Åpent kjøp på alle skireiser

Gjelder på alle skireiser under vintern 2024.

Åpent kjøp på alle skireiser

Gjelder til 31/8 på alle skireiser under vinteren 2024

Åpent kjøp til:

31/8

Foreløpig ukeprogram – Ski Around

Sikkerheten kommer alltid først og vi tilpasser dagene etter de forutsetningene som gjelder fra dag til dag. Det er derfor viktig å vite at programmet dere finner nedenfor ikke alltid stemmer overens med hvordan vi endelig velger å gjennomføre uken. 

Dag 1 - Lørdag

Fly fra Norge og ankomst til hotellet i Bad Gastein etter busstransfer fra Salzburg. Deretter venter velkomstmøte og en nærmere presentasjon av ukens opplegg.

 

Dag 2 - Søndag

Om morgenen nyter vi den gode frokostbufféen før det er tid for å begi oss ut for vår første skidag. I dag drar vi opp på Bad Gasteins ”husfjell” Stubnerkogel (2250 m o h). Herfra får vi en fantastisk utsikt over dalen og ved klart vær kan vi også skue Østerrikes høyeste fjell Grossglockner (3798 m o h). Vi nyter noen ordentlig fine turer før vi via Angertal tar oss videre opp på fjellet Schlossalm som ligger ved siden av. Her finner vi dalens lengste løype som gir oss 13 km herlig skikjøring og bringer oss hele veien fra toppen av systemet og ned i dalen. Via den sesong-nye Schlossalmbahn-heisen kommer vi oss tilbake opp i systemet der vi finner en herlig uteservering å slå oss ned på for dagens lunsj. Deretter kommer vi oss tilbake mot Stubnerkogel og avslutter siden dagen med en velfortjent afterski-øl på Silver Bullet Bar.

 

Dag 3 - Mandag

I dag er tiden kommet for vår første dagsutflukt. Etter frokost samles vi ved Bahnhof der bussen venter på å bringe oss til Saalbach. I Saalbach begynner vi med å ta heisen opp på fjellet Schattberg (2020 m o h) der vi innleder med en oppvarmingstur på fjellets solfylte bakside. Herfra kjører vi siden videre med solen mot nabolandsbyen Hinterglemm og verdscupsfjellet Zwölferkogel (1964 m o h). Her tar vi noen herlige svinger før vi kommer oss over på den nordlige siden av dalen. Vi slår oss ned og inntar lunsj på en av alle de hyggelige lunsjhüttene før vi atter spenner på oss skiene og begynner ta oss tilbake mot Saalbach. Vi avslutter med noen herlige turer på VM-fjellet Kohlmais (1794 m o h) før vi glir inn på legendariske Hinterhag Alm for dagens afterski. Her danser vi med til tonene av ”Anton aus Tirol” og nyter en øl eller to før vi tar dagens siste svinger ned til landsbyen der bussen venter på å bringe oss tilbake til Bad Gastein.

 

Dag 4 – Tirsdag 

I dag lader vi opp med en ordentlig frokost og gjør oss klar for vår andre dagsutflukt, denne gangen til Schladming. Etter bussturen ankommer vi Schladmings nabolandsby Gleiming, der vi tar heisen opp på det særdeles populære skifjellet Reiteralm (1860 m o h). Her innleder vi dagen med et par herlige carvingturer før vi tar oss videre mot Schladmings ”husfjell” Planai (1906 m o h) via fjellet Hogwurzen (1850 m o h). På veien stopper vi for en deilig lunsj og nyter utsikten mot den staselige Dachstein-breen. Vi avslutter dagen med noen nydelige svinger på Planai før vi kjører ned mot landsbyen der vi i selskap av 50 000 andre besøkere lader opp for kveldens slalåmrenn. Etter det spennende oppgjøret venter bussen vår på å bringe oss tilbake til Bad Gastein igjen.

 

Dag 5 - Onsdag

Etter frokost er det i dag igjen på tide å utforske Gasteinerdalen gjennom et besøk i Dorfgastein og fjellet Fulseck (2033 m o h). Her kommer vi oss gjennom systemet via favorittbakker som D3b, 10 og D2 og vi besøker også nabodalen og landsbyen Grossarl. På veien kan de med konkurranseinstinkt også passe på å utfordre hverandre i områdets tidtakerstyrte slalåmbane. Vi pauser for lunsj på koselige Grabneralm der vi f. eks. kan nyte en klassisk Kaspressknödelsuppe og hvorfor ikke avslutte med en selvbrent snaps – laget av eieren selv. Etter lunsj fortsetter vi å utforske alt det beste skiområdet har å tilby før vi med buss drar tilbake til Bad Gastein for ettermiddagens afterski.

 

Dag 6 - Torsdag

Etter en velfortjent og god natts søvn er det i dag tid for vår avsluttende dagsutflukt, denne gangen til Zell am See – Kaprun. Vi ankommer Kaprun der vi tar heisen opp mot Kitzsteinhorn og breen der. Her finner man et hav av lettere og middels vanskelige løyper som får enhver skientusiast i spinn. Vi kjører på og pauser så for en velfortjent lunsj etter en fantastisk formiddag. Kikker solen frem unner vi oss deretter en liten avkobling med noe godt å drikke i en velplassert solstol. På ettermiddagen drar vi opp til toppstasjonen Gipfelwelt der vi besøker det 3000 m o h spektakulært beliggende nasjonalparkmuséet. Herfra begir vi oss atter nedover og får samtidig teste Salzburgerlands høyest beliggende skikjøring drøyt 3 000 m o h. Når beina har fått sitt kommer vi oss siden tilbake ned i dalen der bussen venter på å bringe oss tilbake til Bad Gastein.

 

Dag 7 - Fredag

Siste dagen og for mange reisens høydepunkt. Etter å ha nytt frokostbufféen samles vi for å ta bussen lengst syd i Gasteinerdalen der skiområdet Sportgastein ønsker oss velkommen. Vi tar heisen opp på fjellet Kreuzkogel (2686 m o h) hvor vi får en fantastisk utsikt over Schareckbreen og de to Bockhartseeinnsjøene. Vi spenner på oss skiene og gjør oss klar for dagens første tur. Foran oss venter 1100 høydemeter ren skiglede. De velpreparerte løypene tar oss over åpne områder, rundt topper og gjennom dype skoger som ikke slutter før vi står helt nede ved dalstasjonen igjen. Vi kommer oss opp igjen og fortsetter å utforske systemet frem til klokken nærmer seg lunsj da vi stopper på gemyttlige Valerie Haus. Her tilbyr de vellagde østerrikske spesialiteter som Tirolergröstl og Wienerschnitzel som vi nyter med en fantastisk utsikt mot Nassfeld-dalen. Etter ytterligere en ettermiddag full av herlig skikjøring kommer vi oss igjen tilbake til Bad Gastein der ukens siste afterski venter.

 

Dag 8 - Lørdag

I dag er det hjemreisedag. Etter en siste, deilig frokostbuffé forlater vi ferieparadiset Bad Gastein for denne gangen, slitne i beina men fulle av flotte opplevelser og nye minner.