Skikjøring i Serre Chevalier

 

Åpent kjøp på alle skireiser

Gjelder på alle våre skireiser til Alpene frem til 31. august

Åpent kjøp på alle skireiser

Gjelder på alle våre skireiser til Alpene frem til 31. august

Åpent kjøp til

31 august

Skikjøring i Serre Chevalier

Serre Chevalier er et av Frankrikes største skiområder og tilhører "Heut Alpes" (Høyalpene). Her har du tilgang til 250 kilometer løype, 66 heiser med største kjørehøyde på 2650 m.o.h. Største fallhøyde er på 1 350 meter og den lengste løypen er drøyt 7 kilometer lang. Det finnes også masse lett tilgjengelige offpistområder, der de slanke lerketrærne er skogens konge.

Serre Chevalier har et velkjent rykte rundt om i verden. Stedet med 300 soldager pr år, den store kjørehøyden og fantastiske snøkvaliteten får de mest innbitte skikjørerne til å lengte etter Le Grand Serre Che. Skikjøringen ligger mellom 1 200 og 2 760 m.o.h. Når snøen kommer som et nys og faller på alvor er Serre Chevalier uslåelig. Ifølge Åka Skidor Magazine´s toppliste på verdens 36 beste skisteder har Serre Chevalier tatt en solsikker plass og vi kan bare være enig. 

Med hele 250 løypekilometer og over 60 heiser er det et av Frankrikes største og mest velkjente skiområder. Forandring fryder og det oppsummerer dette enorme skisystemet. Uansett om du kjører ski eller snowboard og uavhengig av nivå og interesse finnes det noe for hele familiens skiferie. 

Også selv om lerkeskogen gjerne blir tema hver gang noen prater om Serre Chevalier så holder de velpreparerte løypene en svært høy klasse. Løypene som brer seg over hele spekteret med mengder av svarte, røde, blå og grønne nedfarter som krysser hverandre gjør det lett å komme ned. 

Heissystemet er like moderne som det har høy kapasitet og ikke engang når det er høysesong er det noen heiskøer å snakke om. Du kan kjøre ski til og fra alle landsbyene i dalen og likeså er alt i systemet heisbåret. Den høyeste heisbårne fallhøyden ligger på 1 350 meter, hvorav tre løyper også har over 1 000 fallhøydemeter. Den lengste løypen er 7 km lang. 

Offpist

Lerkeskogen, den helligste av dem alle og litt av Serre Chevaliers signatur, tar skogskjøring til et helt nytt nivå. Det spesielle med lerkeskogen er den perfekte avstanden mellom trærne og akkurat i Serre Chevalier er helningen mildest talt "hæla i taket". Stedet er dessuten kjent for å ha utrolig lett tilgjengelig offpist, og har fra gammelt av har vært mange skikjøreres store drøm. Det er ikke så rart ­– tross at solen skinner 300 dager pr år holder snøen oftest høy kvalitet da nedbøren som faller beskyttes under lerketrærne og forblir kald og tørr. 

Løypekart för Serre Chevalier

Løyper

250

km løype

66 heiser

15 42 32

Høyde over havet 1200 m

Høyeste skikjøring 2760 m

Største fallhøyde 1350 m

Transfertid 2 tim