Sestriere

2 035 – 2 823 m o h

Sestrière - bygget for skikjøring

På 2 035 meter over havet, nær den franske grensen ligger snøsikre Sestrière. Stedet skapte seg et navn under vinter-OL 2006 og har siden da lokket skientusiaster fra hele verden. Ikke så rart da landsbyen ligger i skiområdet Via Lattea, også kjent som Milky Way, som byr på over 400 km med løyper.

I Sestrière står skikjøringen i fokus og her vrimler det av brede, velpreparerte løyper som passer alle typer skikjørere. Foruten suveren skikjøring finnes det masse å oppdage utenfor skibakkene. I den lille landsbyen finnes det mange hyggelige butikker, skøytebane, badehus og kaféer. 

Verdens første "skidestinasjon"

Visste du at Sestrière er verdens første skidestinasjon? Stedet ble bygget opp på 1930-talet av FIAT-familien Agnelli med formål å være et feriested for fabrikkarbeiderne i Torino. Ennå i dag kjennetegnes Sestrière av de to tårnene som Agnelli lot bygges som hotell til sine ansatte.

Den italienske maten

Italiensk mat skuffer sjelden og i byen finnes det bra med hyggelige restauranter som serverer vellaget pizza, pasta og lekker antipasti. Selv når mørket faller betyr det ikke at dagen er slutt. Her finnes masse bra afterski og nattklubber som Tabata Disco som rommer hele 1500 personer.

Passion lives here

Sestrière har hatt flere store mesterskap blant annet vinter-OL og VM. Under OL i 2006 hadde Sestrière mottoet "Passion lives here”, et motto som byen fremdeles lever etter. Test en av de olympiske løypene selv, blant annet bakken der Anja Pärsson fikk gullmedalje!

Derfor skal du velge Sestriere

Klassisk OL-landsby
Skikjøring i Via Lattea
Kort transfer
Prisgunstig overnatting
Snø- og solsikkert
Berømt skogskikjøring

Høyde over havet 2035 m

Høyeste skikjøring 2823 m

Største fallhøyde 1483 m

Transfertid 1 tim 45 min

Løyper

400

km løype

92 heiser

41 97 67

Hotell i Sestriere

Sorter etter

Forhåndsbestill vinteren 2020

Sikre vinterens beste uke!

Forhåndsbestill

Karta over Sestriere