Vandringsreiser til Val Gardena

Nyhet - Vandringsreiser til Val Gardena

Val Gardena (1.563 moh) ligger på Alpenes solside i det italienske Syd-Tyrol, midt i Dolomittene (verdensarv), som kanskje er mest kjent for sine dramatiske og vakre fjellmassiver, og som er et eldorado for alle naturelskere.

Syd-Tyrol beskrives ofte som ”den andre siden av Italia”. Med sin dramatiske historie og blanding av det østerrikske og italienske har denne regionen en meget spesiell kultur. I den vakre dalen Val Gardena (6.500 innbyggere) finner du et stort og variert kulturtilbud. Her er også mange deilige uteterrasser, der man på italiensk vis gjerne nyter en iskald aperitivo etter vandringen.

Vidunderlig mat og gode viner i Dolomittene

Også på tallerkenen finner man kombinasjonen av Østerrike og Italia, og det er ikke uvanlig å bli servert både Gulasjsuppe og Antipasti. Syd-tyrolske viner er kjent langt utenfor sin egen region, og druesortene Gewürztraminer og Lagrein har sin opprinnelse her. 

Våre vandringer i Val Gardena

Alpin Vandring

Våre populære alpine vandringer foregår på forskjellige høyder, og vi benytter av og til heiser for å komme opp og ned. Vi unngår altfor bratte partier og lange nedstigninger til fots.

Vi har delt vandringene inn i to ulike vanskelighetsgrader og tempo, Blå og Rød. På den måten får alle muligheten til å delta i den gruppen som passer en best. Alpin vandring krever at man har god almenkondisjon.

Strekning: 8-10 km hver dag
Høydeforskjell: 300-500 høydemeter hver dag

Alpin vandring pluss

Alpin vandring pluss er noe mer avansert enn den vanlige alpine vandringen. Vandringene går opp til større høyde i et imponerende natursceneri. De er noe mer krevende enn Alpin vandring og betyr at du må være i god fysisk form og fremfor alt være utholdende. Vi går nemlig til tider går oppover og nedover med høydeforskjeller på inntil 1.000 meter. Forøvrig er det viktig å ikke ha tendens til å bli svimmel, for vi vandrer i terreng som kan gi slik effekt. I løpet av uken spiser vi lunsj på hytter i fjellet (inkludert).

Strekning: 8-14 km hver dag
Høydeforskjell: 600-1.000 høydemeter hver dag

Hotell i Val Gardena