Viktig informasjon

Reisebransjens beste gruppevilkår 
Hvorfor ikke samle slekt og venner for å dra på en super skiferie i Alpene! Vi har fordelaktige grupperabatter. Les mer her.

Reisevilkår
Reisevilkårene som du finner på vår hjemmeside, inngår som en viktig del av avtalen mellom den reisende og STS Alpereiser. Les derfor gjennom disse samt øvrig viktig informasjon på denne siden.

Reisebekreftelse
Din bekreftelse som kommer på mail etter bestillingen, er ditt reisebevis. Les nøye gjennom denne bekreftelsen for å kontrollere at alle opplysninger stemmer.

Flybilletter

Flybilletter må brukes i henhold til den bestillingen som er gjort. Den reisende kan altså ikke kun bruke utreise eller returbillett når både tur og retur er bestilt. Brukes ikke billetten fra start, kanselleres automatisk resten av reisen (f.eks. hjemreisen). Den reisende er selv ansvarlig for de ekstra kostnader som kan oppstå om reisen ikke benyttes i sin helhet (f.eks. utgifter til nye flybilletter tur og retur).

Bestillingsgaranti 
Prisen på reisen din er garantert når påmeldingsavgiften er betalt. Ingen valuta- eller drivstofftillegg. Gjelder ikke nye eller forhøyede skatter eller andre statlige avgifter. Se Almenne vilkår - Paketreise.

Reisens pris
Prisene styres av tilbud og etterspørsel og kan dermed bli justert. Prisene i katalogen er grunnpriser for nevnte periode. Dessuten kommer det til ulike, spesifiserte tillegg. Den reelle og endelige prisen er den som fremkommer på din bekreftelse.

Barn under to år
Barn som på avreisedagen ikke er fylt to år (infant), betaler bare 395 kroner for reisen. Forutsetningen er at de ikke opptar eget sete på flyet, og at de sover i foreldres seng eller i barneseng. Må bestilles spesifikt når reisen bestilles.

Avbestillingsforsikring
Vi anbefaler deg å bestille en avbestillingsforsikring. Da får du alle pengene tilbake, med unntak av kostnaden for forsikringen, dersom du eller en pårørende blir syk. Sykdommen må kunne styrkes med en gyldig legeerklæring som skal sendes inn i forbindelse med avbestillingen. Avbestillingsforsikringen er via Europeiska ERV og du betaler 7% av reisens totale pris ved bestilling for å tegne forsikringen. Les dokument med informasjon og vilkår.

Heiskort
Vi tilbyr deg å bestille heiskortet når du bestiller reisen. På reisemålet kvitterer du ut kortet fra din reiseleder. Dersom du har bestilt Alpe Inclusive®, er heiskortet inkludert i prisen. På enkelte destinasjoner (f.eks. Cervinia) er det et lokalt heiskort som er inkludert i Alpe Inclusive®. Utvidet heiskort kan kjøpes på stedet mot et pristillegg. Dersom skisystemet eller deler av skisystemet er stengt som følge av dårlige værforhold, eller dersom du ikke kan benytte heiskortet ditt på grunn av skade eller sykdom, utbetales det ingen erstatning fra STS Alpereiser. 

Deposit keycard

Du som kjøper heiskort i forveien må, på de fleste reisemålene, betale et depositium for keycard på 2–5 €. Dette faktureres på forhånd men refunderes på en del steder når du leverer tilbake ditt keycard til heiskortkassene. 

Når du bestiller en leilighet
Depositum: Ved ankomst vil utleieren (formidleren) kreve et depositum for leiligheten. Det er en sikkerhet for at leiligheten og dens inventar (møbler, sengetøy, tepper, dusjforheng, armaturer, alle slags kjøkkenutstyr, kopper og kar etc.) er i like god stand ved avreisen som ved ankomsten. Depositumet skal betales kontant eller med kredittkort og skal betales tilbake etter at utleier har besiktiget leiligheten ved utsjekk, hvis alt er i orden. Evt. skadet eller forsvunnet inventar må erstattes. Evt. skader i leiligheten må betales. Hvis det ved innsjekkingen viser seg at noe i leiligheten mangler eller er i stykker, har du som gjest plikt til å informere STS Alpereiser eller utleieren innen 48 timer om dette.
Tilbakebetaling av depositum: Den skal skje fullt ut eller med avdrag for defekter og/eller feil på inventar. Tilbakebetaling skjer ved at et kontantbeløp tilbakeføres til en angitt bankkonto i hjemlandet eller ved at et beløp som er avsatt på et kredittkort annuleres. Hvilken form for betaling som gjelder for det alternativet som er bestilt, fremgår av reisebeviset. Der er også beløpet for depositumet angitt samt hvordan tilbakebetalingen av dette skal skje.
Laken og håndklær: Finnes alltid (der ikke annet er angitt) i leiligheten ved ankomst. I de fleste tilfeller må man selv re opp sin seng ved ankomst.
Hjemreise: Rengjøring av leiligheten ved avreise er inkludert i reisens pris, men den omfatter ikke kjøkkenkroken/kjøkkenet. Dette har gjesten selv ansvar for å rengjøre. Kjøleskap og andre skap skal tømmes for matvarer, drikke etc. Bær ut alt avfall til angitte søppeldunker. Vask opp steintøy, glass, bestikk og kjøkkenredskap og sett alt som er rengjort og tørket tilbake i skapene. Dyner etc. skal legges pent sammen og sammen med puter legges i skap eller på sengen. Laken og håndklær legges på golvet i gangen.
Turistskatt: På de fleste skistedene er det nå en turistskatt som hver gjest må betale for sitt besøk. Vennligst vær oppmerksom på at denne alltid er tatt med i STS Alpereisers priser og skal ikke betales av den enkelte gjest på stedet.

