Utflukt til Barolo, Piemonte

Barolo, Piemonte – God mat og fine viner 

Piemonte som betyr ”landet ved fjellets fot” er kjent for sin gode mat og ikke minst for sine fine viner, som mange anser for å være landets beste. Noen av de mest kjente vinene fra regionen er Barolo og Barbaresco. Under vår heldag besøker vi to velkjente vingårder der vi får et dypdykk i distriktets vinproduksjon.

Vi forlater Cervinia etter frokost og begir oss til familien Rivettis vingård, La Spinetta, som ligger vakkert til i Grinzane Cavour. Her smaker vi sammen med gårdens sommelier musserende årgangsvin fra Contratto, som er Italias eldste produsent av musserende viner. Deres vin var det selvsagte valget for Vatikanstaten og mange Europeiske kongehus i begynnelsen av 1900-tallet.

Passelig til lunsj ankommer vi den gamle middelalderbyen Serralunga d’Alba og vingården Sukula. Gården eies og drives av en av Finlands mest kjente kokker, Jyrki Sukula sammen med sin frue Riikka Sukula, som også er vertinne under vårt besøk. Vi begynner med en aperitiff blant vinrankene før vi slår oss ned og nyter Jyrkis fantastiske smakslunsj, laget på lokale råvarer fra regionen. Til maten smaker vi gårdens berømte viner som lages på Nebbiolo og Barbera. En uforglemmelig opplevelse.

Utflukt til Barolo, Piemonte arrangeres v. 27-29 og v. 32-34.