Spa & Wellness i Bad Gastein

Spa og wellness

Bad Gastein er et verdensberømt kursted dit folk har valfartet i århundrer. På 700-talet oppdaget man de første varme- og mineralholdige kildene i Gasteinerdalen. Man fant ut at vannet hadde legende kraft og Bad Gastein ble verdens mest kjente kur-sted.

Luksuriøs avkobling på Hotel Salzburger Hof

På Hotel Salzburger Hof finnes det to luksuriøse spa-avdelinger med boblebad, bassenger og flere ulike typer badstuer. Her kan man slappe av etter en lang dag i bakken og nyte roen og den fantastiske utsikten. Det går også an å bestille en massasje eller en skjønnhetsbehandling.

 

Bad i varme kilder på Felsentherme

I nabolaget til Hotel Salzburger Hof ligger Europas mest miljøvennlige bad og spa-anlegg. På Felsentherme finnes tusenvis av kvadratmeter med spa-område med flere typer badstue, dampbad, sol-landskap og oppvarmede bassenger – både innen- og utendørs.

 

Gasteiner Heilstollen – besøk de varme grottene

Rundt 1940 lette man fremdeles etter gull i Gasteiner­dalen og gruvearbeiderne var uvanlig friske. Man forstod da at disse omgivelsene var bra for helsen. Edelgassen radon ble oppdaget og siden 1952 har man benyttet disse grottene i medisinsk sammenheng. Grottene strekker seg 2 km rett inn i fjellet og lufttemperaturen er 38 – 41,5°. 

 

Et deilig og myggfritt klima

Siden Bad Gastein ligger kun ca 20 mil fra Middel­havet, står solen svært høyt i sommerhalvåret og sammen med den store høyden gir dette et svært behagelig klima. Den krystallklare luften er helt myggfri, noe som ytterligere høyner kvaliteten på opplevelsen.