Åpent kjøp på alle skireiser

Gjelder på alle våre skireiser til Alpene frem til 31. august

Åpent kjøp på alle skireiser

Gjelder på alle våre skireiser til Alpene frem til 31. august

Åpent kjøp til

31 august

Solsikker by med fantastisk skikjøring

Serre Chevalier, mest kjent som et av Alpenes mest solsikre skiområder med hele 300 soldager pr år. Men det er den fantastiske skogskjøringen blant spredte lerketrær som er stedets signatur og den viktigste grunnen til at skientusiaster velger å komme tilbake år etter år.

  • Sol- og snøsikert
  • Fantastisk skikjøring
  • Moderne heiser
  • Stort skiområde 

"Le Grand Serre Che", som franskmennene selv kaller stedet, ligger i Alpenes sydvestlige del i området "Haute Alpes" (Høyalpene). Kombinasjonen av over 300 soldager pr år sammen med store mengder snø virker paradoksal men har en logisk forklaring. Hoveddelen av området vender nemlig mot nord og når snøen stort sett kommer inn fra sør, står Grand Serre Chevalier først i køen. Og tross de mange soltimene er snøkvaliteten god siden systemet ligger i såpass stor høyde.

Skisystemet tilhører et av Frankrikes største med hele 250 løypekilometer. Skikjøringen ligger mellom 1 200 og 2 760 m.o.h. Med et så stort skiområde finnes det noe for alle, uansett om du er ekspert eller mer uerfaren. Heissystemet har høy kapasitet og ikke engang i høysesongen merkes det noe særlig av køer. En sjarmerende miks av eldre slepeheiser og toppmoderne gondoler tar deg til mesteparten røde og blå løyper med mange fallhøydemeter. Stedet er imidlertid mest berømt for lerkeskogskjøringen sin med perfekte helning og tilsvarende behagelig avstand til neste tre. 

Det er sammenlagt fire landsbyer som danner dalgangen og skiområdet Serre Chevalier. Lengst ned i dalen finner du Europas høyest beliggende by Briancon og i den andre enden Monètier les Bains. Midt imellom ligger de to landsbyene Villeneuve og Chantemerle og herfra utgår største delen av områdets skikjøring og det er i disse to landsbyene vi tilbyr overnatting. 

Stedets nærhet til Italia og Provence kan man merke tydelig. Kontrasten mellom de nybygde delene og den gamle bykjernen setter en ekstra spiss på sjarmen. Stemningen er tilbakelent og tempoet likeså, hit kjører man for å nyte livets goder! Mattilbudet er bredt med størst fokus på det franske kjøkkenet. 

Løyper

250

km løype

66 heiser

15 42 32

Høyde over havet 1200 m

Høyeste skikjøring 2760 m

Største fallhøyde 1350 m

Transfertid 2 tim

Hoteller i Serre Chevalier

Sorter etter

Kart over Serre Chevalier