekturen fra perioden og gir et fengslende innblikk i regionens historie og arv.

Hotell i Champoluc

Sorter etter