Courmayeur

1 224 - 2 624 m o h

Courmayeur – italiensk perle ved foten av Mont Blanc

Italienske Courmayeur er en av Aosta-dalens perler, og ligger ved foten av Alpenes høyeste fjell, Monte Blanc, eller Monte Blanco, som italienerne sier. Dette vakre alpine feriestedet ligger på 1 225 meters høyde og har ca. 3 000 innbyggere. Courmayeur grenser til både Frankrike og Sveits og er omgitt av store fjell og isbreer,- og ligger bare en tunnel borte fra det verdenskjente skistedet Chamonix.

Courmayeur er et av Italias hyggeligste skisteder, fordi man på en vellykket måte har foredlet og kombinert tradisjonell stil, karakter og atmosfære, og selvsagt også takket være de fantastiske omgivelsene. Nesten uansett hvor man bor, er det kort vei til heiser, butikker og restauranter. Sentrum er bilfritt og trivelig å rusle i. Det er omkring 120 butikker i hovedgaten Via Roma, foruten et sollid utvalg av barer og restaurante, alt fra fantastiske pizzeriaer til små trattoriaer med lokale delikatesser. Og afterski på elegant taliensk!

Courmayeur lokker pasjonerte skikjørere takket være de gode mulighetene for både proffer, offpistfans og middels gode kjørere og for all del; også for det hyggelige og livlige miljøet. Matopplevelsene er like store som skiopplevelsene, og lange, solrike lunsjer er utbredt.

En heftig greie man bør forsøke er den nye linebanen Funivie Monte Bianco opp til toppen av Rifugio Torino. Herfra er det enestående utsikt over Mont Blanc-massivet, og dette er også startpunkt for flere berømte offpist-turer som f. eks. Vallée Blanche, som bringer deg helt ned til Chamonix i Frankrike. Courmayeur kan også skryte av sitt interessante museum, Museo Alpino Duca degli abruzzi med glimt fra fjellvandring, klatring, verdifull geologi og fotoutstilling fra Aosta-dalen.

Derfor skal du velge Courmayeur

Utsikt over Mont Blanc
Liten by, nær til alt
For pasjonerte skikjørere
Stort utvalg av butikker
Veldig bra afterski
Bilfritt sentrum
Gjestekarakterer

4,4 / 5

(2290 anmeldelse)
Vær & snødybde Vær & webcameror

fre 22 mar - 00:01

-2°C

Sol

170 cm

Snødybde

Høyde over havet 1224 m

Høyeste skikjøring 2624 m

Største fallhøyde 1400 m

Transfertid 2 time

Løyper

100

km løype

21 heiser

4 15 12

Forhåndsbestill vinteren 2020

Sikre vinterens beste uke!

Forhåndsbestill

Våre hotell i Courmayeur

Sorter etter

Kart over Courmayeur