Aktiviteter og utflukter

Sommeraktiviteter i Bad Gastein

Vandring

Vi kan organisere vandring for deres bedrift! Avhengig av antall deltagere, så kan vi dele dere inn i ulike grupper (maks 15–20 personer pr. gruppe) avhengig av ønske/vandringserfaring. Gasteinerdalen tilbyr fantastisk vandring for alle nivåer! Vandringen ledes av en utdannet og lokal fjellguide som deler sine kunnskaper i løpet av dagen. Vi begynner dagen med en kort gjennomgang av vandringsturen der antall høydemeter og kart blir presentert. Vi sørger også for å ordne med lunsj på noen av dalens særdeles hyggelige fjellhytter. En normal vandringsdag er vi ute i fjellet i cirka 5–7 timer inkludert lunsj.

 

Felsentherme – bad i de varme kildene

Som nabo med Hotel Salzburger Hof ligger Europas mest miljøvennlige bad og spa-anlegg. På Felsentherme finnes det et tusentalls kvadratmeter spa-område med flere slags badstue, dampbad, sollandskap og oppvarmede bassenger – både inne og ute. Hver dag pumpes det opp 2 millioner liter vann direkte fra de varme underjordiske kildene, noe som gjør at man ikke behøver å benytte klor – og vannet holder alltid behagelige 36 grader. 

 

Rafting/ Elvepadling

Utstyrt med våtdrakt og sko, hjelm, flytevest og padleåre begir vi oss sammen med en sertifisert instruktør ut på en to timers lang tur i den strie elven Salzach.

 

Spill Golf i Gasteinerdalen

Kun 5 minutter fra hotellet finnes Bad Gasteins 18-hullsbane. Den ligger midt i nasjonalparken Hohen Tauern og gir både en unik ­naturopplevelse av høy kvalitet. ­

 

Sportsklatring

Sammen med utdannede, lokale klatreinstruktører tilbyr vi muligheten for å lære seg sportsklatring i Bad Gastein. Et halvdagskurs (3 timer) der man under kyndig ledelse får prøve seg opp en klatrevegg og ned igjen. Godt sikrede sportsklatrevegger blir benyttet.

 

Sykle elsykler

Morsommere blir det ikke! Med elsykler blir bratte partier og store stigninger til en ­lek, med opplevelsen av sykkeltur i behold. Vi utforsker og nyter de vakreste stedene i Gasteinerdalen!

 

Via Ferrata

Dette er for den som ikke har høydeskrekk!! Sammen med en fjellguide klatrer dere 150 høydemeter opp til Mauskerspitze (Mauskertoppen) som ligger på 2 373 m o h. Hele veien er man hektet fast i vaier som sitter fast i fjellet. Det er en utfordring for de fleste, men en enorm lykke når man står på toppen.

 

Mat & Drikke i Bad Gastein

Fondueaften

I den koselige restauranten Hofkeller finner du dalens kanskje beste fondue. Til fonduen serveres ulike typer kjøtt, bakt potet, sauser og god stemning – alt som hører med til en ekte østerriksk fondueaften. Man kan også velge å få maten servert på en Steinplatte – teglsteinsplate.

 

Østerriksk vinsmaking

Østerrike anses i dag av mange som en av verdens fremste produsenter av hvitvin. I løpet av den senere tid har også de røde vinene fått større innflytelse i markedet og på vår vinsmaking får vi anledning å prøvesmake 6 ulike viner, både hvite og røde.

 

Snapssmaking

Vi arrangerer snapssmakingen sammen med et lokalt brenneri i Gasteinerdalen som heter Edelbrennerei Durzbauer. Sammen med brenneriets eier, Hans får vi en gjennomgang av brenneriet hvor Hans forklarer om teorien bak snapskunsten sin. Med litt å bite i får vi deretter smake noen ulike snapser. Smakene varierer mellom søte likører, som f.eks. skogsbær, bringebær, aprikos og blåbær til litt sterkere, brente snapser, som klassikerne Zirben, Birne, Merille og Hasselnuss. Men også noen av Durzbauers spesialiteter som f.eks. snaps med høysmak, Gastein-gin og Zigarren-brand (eplesnaps som er lagret i ca. 6 måneder). I løpet av smakingen kan man også bestille noe annet å drikke. Etter smakingen kan man om ønskelig kjøpe med seg en flaske eller to fra Hans butikk.

 

Utflukter

Grossglockner

En utflukt til nasjonalparken Hohe Tauern og Østerrikes høyeste fjell, Grossglockner (3 789 m o h) gir en utrolig naturopplevelse og byr på fantastisk utsikt. Avreise skjer med buss etter frokost. Etter 1,5 time tar vi en liten pause for å beundre utsikten og deretter begir vi oss videre opp til Franz Josefs Höhe. Vi gjør siden et lenger opphold og har mulighet for å spise lunsj med en fantastisk utsikt. På hjemveien stanser vi i den lille landsbyen Heiligenblut som i flere år har blitt utnevnt til Østerrikes vakreste landsby. Kirken er vel verdt et besøk. Tilbake i Bad Gastein sent på ettermiddagen.

 

Heldagsutflukt til Venezia

Den vakre byen Venezia i Italia ligger ca. 5 timers reise fra Bad Gastein. Venezia er definitivt en av verdens mest berømte og besøkte severdigheter. Byen der gater er erstattet av kanaler og biler av båter og gondoler. Vi starter tidlig fra Bad Gastein og kommer frem til Venezia på formiddagen. Vi tar en felles båttur inn til de sentrale delene av denne utrolige byen. En kort spasertur langs kanaler og over noen broer leder oss til Venezias hjerte, St Marcusplassen. Vi hjelper gjerne til med å arrangere en gondoltur (ca. 18 €). Deretter er det fritt frem å på egen hånd oppdage kanalene, de små gatene fulle av butikker, og spise en pasta til lunsj. Vi er tilbake i Bad Gastein igjen ved 22-tiden.

 

Ørneredet

Besøk Hohen Werfen, eller ”Ørneredet” som borgen også kalles etter filmen med samme navn. Vi forlater Bad Gastein etter frokost ved 8.30-tiden og har deretter ca. en times bussreise foran oss. Vel fremme går vi en interessant guidet tur rundt borgen, som avsluttes med en imponerende rovfugl-oppvisning, såkalt falkonering. Det blir mulighet til å spise lunsj på borgen. Tilbake i Bad Gastein sent på ettermiddagen.

 

Slottskonsert i Salzburg

Opplev stemningsfull kammerkonsert i Salzburgs middelalderfestning ”Hohen Salzburg”. Konserten foregår oppe i festningen dit man kommer ved hjelp av en liten kabelbane. Merk at det også er en del trapper og brosteinsgater. Avreise fra Bad Gastein kl. 18.00. Konserten begynner 20.00 og slutter 22.00. Tilbake i Bad Gastein omkring midnatt.

 

Sommerskikjøring/Kaprun

Avreisen går fra Bad Gastein kl. 07.00 og vi er fremme ved Kaprun ca. 08.00. Etter å ha leid utstyr kjører vi ski frem til kl. 14.00 da vi reiser tilbake til Bad Gastein igjen. Denne utflukten kan man også ordne selv gjennom å leie bil og kjøre på egen hånd.