Bestilling av flere rom
Vi kan ikke garantere at rommene/leilighetene ligger inntil hverandre.

Flersengsrom
I et flersengsrom er det senger av ulik standard. Ofte har et flersengsrom (foruten to ordinære senger) en sammenleggbar seng, sovesofa eller liknende.

Klassifisering av hoteller/leiligheter
STS Alpereisers klassifisering av bosteder symboliseres av * (snøstjerner). Enkelt boalternativ har én snøstjerne, enklere middelklasse to, mellomklasse tre, meget god standard fire, og førsteklasses standard har fem snøstjerner.

Bagasje/skifrakt
Det er viktig at du merker bagasjen din. Bagasjetagger fås ved innsjekkingsskranken. På samtlige charterfly koster det 600 kr å ta med ett par ski tur/retur. Dette må forhåndsbestilles og betales til oss innen avreise, fordi det er begrenset med plass til skifrakt. Det er bare tillatt med ett par ski i hver pose. Alle flyselskapene har egne og av og til forskjellige regler for bagasjevekt. Les mer om bagasjeregler her>>

Skred ryggsekk

Avalanche rescue backpack, one (1) per passenger, equipped with a pyrotechnic trigger mechanism containing less than 200 mg net of Div. 1.4S and less than 250 ml of compressed gas in Div. 2.2. The backpack must be packed in such a manner that it cannot be accidentally activated. The airbags within the backpacks must be fitted with pressure relief valves.

Business Class
STS Alpereisers Business Class tilbyr deg sitteplass i fremre del av flyet, et oppgradert måltid, øl/vin til maten og kaffe med avec. Dessuten får du ekstra bagasjevekt, totalt 20 kg + 8 kg hånd­bagasje. STS Business Class kan bestilles på våre avganger med SAS. Pris 595 kr. Tidlig bestilling anbefales.

Måltider ombord
Et lettere måltid serveres på flyreisen. Ønsker du spesiell mat som vegetarisk eller glutenfri, må dette forhåndsbestilles hos oss senest 10 dager før avreise. Betaling skjer direkte til personalet ombord. På våre flygninger med Norwegian er ikke mat og drikke ombord inkludert.

Forsinket/skadet bagasje
Hvis bagasjen din kommer på avveie eller skades ved flytransporten, må du straks avgi en såkalt PIR-rapport (Property Irregularity Report) på flyplassen. Pass på å få originalen av rapporten, fordi denne kreves som bilag ved evt. erstatning, i følge flyselskapets regler.

Gjenglemt på reisen
STS Alpereiser har ikke ansvar for gjenglemte eller savnede eiendeler på flyet, transferbussen eller overnattingsstedet. Men vi bidrar gjerne med kontakter for å hjelpe deg med å finne det du savner.

Ønsker
En del gjester har ønsker om f.eks. få bo i en særskilt etasje eller et bestemt rom. Vi mottar gjerne slike ønsker og vil gjøre vårt for å innfri dem, slik at din reise kan bli så god som mulig. Men husk at et ønske ikke må forveksles med et krav eller løfte. Vi kan derfor ikke garantere at du får dine ønsker oppfylt.

Snøgaranti
Samtlige av våre reismål er meget snøsikre. Vi garanterer at du skal få stå på ski i din vinterferie. STS Alpereiser står for evt. transport til nærmeste åpne skiområde. Evt. kostnader for ekstra heiskort inngår ikke. Garantien gjelder for de som reiser på ukebasis. Snøgarantien gjelder ikke dersom heiser stenges på grunn av vind, snøfall, tekniske problemer eller ved force majeure.

Bildene i brosjyren
Noen bilder i brosjyren/nettsiden er av fototekniske årsaker tatt med vidvinkelobjektiv. Dette kan iblant medføre at hotell, rom og bassenger ser større ut enn i virkeligheten. Siden rom og leiligheter dessuten kan være ulike i samme hotell, må interiørbildene ses som typeeksempler.

Betalingsfrister
Ved bestilling av charterreiser skal totalbeløpet være STS Alpereiser i hende senest 40 dager før avreise. Dersom reisen bestilles mindre enn 40 dager før avreise, skal reisen i sin helhet betales omgående.  Avtalen mellom partene anses inngått ved kundens betaling av den avtalefestede depositum på kr 2000 per person, og en eventuell avbestillingsforsikring.

Reiseforsikring 
Det er viktig å ha en fulldekkende reiseforsikring. Europeiske hjelper til med aktiv skadehjelp på reisemålet om uhellet skulle være ute. Informasjon om denne forsikringen finner du på www.europeiske.no. Det er viktig at du passer på at din reiseforsikring dekker det den skal. Glem heller ikke å skaffe europeisk helsetrygdekort. Ring NAV senest 10 dager før avreise, eller gå inn påwww.nav.no.

Kortavgift
Når du betaler med kort, vil du bli belastet med en kortavgift. Den er på 1,7 prosent og tilsvarer STS Alpereisers kostnad til kortselskapene. Å betale til vår bankkonto 9760 01 08828, innehaver STS Alpresor AB, innebærer ingen kostnad for deg som kunde eller oss som mottaker.

Flyskatt

Alle flygninger har et tillegg på 80 kr pr person for flyskatt.