Skikjøring og løypekart

Reis trygt i vinter

100% trygghet med STS Alpereisers pakkereiser

Reis trygt i vinter

100% trygghet med STS Alpereisers pakkereiser

Skikjøring i Sestrière

Sestrière ligger midt i det store Via Lattea-systemet. Man kan enkelt komme seg både til Sauze d'Oulx i den ene enden og til Montgenevre i den andre. Midt i mellom kan man nyte 400 km med brede og velpreparerte løyper. 

Den største fordelen med det store systemet er at det er enkelt å finne skikjøring som passer perfekt for alle ulike typer av skikjørere. Her finnes alt fra blå og røde carvingløyper til bratt, svart kjøring. Løypene er dessuten både lange og veldig godt preparerte. I heiskortet inngår en skidag i Frankrike.

Italienerne kaller området Via Lattea, Vintergaten. I systemet finnes byene Sauze d'Oulx, Cesana, Clavier og Montgenevre. Løypene begynner på ca. 2 800 meter over havet og det finnes flest røde bakker.

I Sestrière vet man hvordan man løypelegger bakkene sine til perfeksjon. Som flerårig vert for alpin-VM og konkurransearena under vinter-OL, er stedet klassisk skigrunn. 

Monte Rognosa er en praktfull fjelltopp og et landmerke i dalen med sine 3 280 m o h. De høyeste heisene på nordsiden når dog "bare" opp til toppene Monte Motta (2 823 m o h) og Monte Sises (2 600 m o h). Herfra bys det på mektig utsikt og fantastisk kjøring.

Sestrière er et skimekka og passer deg som vil tilbringe mest mulig tid i bakken. Stedet er blant annet kjent for sin magiske skogsskikjøring. I området rundt Pragelato finner du et av Alpenes best bevarte område når det kommer til skogskikjøring. En ensom løype løper fra toppen 2500 m o h hele veien ned til landsbyen. Regn med en opplevelse ut over det vanlige.

I løpet av skiuken din kommer du sannsynligvis også til å kjøre ski i Sauze d’Oulx og Cesana. Derfra kan man fortsette til Clavier og siden også hele veien til Montgenevre, på den franske siden. I Clavier ligger skibakkene for det meste i skogen. Veien mot Monti Della Luna er helt fantastisk og der finnes det heller ikke så mye folk.

Løypekart för Sestriere

Løyper

400

km løype

92 heiser

41 97 67

Høyde over havet 2035 m

Høyeste skikjøring 2823 m

Største fallhøyde 1483 m

Transfertid 1 tim 45 min

Gjestekarakterer
4,1 / 5
227 anmeldelse
Gjesteomtaler

”Sestriere var over all forventning!! Vi hadde en skikkelig bra uke med ufattelige mengder snø. Skogskjøringen er latterlig bra. Takk STS Alpereiser :) ” Stefan - mar 2019

”Bra skikjøring, masse sol og fantastisk afterski! Vi kommer definitivt tilbake til Sestriere en gang i livet. Rakk knapt å kjøre halvparten av bakkene. ” Klara - feb 2019

”Stort skisystem og hyggelig by! Reiselederne er som vanlig høydepunktet når man reiser med STS Alpereiser!!! TAKK. ” Jonas - mar 2019